Koiran vaatteet

Lemmikkisi hyvinvoinnin tueksi

Koirat

Löydä kauttamme lähelläsi olevat eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkärit

Löydä kauttamme lähelläsi olevat eläinlääkäripalvelut

Koirahierojat

Löydä kauttamme lähelläsi olevat koirahierojat

Tuotteet, joita suosittelemme

Hurtta Downpour koiran sadehaalari camo

Hurtta Downpour -sadehaalari suojaa koiraa parhaalla mahdollisella tavalla kosteudelta ja kuralta. 


Koiran tossut Feel Active Hiker boots

Koiran tossut Feel Active Hiker boots suojaavat koiran tassuja maastossa.

Furminator Long Hair -pohjavillanpoistaja

Furminator Long Hair -pohjavillanpoistaja poistaa jopa 99 % irtoavaa karvaa! Furminator on klassikko – se on noussut suosioon tehokkuutensa vuoksi.


Flexi Neon Reflect Cord S 5m

Turvallisuutta pimeään kauas näkyvillä taluttimilla! Flexi neon reflect taluttimissa on neonkeltainen nyöri tai nauha, jossa lisäksi heijastava osa.


Nykyisin koiran vaatteita on joka lähtöön; toiset haluavat pukea koiransa ulkonäköä ajatellen, toiset sään mukaan, jotkut rodut tarvitsevat vaatteita urheilusuorituksia tai jokapäiväistä mukavuutta varten. Lisääntynyt tarjonta ja muoti tuovat miltei rajattomat mahdollisuudet kauniin ja käytännöllisen vaatteen löytämiseen juuri omalle koirallesi. Hyvälaatuiset ja oikein mitoitetut sekä ajatuksella valitut vaatteet lisäävät koirasi hyvinvointia.

Sääolosuhteet – vaatettaako koira?

Koirien pukeutuminen saattaa jakaa mielipiteitä, ja kysyttäessä vastauksia niitä voi saada lukemattoman erilaisen määrän. Suomessa vaihtelevat vuodenajat tuovat oman näkökulmansa koirien vaatetarpeeseen. Monet rodut muuttavat vaihtavat kesä – ja talviturkkiin, ja koirat kestävät eri vuodenaikoja, mutta toki toiset rodut toisia paremmin. Melkein kaikki koirat pitävät talvella ulkoilusta, mutta kovilla pakkasilla toki hyvä muistaa ulkoilun pituus sään ja koirarodun mukaan.

Koira lumessa

Usein isot koirarodut myös kestävät kylmää pienempiä rotuja paremmin. Kuitenkin rotujen kylmäkestävydessä on huomattavia eroja. Pohjoismaiset koirarodut, kuten suomenpystykorva ja norjanhirvikoira sekä arktiset rodut, kuten alaskanmalamuutti kestävät kylmää hyvin, kun taas esimerkiksi naku kiinanharjakoirat tarvitsevat usein yllensä vaatetta, aivan kuten ihminenkin viileämmillä keleillä. 

Vaatettaessa koiraa, muista huomioida mukavuus, sekä seurata koiraasi mahdolliselta kuumuudelta ja hankautumisilta. Tämän vuoksi koiran mitat on hyvä olla tiedossa, jotta saat mahdollisimman istuvat vaatteet. Vaatteiden pukeminen sekä pitäminen voi aluksi tuntua koirastasi oudolta. Opeta ja totuta koirasi vaatteisiin, palkitse hyvä käytös!

Vaatteet eri olosuhteisiin ja tarpeisiin

Eri olosuhteisiin ja tarpeisiin on hyvä löytyä erilaiset koiran vaatteet. Suomessa keliolosuhteet luovat meille ja koiralle haasteita ulkoiluun, ja onneksi nykyään on saatavilla erilaisia mukavia ja käytännöllisiä koiran vaatteita joka tilanteeseen, kuten:

Koiran sadetakki, takki, koiran tossut, koiran liivit ja huomioliivit, heijastimet, koiran pelastusliivit ja reput.

Vedenpitävät vaatteet:

Vettä ja tuulta hylkivät lämpimät takit ja liivit koirasi suojaksi helpottavat arkeasi, ja samalla vältyt pitkiltä pesu- ja kuivaustuokioilta joka ulkoilutuksen jälkeen.

Takit:

Pehmeät, lämpimät ja käytännölliset takit ulkoiluun joka säässä. Erilaisia säätömahdollisuuksia, jotta istuvuus koirallesi taattu.

Huomioliivit, -vaatteet ja heijastimet:

Jokaisen koiran tulisi omistaa ainakin heijastin, muistathan suojata myös koirasi syksyn ja talven pimeydeltä. Miellyttävät ja ihoystävälliset tuotteet pimeyttä vastaan löytyvät nyt myös koirallesi.

Koiran haalarit, paidat ja puserot

Pehmeät, lämpimät, ilostuttavat ja käytännölliset tuotteet koiran päivittäiseen pukeutumiseen arjessa,nyt myös koiran villapaita ja koiran neule, sekä joustavat jumpsuitit saatavilla.

Koiran pelastusliivit:

Veneellä liikuttaessa, muistathan myös koirasi turvallisuuden, ja laitat koirallesi pelastusliivit vesillä ja veden ääressä ollessa.

Tossut:

Koiralle tossut tassujen suojaksi, liukuesteeksi ja sääolosuhteita vastaan, nyt erilaisia tossuja pitävin kiinnityksin.

Koiran reput ja rinkat:

Ulkoiluun ja vaelluksille mukaan koiralle kehitetyt sopivat reput ja rinkat tukevin kiinnityksin.

Kuten yleensä, yhtä ja ainoaa vastausta ei voi antaa siihen, mitä koirasi tarvitsee. Löydät sivuiltamme parhaat tuotearvostelut ja löydä juuri etsimäsi tuote eri merkeiltä: Rukka, Pomppa, Hurtta, K9, Feel Active ja  For my Dogs. Ostamalla koiran vaatteet netistä, pystyt mittaamaan koirastasi tarvittavat mitat ja vertailemaan eri tuotemerkkien kokoja ja näin valitsemaan sopivan.

Keitä me olemme?

Lemmikintarvike.fi sivuston on tarkoitus kerätä mahdollisimman paljon tietoa eri valmistajista ja tuotteista, sekä esitellä laadukkaat koiran vaatteet, tossut ja manttelit koiran perustarpeisiin, sekä vaihtuviin sääolosuhteisiin. Mielestämme suoraan kotisohvalta shoppailu on helpompi tapa varmistua siitä, että koirasi saa rauhassa valitut sopivat tuotteet, ja samalla nopeiden virhepäätösten riski pienenee. Vertaile rauhassa, ja löydä koirallesi sopiva vaatetus! Jos olet huomaat, että meiltä puuttuu sivuiltamme tuote tai merkki, josta olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä!