Koirahieronta on oiva tapa huoltaa lemmikkisi lihaksistoa ja yleistä hyvinvointia. Hieronnan tavoitteena on huoltaa koiran lihaksistoa ja poistaa mahdollisia jännitystiloja. Kehon ja lihaksiston jännitystilat voivat hoitamattomana aiheuttaa laajasti oireita aina koiran kehon virheasennoista erilaisiin kiputiloihin.

Tässä lista Helsingin koirahierojista:

Koirahieronta Iceman logo

Koirahieronta Iceman

Olen toiminut niin leipomon-, pankin- kuin kirjanpidon alalla ja nyt tunnen löytäneeni oman alani. Opiskelin koirahierojaksi Amiedussa Pitäjänmäellä 2016 – 2017. Koulutus sisälsi 150 tuntia teoriaa ja 100 tuntia hierontaa projektikoirien kanssa. Minulla oli 20 erirotuista / kokoista koiraa hierottavana.

Porvoonkatu 27 A 3, 00510 Helsinki
040 657 7039Siirry kotisivuille
Tmi Masseter logo

Tmi Masseter

Koirat tarvitsevat lihashuoltoa siinä missä ihmisetkin. Runsas rasitus, harrastaminen ja urheilu vaativat vastapainokseen hierontaa. Näyttelykoirankin askellus kevenee ja ryhti paranee, kun lihashuolto on kunnossa. Vanha koira voi nuortua silmissä, kun sitä hellitään hieronnalla.

Ketterä Kettu logo

Ketterä Kettu

Ketterä Kettu tarjoaa yksilöllistä ja monipuolista hierontaa koirallesi ja Sinulle Vantaalla. Palveluihini kuuluu monia manuaaliterapian muotoja, kuten hieronta, koirahieronta, kraniosakraaliterapia, nivelten liikkuvuuden edistäminen, fasciakäsittely, neuro- ja viskeraalimanipulaatio sekä länsimainen akupunktio tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa.

Lemmikkikulma logo

Koirahieroja Virpi Liinoja

Olen koirahieroja Virpi Liinoja, valmistunut Tampereen Koirahierojakoulusta. Tällä hetkellä opiskelen lisäksi koirien kouluttajaksi Koirakoutsissa, Tampereella myöskin.

Tervetuloa kokeilemaan koirahierontaa, vastaanottoni on täällä Lemmikkikulmassa tiistaisin klo 10-18 välisenä aikana.

Munkkiniemen Puistotie 3, 00330 Helsinki
040 502 0110Siirry kotisivuille
pauseforpaws uus logo

Pauseforpaws

Koirahieroja ottaa vastaan koira-asiakkaita rauhallisessa työtilassa Meilahdessa. Hierojalla on monen vuoden kokemus urheilu-, näyttely-, ja seurakoirista. Koirahieronnan kuluessa koiran liikkeet analysoidaan, koira hierotaan ja tarpeen mukaan venytellään.

Paciuksenkaari 27, 00270 Meilahti
045 648 07 57Siirry kotisivuille
Camilla Leijona Oy logo

Camilla Leijona Oy

Meiltä on saatavilla myös ammattitaitoista koirahierontaa. Hierojana meillä toimii Tuija Juselius.

Koirahierontaa tehdään koti-, näyttely-, harrastus- ja kilpakoirille sekä leikkauksesta toipuville koirille. Käytössä on myös matalateholaser. Leikkauksesta toipuvien potilaiden kuntoutus koirahieronnalla tehdään yhteistyössä eläinlääkärien ja eläinfysioterapeuttien kanssa.

Tassaus logo

Koirantasauspalvelu Tassaus

Tassaus on vuonna 2016 perustettu pääasiassa Helsingissä toimiva koirahierontayritys, jolla on toimitila Kumpulassa. Tassauksen rekisteröity tavaramerkki on Koirantasauspalvelu®.

Tassaus toimii Helsingin Siltamäessä. Tassaus tekee pääsääntoisesti kotikäyntejä. Hoito Siltamäessä on myös mahdollinen.

Koirahieroja Sirja Simola logo

Koirahieroja Sirja Simola

Hei, olen Sirja Simola, ja teen koirahierontaa kotikäynteinä pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Tuusula, Kerava ja Järvenpään eteläosat) sekä Musti ja Mirri Eastonissa, Hakaniemessä, Porttipuistossa ja Stockmannilla.

Korppaanmäentie 27, 00300 Helsinki
Siirry kotisivuille
Käsityöpaja Maahinen logo

Käsityöpaja Maahinen

Hieronta on lääketieteellisesti hyväksytty hoitomuoto ja oikeaoppisesti suoritettuna hieronnalla on koiralle paljon positiivisia vaikutuksia. Koira voi hyvin silloin kun sillä ei ole fyysistä estettä toimia.

Myntinsyrjä 10 E 15, 02780 Espoo
045 139 3228Siirry kotisivuille
Koirahieronta Iloa pintaan logo

Koirahieronta Iloa pintaan

Vältä ruokintaa n. 2h ajan ennen hierontaa. Käytä koira tarpeillaan ennen hierontaa​​.

Pidemmän lenkin/treenin jälkeen olisi lihasten hyvä jäähtyä noin parin tunnin ajan ennen hieronnan aloittamista. 
Hieronnan jälkeen tarjoa vettä ja käytä koira jälleen tarpeillaan. Samana päivänä ei enää treenejä eikä pitkiä lenkkejä,
jotta hieronnasta saadaan kaikki hyöty irti. Myös pari seuraavaa päivää tulisi ottaa rauhallisemmin. 

