Koirahieronta on oiva tapa huoltaa lemmikkisi lihaksistoa ja yleistä hyvinvointia. Hieronnan tavoitteena on huoltaa koiran lihaksistoa ja poistaa mahdollisia jännitystiloja. Kehon ja lihaksiston jännitystilat voivat hoitamattomana aiheuttaa laajasti oireita aina koiran kehon virheasennoista erilaisiin kiputiloihin.

Tässä lista Jyväskylän koirahierojista:

Koirahieroja Raija valvio logo

Koirahieroja Raija valvio

Olen eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittanut koirahieroja ja hieron koiria Jyväskylän seudulla.

Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon, koirahieronta osaamisalana Koulutuskeskus Salpauksessa Asikkalassa 2014. Koulutus kesti 12kk ja siihen kuului laajasti koiran anatomiaa ja fysiologiaa sekä ruokintaa ja tautioppia. Projektikoirien hierontaa koulutuksen aikana tein n. 150h.

Avoinna sopimuksen mukaan.

Aquabarks logo

Aquabarks oy

Hieronnan tulisi kuulua jokaisen koiran hoitoon – olipa kyse aktiivisesta treenaajasta tai sohvalla makoilevasta kotikoirasta. Hieronnan avulla lihakset toipuvat rasituksesta nopeammin ja veren ja nesteiden kierto lihaksessa vilkastuu. Näin koiran lihakset saavat happea ja ravinteita, mikä nopeuttaa palautumista.

Mahdolliset tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat aiheuttavat toimintakyvyn heikentymistä. Hieronta auttaa ehkäisemään ongelmien kehittymistä.

Käytämme koirahieronnassa apuna teknologiaa tarpeen mukaan. Käytössämme on lämpö- ja kylmäpakkausten lisäksi hoitavaa Handy Cure -laseria. Hieronta-aikaa varatessa sinun ei tarvitse tietää, hyötyykö koirasi eniten tavallisesta hieronnasta, faskiamanipulaatiosta tai rangan liikehoidosta. Teemme näitä hoitoja koirille sen mukaan, mikä niiden lihashuollollinen tarve kullakin käynnillä on.

Aidog logo

aiDOG

Olen Aino Mäkelä, hyvinvointialan moniosaaja ja parhaillaan täydennän osaamistani opiskelemalla koirahierojaksi Tampereen Koirahierojakoulussa.

Innostuin koirahieronnasta nähdessäni kuinka valtavasti hieronta vaikutti omien koirieni hyvinvointiin ja ymmärtäessäni syvemmin, mistä erilaiset ongelmat voivat johtua. Halusin oppia lisää, jotta voisin itse tarjota saman avun niin omille koirille kuin tuleville asiakkailleni. Koirilta saatava palaute käsittelystä on uskomattoman palkitsevaa ja on mahtava nähdä, miten omien käsien jälki näkyy hoidon jälkeen!

Etsitkö koirahierojaa Jyväskylästä?

Lihasjännityksestä johtuva kipu saattaa pahimmillaan aiheuttaa koiralla myös käytösongelmia ja muuta epätavallista käyttäytymistä. Käytösongelmina saattaa lihasjännityksen takia esiintyä esimerkiksi aggressiivisuutta, nuolemista, puremista tai epätavallista liikkumista.

Lihaksiston huolto ja hieronta on myös oiva tapa ennaltaehkäistä tapaturmia, sillä rento ja hyvin hoidettu lihaksisto turvaa koko koiraa liikunnan aikana. Jyväskylästä koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa löytyy lukuisista paikoista ammattilaisten tarjoamana aina suuremmista klinikoista yksityisiin ammatinharjoittajiin. Koirahierontaa Jyväskylässä on mahdollista saada myös kotikäyntien muodossa, jolloin koira saa kokea rentouttavan hierontahetkensä kotona.

Miten koira oirehtii?

Koirat tunnetaan hyvinä peittämään kipua, joten omistajan on usein vaikea huomata kehonhuoltoa vailla oleva koira. Oireina lihasjäykkyydessä ja kiputiloissa saattaa kuitenkin esiintyä esimerkiksi koiran liikkeen muutoksia, askelten lyhenemistä, hyppäämisen välttelyä sekä luonnollisen venyttelyn lopettamista.

