Mieluisimmat koiran lelut koirasi aktivointiin

Hauskanpito ja hassuttelu vähentää stressiä ja tuo iloa elämään – sama pätee myös koiraan. Itse asiassa päivään sisälletyt leikkihetket ja pelaaminen ovat elintärkeitä, jotta koirasta kehittyy rakastava ja terve lemmikki. Leikkiminen vaikuttaa koiran fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen, sosiaalisten tapojen oppimiseen, hyvän kiintymyssuhteen luomiseen ja sitä kautta myös omistajan hyvinvointiin. Onnellinen omistaja, onnellinen koira!

Leikkimisen hyödyt

Fyysisesti leikkiminen auttaa koiraa jaksamaan, vaikuttaa positiivisesti sydämen toimintaan, aktivoi aivoja, pitää nivelet terveinä ja vaikuttaa positiivisesti tasapainoon sekä koordinaatiokykyyn, koiran fyysinen leikki kasvattaa lihaksia sekä ehkäisee koiran ylipainoa. Psyykkisesti leikkiminen vahvistaa koiran itsetuntoa, ja koiran lelut tuottavat iloa. Samalla koira oppii uusia asioita, ja sitä kautta leikkiminen vaikuttaa positiivisesti koiran mieleen sekä lisäävät keskittymiskykyä. Leikkiessä koiran sosiaaliset kyvyt kehittyvät, se oppii käyttäytymismalleja sekä sääntöjä, kun se viettää aikaa toisten koirien ja erilaisten ihmisten kanssa. Pienikin leikkiminen päivittäin lisää myös omistajan ja koiran välistä kiintymyssuhdetta, rauhoittaa koiraa sekä vähentää myös omistajan stressitasoa.

Hemmottele koiraasi- pelaa ja leiki!

Koirat ovat luonnostaan leikkisiä, ja leikkiminen onkin yksi tärkeimmistä asioista koiralle. Koiran persoona ja rotuominaisuudet vaikuttavat siihen, mistä leikeistä se eniten pitää, mutta leikkejä on hyvä vaihdella, jotta koira oppii erilaisia tapoja sekä pitää mielenkiintonsa. Koiran kanssa voi leikkiä esimerkiksi erilaisia heitto- ja vetoleikkejä, juoksu- ja noutamisleikkejä sekä piiloleikkejä. Lelujen ja leikkien avulla koiralle on myös helppo opettaa uusia käskyjä, kuten “nouda”, “irti” ja “etsi”.

Irish Setter koira

Muista aina leikkiessä, että sinä olet pomo! Leikkejä voi olla sekä hyviä että huonoja, sinä päätät mitä ja miten leikitään. Silloin se vahvistaa asemaasi lauman johtajana ja vähentää koiran hermostumista tai yli-innokkuutta. Lopeta pelaaminen, jos koiran energiataso nousee liikaa, ja jatka vasta, kun koira rauhoittuu.Opettaessasi koiralle uutta leikkiä, palkitse, kun koira tekee asiat hyvin. Palkinnon ei tarvitse olla herkku, vaan kehu, kiitos tai koiran lelu riittävät usein.

Erilaiset koiran lelut helpottamaan arkea ja tuottamaan iloa

Koirille on olemassa liuta erilaisia leluja: pallot, vinkulelut, koiran purulelut, kumilelut, aktivointilelut ja purulelut. Kaikkia koiria ei tavalliset lelut välttämättä kiinnosta. Valitessasi koiralle lelua, kannattaa suosia erityisesti koirille valmistettuja leluja, sillä ne kestävät paremmin, ne ovat yleensä testattuja ja koiraystävällisiä sekä niitä voi esimerkiksi repiä ja riepoa rauhassa. Koiran aktivointilelu tarjoaa koirallesi parhaimmillaan ainutlaatuisen haasteen, koukuttaa, herättää kiinnostuksen ja aistit sekä tarjoaa ajanvietettä. Paitsi ,että ne ovat hauskoja, ne rikastuttavat koiran elämää myös opettavat sekä tarjoavat henkistä ja fyysistä stimulaatiota. Usein aktivointilelujen aivopähkinät pitää koiran kiireisenä pitkään ja palkkiot saavat jatkamaan. Löydä netistä erilaiset koiran aktivointilelut, kuten koiran älypelit, palapelit, koiran aktivointipallot, automaattiset heittolelut ja purulelut.

Jos koirasi on kova kaluamaan ja käyttämään hampaitaan, ja pureskelee vääriä paikkoja, on koiran purulelu oiva vaihtoehto. Puruleluja koirille on laaja valikoima erilaisista materiaaleista ja herkuista lähtien. Pureskelu rauhoittaa koiraa, pitää yllä hammasterveyttä ja on hyvää ajanvietettä.

Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä, innostavia ja hauskoja leluja koiralle laidasta laitaan ja eri koirarodut huomioiden. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet aktivoimaan koiraasi ja lisäämään sen hyvinvointia. Toivomme, että löydät kauttamme uusia tuotteita, sekä vanhoja hyväksi havaittuja luottotuotteita, ja jos sinulla on mielessä koiran lelu, jota ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä. Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!
Marja
Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!