Koirahieronta on hyvä tapa pitää huolta koirasi yleisestä voinnista sekä lihaksistosta. Lihasjännityksestä johtuva kipu saattaa pahimmillaan aiheuttaa koiralla myös käytösongelmia ja muuta epätavallista käyttäytymistä.

Eläinlääkäriruoat nyt helposti Peteltä

Eläinlääkäriasemilla myytävät erikoisruokavaliot nyt myös Peteltä. Nyt ilmainen kotiinkuljetus yli 50 € tilauksiin, tilaa heti. Hyvät maksuvaihtoehdot. Nyt ilmainen toimitus

Käytösongelmina saattaa lihasjännityksen takia esiintyä esimerkiksi aggressiivisuutta, nuolemista, puremista tai epätavallista liikkumista.

Lemmikin terveyden ylläpito

Omistajan on siis syytä kiinnittää huomiota koiran liikeratoihin ja muuttuneeseen käytökseen, jotta lihashuolto saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti. Nopeasti aloitettu fysioterapia ja koirahieronta paitsi helpottavat koiran oloa, myös pienentävät suurempien ongelmien kehittymisen riskiä.

Hieronta osana lemmikin yleistä hyvinvointia

Kuten ihmisetkin, myös koirat tarvitsevat lihashuoltoa ja hierontaa. Etenkin kova rasitus ja erilaiset urheilusuoritukset vaativat usein veronsa koiran lihaksistosta, jolloin hyvänä vastapainona on käyttää hierontaa ja kehonhuoltoa yleisesti.

Koiranhieronta

Myös koiran rakenneongelmat, sairaudet ja erilaiset tapaturmat voivat aiheuttaa suuriakin ongelmia koiran lihaksistossa. Etenkin kuntoutuva koira tarvitsee kuntoutuakseen laajan yhteistyön esimerkiksi koirahierojan, eläinfysioterapeutin sekä eläinlääkärin kanssa. Näin varmistetaan koiran tehokas ja oikea kuntoutuminen. Tehokkaalla kuntoutuksella pyritään palauttamaan vamman tai onnettomuuden jälkeen koiran tila mahdollisimman normaaliksi. Kuntoutuksessa voidaan käyttää hyväksi erilaisia hoitomenetelmiä aina hieronnasta ja fysioterapiasta akupunktioon.

Koiran fysioterapia

Fysioterapia on osa koiran kehonhuoltoa, jolla voidaan lievittää esimerkiksi lemmikin kiputiloja, korjata virheellisiä liikeratoja ja huoltaa yleisesti koiran lihaksistoa. Tavoitteena fysioterapiassa on kuitenkin parantaa lemmikkisi toimintakykyä ja tämän myötä myös yleistä elämänlaatua.

Fysioterapiasta on erityistä hyötyä esimerkiksi koiran kuntoutuksessa, kiputilojen lievityksessä ja kilpailevan koiran toimintakyvyn ja täten suoritusten parantamisessa. Fysioterapian tavoitteet muodostuvatkin koiran sen hetkisten tavoitteiden mukaisesti, olipa kyseessä sitten yleinen ja ennaltaehkäisevä kehonhuolto tai virheellisten liikeratojen normalisointi.

Fysioterapiaan on tervetulleita niin kotikoirat, urheilevat koirat kuin myös kuntoutusta vailla olevat lemmikit. Hoitokäynti suunnitellaan aina tavoitteena parantaa koiran yleistä hyvinvointia ja elämänlaatua.

Kuka voi toimia eläinfysioterapeuttina tai koirahierojana?

Eläinfysioterapia on yksi fysioterapian erikoisaloista, jota suorittaa koulutuksen saanut alan ammattilainen. Eläinfysioterapeutti on suorittanut fysioterapian ammattikorkeakoulututkinnon, sekä lisänä eläinfysioterapian täydennyskoulutuksen osana ammattikorkeakouluopintoja. Eläinfysioterapiassa hyödynnetään ja sovelletaankin laajalti myös ihmisten fysioterapiassa käytettyjä menetelmiä. Eläinfysioterapeutti tuntee hoidettavan eläimen anatomian ja kykenee näin arvioimaan eläimen liikkumista, toimintakykyä ja yleistä terveyttä.