Myös lyhentyneet lenkit, hitaampi vauhti sekä ulkoilun haluttomuus voivat viestiä mahdollisesta kivuliaasta lihasjumista.

Koirien harrastuksissa kuten agilityssä lemmikin huonontuneet suoritukset sekä kieltäytymiset voivat myös johtua taustalla olevasta lihasjäykkyydestä. Äkillinen tottelemattomuus ja haluttomuus harrastuksissa ei välttämättä kerrokaan koiran tottelemattomuudesta, vaan mahdollisesta kivusta.

Myös liukastuminen ja muut pienet liikunnan ohella sattuneet kömmähdykset saattavat aiheuttaa koiralle esimerkiksi lihasrevähdyksen tai venähdyksen, joka voi puolestaan aiheuttaa koiralle toispuoleista kävelyä tai tiettyjen askellajien välttelyä. Huomaamaton toispuolinen kävely saattaa pahimmillaan aiheuttaa muita virheasentoja ja epätasapainoa koiran liikkeessä, jotka pahentavat koiran kiputiloja entisestään. Näiden virheasentojen ja lihasepätasapainon korjaamiseen voidaan kuitenkin käyttää apuna fysioterapiaa ja hierontaa. Eläinfysioterapeutti tai koirahieroja antaa hoidon lisäksi myös laajat kotihoito-ohjeet, joiden avulla koiran kuntouttamista ja lihaskunnon parantamista voidaan jatkaa kotona.

Lemmikin terveyden ylläpido

Omistajan onkin siis syytä kiinnittää huomiota koiran liikeratoihin ja muuttuneeseen käytökseen, jotta lihashuolto saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti. Nopeasti aloitettu fysioterapia ja koirahieronta paitsi helpottavat koiran oloa, myös pienentävät suurempien ongelmien kehittymisen riskiä.

Miten koirahieronta ja fysioterapia vaikuttaa lemmikkiisi?

Monien fyysisten hyötyjen lisäksi hieronta auttaa koiria rentoutumaan ja rauhoittumaan. Fyysisinä hyötyinä voidaan hieronnasta saada esimerkiksi:

Koirahierontaa sekä eläinfysioterapiaa Jyväskylässä

Olipa kyseessä sitten urheilevan ja aktiivisen koiran tai esimerkiksi vanhan koiran kehonhuolto, on Jyväskylässä koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa laajasti tarjolla.

Jyväskylässä tarjolla on myös koirahieronnan kotikäyntejä, jossa hieroja saapuu koiran luokse kotiin. Kotikäyntien perusideana on tuottaa koiralle mahdollisimman vähän stressiä hoitamalla koiran lihaksia tutun ja turvallisen kodin lattialla.

Petenkoiratarvike CTA
– mainos –

Koirahierontaa on mahdollista saada kotikäyntien lisäksi myös eri toimipisteissä laajasti ympäri Jyväskylää ja sen lähiseutua. Suuren tarjonnan vuoksi sopivan paikan löytäminen onnistuu varmasti.

Helpottaaksemme valintaasi olemme listanneet sivuillemme eri koirahieronta ja fysioterapiapalveluita tarjoavia toimijoita Jyväskylästä. Näin löydät helposti ja nopeasti eri vaihtoehdot koirasi kehonhuoltoon. Otathan huomioon, etteivät kaikki koirahierojat tarjoa palveluitaan kotikäyntimahdollisuudella, tai vastaavasti erillisessä toimipisteessä.

Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä kotieläintarvikkeita laidasta laitaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea. Toivomme, että löydät kauttamme uusia tuotteita, sekä vanhoja hyväksi havaittuja luottotuotteita, ja jos sinulla on mielessä kotieläintarvike, jota ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä.

Lemmikintarvikkeiden lisäksi olemme koonneet yhteen eri koirahierojat Jyväskylästä, jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiin sopivan ja lähimmän paikan.
Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!