Isonniitynkuja 6 , 00890 Helsinki
040 664 5416Siirry kotisivuille

Etsitkö koirahierojaa Helsingistä?

Lihasjännityksestä johtuva kipu saattaa pahimmillaan aiheuttaa koiralla myös käytösongelmia ja muuta epätavallista käyttäytymistä. Käytösongelmina saattaa lihasjännityksen takia esiintyä esimerkiksi aggressiivisuutta, nuolemista, puremista tai epätavallista liikkumista.

Lihaksiston huolto ja hieronta on myös oiva tapa ennaltaehkäistä tapaturmia, sillä rento ja hyvin hoidettu lihaksisto turvaa koko koiraa liikunnan aikana. Helsingistä koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa löytyy lukuisista paikoista ammattilaisten tarjoamana aina suuremmista klinikoista yksityisiin ammatinharjoittajiin. Koirahierontaa Helsingissä on mahdollista saada myös kotikäyntien muodossa, jolloin koira saa kokea rentouttavan hierontahetkensä kotona.

Miten koira oirehtii?

Koirat tunnetaan hyvinä peittämään kipua, joten omistajan on usein vaikea huomata kehonhuoltoa vailla oleva koira. Oireina lihasjäykkyydessä ja kiputiloissa saattaa kuitenkin esiintyä esimerkiksi koiran liikkeen muutoksia, askelten lyhenemistä, hyppäämisen välttelyä sekä luonnollisen venyttelyn lopettamista.

Myös lyhentyneet lenkit, hitaampi vauhti sekä ulkoilun haluttomuus voivat viestiä mahdollisesta kivuliaasta lihasjumista.

Koirien harrastuksissa kuten agilityssä lemmikin huonontuneet suoritukset sekä kieltäytymiset voivat myös johtua taustalla olevasta lihasjäykkyydestä. Äkillinen tottelemattomuus ja haluttomuus harrastuksissa ei välttämättä kerrokaan koiran tottelemattomuudesta, vaan mahdollisesta kivusta.

Myös liukastuminen ja muut pienet liikunnan ohella sattuneet kömmähdykset saattavat aiheuttaa koiralle esimerkiksi lihasrevähdyksen tai venähdyksen, joka voi puolestaan aiheuttaa koiralle toispuoleista kävelyä tai tiettyjen askellajien välttelyä. Huomaamaton toispuolinen kävely saattaa pahimmillaan aiheuttaa muita virheasentoja ja epätasapainoa koiran liikkeessä, jotka pahentavat koiran kiputiloja entisestään. Näiden virheasentojen ja lihasepätasapainon korjaamiseen voidaan kuitenkin käyttää apuna fysioterapiaa ja hierontaa. Eläinfysioterapeutti tai koirahieroja antaa hoidon lisäksi myös laajat kotihoito-ohjeet, joiden avulla koiran kuntouttamista ja lihaskunnon parantamista voidaan jatkaa kotona. 

Lemmikin terveyden ylläpido

Omistajan onkin siis syytä kiinnittää huomiota koiran liikeratoihin ja muuttuneeseen käytökseen, jotta lihashuolto saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti. Nopeasti aloitettu fysioterapia ja koirahieronta paitsi helpottavat koiran oloa, myös pienentävät suurempien ongelmien kehittymisen riskiä.

Miten koirahieronta ja fysioterapia vaikuttaa lemmikkiisi?

Monien fyysisten hyötyjen lisäksi hieronta auttaa koiria rentoutumaan ja rauhoittumaan. Fyysisinä hyötyinä voidaan hieronnasta saada esimerkiksi:

Koirahierontaa sekä eläinfysioterapiaa Helsingissä

Olipa kyseessä sitten urheilevan ja aktiivisen koiran tai esimerkiksi vanhan koiran kehonhuolto, on Helsingissä koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa laajasti tarjolla.

Helsingissä tarjolla on myös koirahieronnan kotikäyntejä, jossa hieroja saapuu koiran luokse kotiin. Kotikäyntien perusideana on tuottaa koiralle mahdollisimman vähän stressiä hoitamalla koiran lihaksia tutun ja turvallisen kodin lattialla.

Petenkoiratarvike CTA
– mainos –

Koirahierontaa on mahdollista saada kotikäyntien lisäksi myös eri toimipisteissä laajasti ympäri Helsingiä ja sen lähiseutua. Suuren tarjonnan vuoksi sopivan paikan löytäminen onnistuu varmasti.

Helpottaaksemme valintaasi olemme listanneet sivuillemme eri koirahieronta ja fysioterapiapalveluita tarjoavia toimijoita Helsingistä. Näin löydät helposti ja nopeasti eri vaihtoehdot koirasi kehonhuoltoon. Otathan huomioon, etteivät kaikki koirahierojat tarjoa palveluitaan kotikäyntimahdollisuudella, tai vastaavasti erillisessä toimipisteessä.

Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä kotieläintarvikkeita laidasta laitaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea. Toivomme, että löydät kauttamme uusia tuotteita, sekä vanhoja hyväksi havaittuja luottotuotteita, ja jos sinulla on mielessä kotieläintarvike, jota ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä.

Lemmikintarvikkeiden lisäksi olemme koonneet yhteen eri koirahierojat Helsingistä, jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiin sopivan ja lähimmän paikan.
Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!