Kissanruoka

Meiltä kissallesi muun muassa Applaws, Brit Care, Orijen, Royal Canin ja Canagan kissanruoka – Lemmikkisi hyvinvoinnin tueksi

Kissat

Kasvata hyvinvoiva kissa näiden vinkkien avulla.

Eläinlääkärit

Löydä kauttamme lähelläsi olevat eläinlääkäripalvelut

Koirahierojat

Löydä kauttamme lähelläsi olevat koirahierojat

Tuotteet, joita suosittelemme

Purenatural Adult multipack, 8x 100g

Purenatural Adult Multipack 8 x 100 g lajitelmapakkaus kissan märkäruokia sisältää neljä eri makuvaihtoehtoa tuomaan vaihtelua kissasi ruokintaan. 


9,59 €

Canagan Cat Country Game

Canagan Cat Country Game on viljaton kissanruoka, joka sisältää monipuolisen sekoituksen ankkaa, peuraa ja jänistä höystettynä ensiluokkaisilla vihanneksilla.


Alk. 8,29 €

Orijen Cat & Kitten

Orijen Cat & Kitten on luontaisesti sopiva täysravinto kaikenikäisille kissoille.


Alk. 8,94 €

Almo Nature Legend

Luonnollinen märkäruoka kissoille, sisältää paljon elintarvikelaatuista tuoretta lihaa ja kalaa (vähintään 60 %)


Alk. 28,79 €

Elämme aikaa, jolloin kissanruoka mahdollisuuksia on suunnaton määrä aina kuivaruoasta märkäruokaan sekä raakaruokaan. Jo pelkkiä makupaloja kissalle (esimerkiksi kissanminttu) ja lisäravinteita sekä öljyjä on paljon erilaisia eri merkeiltä. Tuotteiden laaja saatavuus on toki positiivinen asia, mutta varmasti hyvän ja laadukkaan ruoan löytäminenomalle kissalle voi olla haastavaa, sillä ruoan valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten kissan ikä, rotu, koko, aktiivisuus ja terveydentila.  

Merkkejä on lukuisia, ja lemmikintarvike.fi sivuston tarkoituksena on tehdä tuote-esittelyjä ja käydä läpi suosituimpia kissanruokamerkkejä, jotta löytäisit kissallesi parhaan ja toimivimman ruokavalion. Listaamme tuotteita eri valmistajilta, kuten esimerkiksi Acana, Golden eagle, Brit care, Nutrolin, Pure natural, Eukanuba, Canagan, Applaws, Maukas, Purina one, Latz, Whiskas, Profine, Royal canin ja Hills.

Kuinka valita hyvä kissanruoka?

Herkku kissalle

Kissat ovat usein hyvin tarkkoja siitä mitä syövät. Laadukas kissanruoka onkin jokaisen kissan oikeus.Kissanruoan valitseminen ei ole helppoa, sillä tuotteita ja mainontaa on paljon.Toisille kissan omistajille voi vaikuttaa ruoan maku, haju, hinta ja terveellisyys, toisille taas lääkärin tai tutun suositukset. Toiset haluavat antaa kissalle kotiruokaa, toiset kuivamuonaa, jotkut taas märkäruokaa tai raakaruokaa.

Tuotesisältöjen lukeminen ei ole aina helppoa, koska raaka-aineita ei aina ilmoiteta kovin tarkasti. Valitse kissalle sopiva ruoka sen iän, aktiivisuuden, terveyden ja mahdollisten erityistarpeiden perusteella. Ihmiset keskittyvät herkästi tuotesisältöön, vaikka lopulta ravintosisällön tulisi ratkaista, etenkin proteiininlähteen ja rasvojen osalta, kissat eivät sulata hyvin hiilihydraatteja. Kissan saalistaessa luonnossa, se normaalisti syö koko saalistamansa eläimen, esimerkiksi linnun. Näin kissat saavat tarvitsemansa rasvat, aminohapot, vitamiinit, mineraalit ja proteiinit.

Ruokintatavan valinta?

Kissat eivät juo luontaisesti juurikaan vettä, luonnossa ne saavat tarvitsemansa nesteen ruoasta. Kissat kärsivät usein munuais – ja virtsatieongelmista ja hyvällä sekä monipuolisella ruokavaliolla on iso osa ongelmien ehkäisyssä.

Ruokintatapaa valittaessa tämä on hyvä huomioida, sillä jos kissa syö ainoastaan kuivaruokaa, se voi kuivua herkästi. Onkin suotavaa, että kissa saisi kuivaruoan ohessa tai sijaan kosteaa – / raakaruokaa.

Kosteaa purkkiruokaa valittaessa on hyvä kinnittää huomiota ravinto- ja tuotesisältöön, koska kissan kannalta on tärkeää, että proteiini ei ole kasviperäistä. Usein proteiinin lisäämiseksi tuotteisiin on lisätty kasviperäisiä proteiineja ja kissat eivät pysty sulattamaan hyvin kasviproteiineja. Kissan märkäruoka on kissalle kuitenkin parempi vaihtoehto sen kosteuspitoisuuden vuoksi.

