Mitä kissanpentu tarvitsee?

Tällä sivulla käymme läpi pääasiassa kissanpennuille sopivia tarvikkeita ja ruokatuotteita. Tottakai kissan kasvaessa osa samoista tarvikkeista sopii myös aikuisen kissan elämään.

Meille tulee kissanpentu?

Kissanpennun hankinta on kuitenkin aina suuri päätös. Ennen hankkimista onkin hyvä tehdä päätös siitä, millainen kissa omaan kotiin sopii parhaiten, päätökseen päästyä kissaharrastus onkin aivan mahtava koko perheen harrastus.Kissat ovat pitkäikäisiä, ja siihen täytyy sitoutua sataprosenttisesti. Koko perheen on hyvä olla selvillä myös siitä, miten kissanpentuja hoidetaan, että kissasta kasvaa hyvä ja tasapainoinen lemmikki. Kissanpentu tarvitsee aluksi paljon erityistä huomiota ja leikkimistä, että se sosiaalistuu ja sen vointia, terveyttä sekä kehitystä tulee seurata säännöllisesti. Näin kissa tottuu ihmisiin ja siitä tulee oiva perheenjäsen.

Kissanpentu sylissä

Kissan raskaus kestää noin 65 vuorokautta, ja yleensä kissa synnyttää itse. Sitä on kuitenkin pidettävä silmällä synnytyksen aikana. Ensimmäiset kuukaudet pentu oppii emoltaan ja sisaruksiltaan monta erilaista kommunikointi-, käyttäymis- ja selviytymistapaa. Kissanpennun luovutusikä on 12 viikon eli kolmen kuukauden iässä.Liian aikaisin luovutetut kissanpennut eivät ole yhtä itsevarmoja ja sosiaalisia, niiden perustaidoissa saattaa olla puutteita, ja niistä voi kasvaa pelkääviä, arkoja ja jopa aggressiivisia. Valitessasi sopivaa pentua, kiinnitä huomiota hyvään kasvattajaan ja siihen, millaisesta paikasta kissanpennun ostat. Älä tue pentutehtailua!

Kissanpennun hoito

Mitä kissanpentu sitten tarvitsee? Kissanpennun hoitoa varten kotoa on hyvä löytyä perustarvikkeet, kuten

  • Kuljetuslaatikko, josta tulee samalla kissan oma suoja- ja rauhoittumispaikka. Pennulla on hyvä olla oma kissan kuljetuslaatikko kuljettamista esimerkiksi lääkärikäyntejä varten. Kissoille tarkoitetut laatikot ovat yleensä kevyitä ja helppoja kantaa.
  • Ruoka- ja vesikuppi
  • Kissan hiekkalaatikko ja kissanhiekkaa
  • Kissan leluja, erityisesti kissoille suunnatut lelut usein kestävät paremmin ja tuo kissoille sopivaa virikettä.
  • Kissan raapimapuu kynsien terottamista varten.
  • Kissan harja, pentua on hyvä totuttaa harjaamiseen pienestä pitäen, etenkin jos se on pitkäkarvainen.
  • Kissan nukkumapaikka.
  • Kissan valjaat ja talutushihna, jos kissaa tullaan ulkoiluttamaan, on se hyvä opettaa myös valjaisiin ja hihnaan mahdollisimman nuorena.

Tarvikkeiden lisäksi on hyvä varautua rokotuksiin ja madotuksiin, ja jos kissalla ei aiota teettää pentuja, on ne hyvä leikkauttaa mahdollisimman aikaisin. Yleensä kissanpennut tulevat sukukypsiksi aikaisin, jo noin neljän kuukauden ikäisinä, jolloin leikkauksen voi suorittaa. Leikkauttaminen usein vähentää myös kissojen merkkailua sekä rauhoittaa niitä.

Kissanpennun ruokinta

Kissanpennun ruokavalio eroaa aikuisen kissan ruoasta, ensimmäiset 1,5 kuukautta ne syövät pääsääntöisesti emon maitoa, jonka jälkeen alkaa kiinteän ruoan syömisen opettelu. Jotta kissanpentu kasvaa ja kehittyy normaalisti, tarvitsee se laadukasta ja monimuotoista pennuille tarkoitettua ruokaa. Kissanpentu tarvitsee lisäproteiinia voimakkaiden lihasten ja tukikudoksen kasvuun ja kehittymiseen, rasva taas on oleellista energian lisäkulutusta ja aivoja varten. Mineraaleja tarvitaan luonnollisesti vahvojen hampaiden ja luiden kehittämiseen. Kuitenkin kissanruoan kultainen sääntö on, vähän hiilihydraatteja ja runsaasti proteiineja. Penturuoka vaihtuu normaaliin kissanruokaan usein 8-12 kuukauden iässä.

Arvioimme lemmikintarvike.fi sivuilla parhaimpia tuotteita ja ruokia kissanpennullesi, jotta voit helposti keskittyä kissanpentusi normaaliin kasvuun ja kehitykseen. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet, ja sinun tarvitsee vain tutustua niihin, ja valita parhaimmat tuotteet omaan kotiin. Ota yhteyttä, jos huomaat, että meiltä puuttuu etsimäsi tuote. Olemme sinun ja lemmikkisi hyvinvointia varten!
Marja
Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!