Lemmikkisi hyvinvoinnin tueksi

Lemmikkien koulutus

Keskitymme koulutus-sivulla pääasiassa koiran ja kissan peruskoulutukseen liittyviin asioihin. Koiralle ja kissalle on hyvä opettaa peruskäskyt arjen sujuvoittamiseksi. Keräämme lemmikintarvike.fi sivustolle tuote-esittelyjä apuvälineistä, jotka voivat toimina apukeinoina lemmikin kouluttamisessa.

Lemmikin kouluttaminen on elinikäinen prosessi, ja jotkut taidot ovat toisia tärkeämpiä. Lemmikkisi hallitessa perustaidot, luo se erinomaisen pohjan hyvälle käytökselle sekä omistajan ja lemmikin väliselle suhteelle. Ennen kuin aloitat, muista pysyä aina itse rauhallisena, iloisena ja keskity positiiviseen kehonkieleen. Kouluttaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja useita toistoja, tee töitä sykleissä, ei liian pitkiä aikoja kerrallaan. Muista palkitseminen!

Kissan kouluttaminen

Myös kissan kouluttamiseen pätee samat menetelmät kuin koiran kouluttamiseen. Kissa oppii ja sitä voi opettaa, se voi jopa piristää lemmikkikissan elämää. Halutun käytöksen / taidon positiivinen vahvistaminen palkitsemalla (huomiointi, makupala, leikkiminen tms.), todennäköisemmin saa kissan toistamaan halutun käyttäytymismallin ja oppimaan, että hyviä asioita tapahtuu, kun tekee omistajan haluamalla tavalla.

Esimerkiksi, kun kissasi puhuu sinulle, vastaatko puheella, silitätkö vai annatko herkkuja? Näin opetat kissaasi, että maukuminen tuo palkintoja, toisin sanoen, palkitse kissasi, kun se on hiljaa, ja todennäköisesti saat hiljaisemman kissan. Palkitse hyvä käyttäytyminen heti, toistuvasti ja johdonmukaisesti, varo kuitenkin ettet tee kissastasi kerjääjää. Käytä herkkuja vain kouluttamiseen.

Kissanpentu tulee kotiin

Kissanpennun luovutusikä on 12 viikkoa, eli kolmen kuukauden iässä. Liian aikaisin luovutettu kissanpentu on usein stressiherkempi, agressiivisempi ja arempi, sillä ensikuukausien aikana se oppii emolta ja sisaruksiltaan monta tärkeää taitoa. 

Kissan kouluttaminen hiekkalaatikolle on tavallisesti helppoa kissojen luontaisen siisteyden vuoksi. Jos kissalla esiintyy kuitenkin merkkaamista, on hyvä selvittää siihen syy. Jos kyse on vain lemmikkikissasta, niin kissan leikkaaminen voi auttaa. Tavallisesti leikatut kissat eivät merkkaile reviiriään.

Kissanpennulle on hyvä opettaa ainakin tärkeimmät taidot

Käytöshäiriöt kissalla

Aikuisilla kissoilla voi ajan ja elinpiirin muutosten, stressin, sairauden tai elämänmuutosten myötä ilmetä myös käytöshäiriöitä. Ongelmia voi olla muun muassa:

Apuvälineet

Kissojen ja koirien ohjaajille ja kouluttajille on kehitetty apuvälineitä mukavaan ja toimivaan ohjaamiseen. Lue sivuiltamme eri apuvälineistä (naksutin, makupalat, treenitasku, koirapilli, herkkupussi, makupalatasku, vetolelu, kirjat yms.), ja löydä sinulle ja lemmikillesi sopivat tarvikkeet palkitsemiseen.

Löydät meidät nyt myös
Vieritä ylös