Kissan raakaruokinta eli barffaus on nykyisin helpompaa, sillä nykyään raakaruoka on tilattavissa tai hankittavissa helposti valmiissa pakkauksissa. Raakaruokinta on kuitenkin hieman teollista valmisruokaa työllistävämpi, sillä omistajan tulee olla selvillä, että kissa saa raakaruoasta varmasti tarvitsemansa ravinteet, kuten esimerkiksi tauriinin, joka on kissalle välttämätöntä.

Kissan ruokintatapaa suunniteltaessa on aina hyvä huomioida kissojen yksilölliset tarpeet, ja ettei mitään tarkkoja ohjeita ole saatavilla. Suosittelemme aina tutustumaan tuotteisiin, tuotemerkkeihin ja ruokalaatuihin huolella, ja tarvittaessa keskustelemaan niistä aina ammattilaisen kanssa. Lue lisää kissoista täältä!

Syövä kissa

Erityisruokavaliot

Kissan erityisruokavalion tarkoitus on tukea ja ylläpitää hyvinvointia. Eri elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa kissan ravinnon ja ravintoaineiden tarve on erilainen. Kissat voivat kärsiä muun muassa ylipainosta, vitamiinien puutteesta, allergioista, sydänongelmista tai munuais- ja virtsatievaivoista. Nykyisin on mahdollista löytää erilaisiin ongelmiin sopivia ruokavalioita ja tuotteita. Keskustele aina eläinlääkärin kanssa lemmikillesi sopivasta erityisruokavaliosta.

Kissanruokamerkit

Canagan kissanruoka

Laadukkaat proteiinipitoiset liha- ja kalaruoat kissallesi. Canagan kissanruoka tuoteperheestä löydät varmasti juuri omalle kissallesi sopivimmat ja maistuvimmat ruoat niin kuivamuonasta märkäruokaan. Canagan kissanruoka on täysin viljatonta, ja sopii raaka-aineiltaan täysin kissan täysipäiväiseksi ravinnonlähteeksi. 

Miksi valita Canagan kissanruoka?

Canagan tuoteperheen ruoat on tehty jäljitellen kissojen alkuperäistä luonnollista ruokavaliota, ja ne ovat täysin viljattomia ja tehty parhaita raaka-aineita käyttäen. Canagan kissanruoan proteiinit; lihat ja kalat ovat tarkkaan valikoitu, jolloin valmistaja takaa, että ruoka on maistuvaa, terveellistä ja ravitsemuksellisesti hyödyllistä ruokaa. Tuotteisiin ei ole lisätty keinotekoisia säilöntäaineita tai väri- ja  makuaineita.

Brit Care kissanruoka

Brit care kissanruoka tarjoaa täysipainoista ja laadukasta kissan kuiva- ja märkäruokaa, ja tuotevalikoimasta löytyy myös täysin viljattomat ja hypoallergeeniset vaihtoehdot. Lue lisää Brit Care kissanruoka tuotteista tuote-esittelyistämme.

Applaws kissanruoka

Tuotteet ovat valmistettu luonnollisista ja korkealaatuisista raaka-aineista, ja ne eivät sisällä turhia sivuaineita eikä maku- ja väriaineita ja ovat viljattomia.  Applaws kissanruoka on tehty tukemaan kissan lihaksia sekä ylläpitämään normaalipainoa maistuvin, helposti sulavin sekä monipuolisin tuottein.

Miksi valita Applaws kissanruoka?

Applaws tuoteperheestä löydät monipuolisen valikoiman sopivia viljattomia sekä vehnättömiä märkä – ja kuivaruokia, jotka ovat valmistettu korkealaatuista tarkkaan valikoitua lihaa ja kalaa käyttäen.  Tuotteisiin ei ole lisätty turhia lisäaineita, jonka vuoksi ne ovat helposti sulavia ja sopivat hyvin kissan päivittäiseen ruokavalioon.

Pure natural kissanruoka

Purenatural-täysravinnot on suunniteltu vastaamaan kissojen tarpeisiin pennusta aikuiseen ja senioriin. Yksilöllisesti räätälöity koostumus huolehtii siitä, että kissasi saa ikäänsä ja elimistönsä erityistarpeisiin parhaiten sopivaa ravintoa:

Royal Canin kissanruoka

Royal Canin kissaruoat huomioivat monipuolisesti kissan erityistarpeet iän, rodun, koon ja aktiivisuuden mukaan. Löydä laajasta tuotevalikoimasta juuri omalle kissallesi sopivat kuiva- ja märkäruoat.

Orijen kissanruoka

Orijen viljaton kissanruoka on laadukas ja monipuolinen vaihtoehto kissan jokapäiväiseksi ruokavalioksi. Tarkkaan valitut hyvä proteiinin lähteet, erilaiset liha- ja kalaruoat sopivat tukemaan kissasi päivittäistä hyvinvointia. Lue lisää Orijen kissanruoasta tuote-esittelyistämme.

Lue meidän tuotearvosteluja täältä

Keitä me olemme?

Löydä sopiva kissanruoka netistä! Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet erilaisia kissan ravitsemustuotteita laidasta laitaan, herkuista kuiva – ja märkäruokaan sekä raakaruoasta erityisruokaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea. Toivomme, että löydät kauttamme uusia tuotteita, sekä vanhoja hyväksi havaittuja luottotuotteita, ja jos sinulla on mielessä kissanruoka brändi tai tuote, jota ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä. Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!