Lemmikkisi hyvinvoinnin tueksi

Mitä kissanpentu tarvitsee?

Tällä sivulla käymme läpi pääasiassa kissanpennuille sopivia tarvikkeita ja ruokatuotteita. Tottakai kissan kasvaessa osa samoista tarvikkeista sopii myös aikuisen kissan elämään, mutta löydät esimerkiksi aikuiselle kissalle sopivat ruoat ja tarvikkeet täältä: lemmikintarvike.fi/kissat

Tuotteet, joita suosittelemme

Beeztees Duchesse hiekkalaatikko kissanpennuille, 44 x 35
Beeztees Duchesse hiekkalaatikko kissanpennuille, 44 x 35
hinta: 19,95 €
Read More
Duchesse hiekkalaatikko kissanpennuille. Tämä kissanpennuille soveltuva hiekkalaatikko on pienikokoinen WC, jonka värimaailma on hilpeä.

OSTA NYT

Kiipeilypuu Trixie Linea
Kiipeilypuu Trixie Linea
hinta: 103,20 - 59,99 €
Read More
Kiipeilypuu Trixie Linea on ylellinen kissan raapimispuu, jossa on paljon kiipeily- ja leikkimahdollisuuksia.

OSTA NYT

Pohjavillanpoistaja Andis Premium
Pohjavillanpoistaja Andis Premium
hinta: 21,17 - 24,90€
Read More
Pohjavillanpoistaja Andis Premium on laadukas hara, joka poistaa pohjavillaa ja irtokarvaa helposti ja turvallisesti, karvoja katkomatta.

OSTA NYT

Previous
Next

Meille tulee kissanpentu?

Kissanpennun hankinta on kuitenkin aina suuri päätös. Ennen hankkimista onkin hyvä tehdä päätös siitä, millainen kissa omaan kotiin sopii parhaiten, päätökseen päästyä kissaharrastus onkin aivan mahtava koko perheen harrastus.Kissat ovat pitkäikäisiä, ja siihen täytyy sitoutua sataprosenttisesti. Koko perheen on hyvä olla selvillä myös siitä, miten kissanpentuja hoidetaan, että kissasta kasvaa hyvä ja tasapainoinen lemmikki. Kissanpentu tarvitsee aluksi paljon erityistä huomiota ja leikkimistä, että se sosiaalistuu ja sen vointia, terveyttä sekä kehitystä tulee seurata säännöllisesti. Näin kissa tottuu ihmisiin ja siitä tulee oiva perheenjäsen.

Kissanpentu sylissä

Kissan raskaus kestää noin 65 vuorokautta, ja yleensä kissa synnyttää itse. Sitä on kuitenkin pidettävä silmällä synnytyksen aikana. Ensimmäiset kuukaudet pentu oppii emoltaan ja sisaruksiltaan monta erilaista kommunikointi-, käyttäymis- ja selviytymistapaa. Kissanpennun luovutusikä on 12 viikon eli kolmen kuukauden iässä.Liian aikaisin luovutetut kissanpennut eivät ole yhtä itsevarmoja ja sosiaalisia, niiden perustaidoissa saattaa olla puutteita, ja niistä voi kasvaa pelkääviä, arkoja ja jopa aggressiivisia. Valitessasi sopivaa pentua, kiinnitä huomiota hyvään kasvattajaan ja siihen, millaisesta paikasta kissanpennun ostat. Älä tue pentutehtailua!

Kissanpennun hoito

Mitä kissanpentu sitten tarvitsee? Kissanpennun hoitoa varten kotoa on hyvä löytyä perustarvikkeet, kuten

Tarvikkeiden lisäksi on hyvä varautua rokotuksiin ja madotuksiin, ja jos kissalla ei aiota teettää pentuja, on ne hyvä leikkauttaa mahdollisimman aikaisin. Yleensä kissanpennut tulevat sukukypsiksi aikaisin, jo noin neljän kuukauden ikäisinä, jolloin leikkauksen voi suorittaa. Leikkauttaminen usein vähentää myös kissojen merkkailua sekä rauhoittaa niitä.

Kissanpennun ruokinta

Kissanpennun ruokavalio eroaa aikuisen kissan ruoasta, ensimmäiset 1,5 kuukautta ne syövät pääsääntöisesti emon maitoa, jonka jälkeen alkaa kiinteän ruoan syömisen opettelu. Jotta kissanpentu kasvaa ja kehittyy normaalisti, tarvitsee se laadukasta ja monimuotoista pennuille tarkoitettua ruokaa. Kissanpentu tarvitsee lisäproteiinia voimakkaiden lihasten ja tukikudoksen kasvuun ja kehittymiseen, rasva taas on oleellista energian lisäkulutusta ja aivoja varten. Mineraaleja tarvitaan luonnollisesti vahvojen hampaiden ja luiden kehittämiseen. Kuitenkin kissanruoan kultainen sääntö on, vähän hiilihydraatteja ja runsaasti proteiineja. Penturuoka vaihtuu normaaliin kissanruokaan usein 8-12 kuukauden iässä.

Keitä me olemme?

Arvioimme lemmikintarvike.fi sivuilla parhaimpia tuotteita ja ruokia kissanpennullesi, jotta voit helposti keskittyä kissanpentusi normaaliin kasvuun ja kehitykseen.  Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet, ja sinun tarvitsee vain tutustua niihin, ja valita parhaimmat tuotteet omaan kotiin. Ota yhteyttä, jos huomaat, että meiltä puuttuu etsimäsi tuote. Olemme sinun ja lemmikkisi hyvinvointia varten!

Löydät meidät nyt myös
Vieritä ylös