Eläinfysioterapeutti ottaa huomioon hoidossa myös koiran rodun vaatimat työtavat, jolloin fysioterapian hyödyt saadaan parhaiten esille.

Kaunis koiranpentu rokottamisen jälkeen

Koirahierojana työskentelevät ovat suorittaneet eläintenhoidon ammattitutkinnon koirahieronnan osaamisalan. Tämä antaa koirahierojalle valmiudet suunnitella ja toteuttaa hoitosuunnitelman koiran yksilölliset tarpeet huomioon ottaen, samalla ohjeistaen omistajaa koiran lihashuoltoon liittyvissä kysymyksissä ja ohjeissa.

Koulutettu koirahieroja tuntee koiran rakenteen ja anatomian arvioinnin sekä koiran yleisestä hyvinvoinnista huolehtimisen. Tärkeänä osana koirahierojan ammattitaidossa on myös inspektio eli silmin havainnointi. Koirahierojan on osattava nähdä muun muassa poikkeamat ja virheelliset liikeasennot koiran liikkeessä ja eri askellajeissa. Myös käsin tunnustelu eli palpointi on tärkeä osa lihasten huoltoa. Tällä voidaan huomioida muun muassa lihasten symmetriaa, rangan suoruutta, kehon asentoja ja mahdollisia turvotuksia.

Edellytyksinä koirahierojan ammattiin pidetään eläinalan koulutusta tai laajaa harrastustaustaa eläinalalta, eläinalan työkokemusta sekä yleistä yrittäjähenkisyyttä. Ammattitaitoiset koirahierojat ja eläinfysioterapeutit ovat usein myös laajalti verkostoituneita, jolloin koiran lähettäminen mahdollisiin jatkotutkimuksiin löydösten perusteella on mahdollista.

Mikä estää koiran hieronnan ja fysioterapian?

Koira hierontapöydällä

Osa sairauksista saattaa estää koiran hieronnan ja fysioterapian. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa syöpä, erilaiset tulehdussairaudet, tartuntataudit sekä koiralla ilmenevä sydänvika. Muista aina kertoa koirahierojalle mahdollisista koirasi sairauksista, jolloin voidaan yhdessä miettiä paras hoitoratkaisu koiran kannalta.

Mikäli koiralla on akuutti kiputila tai parhaillaan käynnissä oleva sairaus, on ennen hieronnan ja fysioterapian aloittamista hyvä näyttää koira eläinlääkärillä mahdollisia ohjeita ja suosituksia varten.

Koirahierojan valintaopas

Jokainen omistaja haluaa koiralleen parasta hoitoa sekä onnistuneen kokemuksen. Mitä koirahierojan valinnassa tulisi ottaa huomioon esimerkiksi sijainnin, tilojen sekä aukioloaikojen lisäksi?

Sijainti

Suosikiksi valikoidun koirahierojan on syytä sijaita mahdollisimman lähellä lemmikin kotia. Lähellä sijaitseva hieroja on niin helppous- kuin mukavuuskysymys, mutta parhaimmillaan nopeasti hoitoon pääseminen vaikuttaa hyvään elämänlaatuun sekä suoraan lemmikkiarkeen.

Valitse paikkakunta täältä:

Vinkki: Mikäli hyväksi koettu hieroja on siirtynyt toiselle paikkakunnalle, kannattaa täältä kysyä suosituksia muista oman alueen koirahierojista.

Vinkki
Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme listanneet tärkeitä sekä luotettavampia kotieläintarvikkeita ja eläinläkäripalveluita. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet sekä palvelut helpottamaan juuri sinun ja lemmikkisi arkea. Toivomme, että löydät kauttamme kattavimmat eläinlääkäripalvelut koti- tai lähikunnastasi, ja jos tiettyä paikkaa ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä. Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!
Marja

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!