Petenkoiratarvike CTA
– mainos –

Koirahieronta on oiva tapa huoltaa lemmikkisi lihaksistoa ja yleistä hyvinvointia. Hieronnan tavoitteena on huoltaa koiran lihaksistoa ja poistaa mahdollisia jännitystiloja. Kehon ja lihaksiston jännitystilat voivat hoitamattomana aiheuttaa laajasti oireita aina koiran kehon virheasennoista erilaisiin kiputiloihin.

Tässä lista Oulun koirahierojista:

DogStop logo

DogStop

Hieronta auttaa lihas- ja kalvokireyksiin, revähdyksiin ja venähdyksiin sekä tukee tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista kärsivän koiran toimintakykyä. Se myös helpottaa psyykkistä ja fyysistä väsymystä.

Urheilevalle tai metsästys- / työkäytössä olevalle koiralle hieronta on tärkeää ennaltaehkäisevänä hoitona, mutta sopii myös koti-ja näyttelykoirille.

Oulun Urheilukoirahieronta

Olen Sotkasiiran Merja, 44-vuotias eläinalan ja asiakaspalvelualan moniottelija. Kokemusta on tullut hommattua molemmilta aloilta, osittain myös yhtäaikaisesti. Koulutukseltani olen tietotekniikan mekaanikko sairaalalaitepuolelta, eläintenhoitaja (kennelyrittäjä) sekä urheilukoirahieroja. Työkokemusta onkin sitten jo useammalta alalta, esim. eläinkaupan tätinä olin viitisen vuotta ja eläinlääkärissä pieneläintenhoitajan hommia olen tehnyt reilun vuoden.

Eläinpalvelu Pavadonis logo

Eläinten Luontaislääkintäkoulu Weter

Weterissä voit opiskella eläinten hoidon ammattilaiseksi, eläinhierojaksi, koirahierojan ja hevoshierojan ammattiin (ammattitutkintoon valmentava koulutus), homeopatian, yrttilääkinnän, eläinrefleksologian eli eläinvyöhyketerapian ammattiin, eläinten luontaishoitajksi tai täydentää jo ammatillista osaamistasi eläinten hoidossa tai hankkia monenlaisia tietoja ja taitoja omien eläintesi hoitamiseen.

Weterissä voi myös eläimesi saada kokonaisvaltaista ja ammattitaitoista hoitoa niin fyysisissä vaivoissa kuin käyttäytymisen ongelmissa.

FysiOtus logo

FysiOtus

FysiOtus tarjoaa fysioterapia, akupunktio ja hieronta palveluja koirille, kissoille ja hevosille Oulussa sekä sen lähialueilla.

DogStopin tiloissa olen aina MAANANTAISIN ja TIISTAISIN, ajanvaraus suoraan minulta tai DogStopin nettisivujen kautta ajanvarauksesta!

PERJANTAISIN olen Pohjois-Suomen Eläinsairaalassa, ajanvaraus joko minulta tai suoraan eläinsairaalasta.

Toimin myös Keminmaassa Eläinlääkäriasema Valppaassa 1x kuukaudessa.

Tiinan tiimi logo

Tiinan tiimi

Koirahieronta sopii erityisen hyvin harrastaville ja paljon liikkuville koirille, mutta siitä hyötyvät myös esimerkiksi ikääntyvät ja rauhallista lenkkeilyä harrastavat nelijalkaiset.

Koirahieronta MaijaKoo kuva

Koirahieronta MaijaKoo

Hieronta koiralle kotonasi? Hoidamme kuntoon jumit ja juntturat, ja lenkkikaverisi jaksaa taas! Eläintenhoitaja, koirahierojan tutkinnon suorittanut tekijä käytössäsi.

Koulutettu hieroja Suvi Järvelä logo

Koulutettu hieroja Suvi Järvelä

Koirahieronnan ensisijainen tavoite on saada koira rentoutumaan. Monista syistä johtuvat lihasjännitykset vaikuttavat koiran tapaan käyttää lihaksiaan, mistä aiheutuu lisää kipua ja tästä alkaa noidankehä.

Käytä koira tarpeillaan ennen hierontaa, äläkä ruoki koiraa muutamaan tuntiin. Hieronnan jälkeen koiralla voi olla kova hätä tarpeilleen ja olla jano. Koira on hyvä pitää lämpimänä hieronnan jälkeen, varsinkin talvella sille olisi hyvä varata mukaan autoon viltti tai koiran oma ’takki’. Kovaa liikuntaa hieronta päivänä ja sitä seuraavana päivänä olisi hyvä välttää.

Etsitkö koirahierojaa Oulusta?

Lihasjännityksestä johtuva kipu saattaa pahimmillaan aiheuttaa koiralla myös käytösongelmia ja muuta epätavallista käyttäytymistä. Käytösongelmina saattaa lihasjännityksen takia esiintyä esimerkiksi aggressiivisuutta, nuolemista, puremista tai epätavallista liikkumista.

Lihaksiston huolto ja hieronta on myös oiva tapa ennaltaehkäistä tapaturmia, sillä rento ja hyvin hoidettu lihaksisto turvaa koko koiraa liikunnan aikana. Oulusta koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa löytyy lukuisista paikoista ammattilaisten tarjoamana aina suuremmista klinikoista yksityisiin ammatinharjoittajiin. Koirahierontaa Oulussa on mahdollista saada myös kotikäyntien muodossa, jolloin koira saa kokea rentouttavan hierontahetkensä kotona.

Miten koira oirehtii?

Koirat tunnetaan hyvinä peittämään kipua, joten omistajan on usein vaikea huomata kehonhuoltoa vailla oleva koira. Oireina lihasjäykkyydessä ja kiputiloissa saattaa kuitenkin esiintyä esimerkiksi koiran liikkeen muutoksia, askelten lyhenemistä, hyppäämisen välttelyä sekä luonnollisen venyttelyn lopettamista.

Myös lyhentyneet lenkit, hitaampi vauhti sekä ulkoilun haluttomuus voivat viestiä mahdollisesta kivuliaasta lihasjumista.

Koirien harrastuksissa kuten agilityssä lemmikin huonontuneet suoritukset sekä kieltäytymiset voivat myös johtua taustalla olevasta lihasjäykkyydestä. Äkillinen tottelemattomuus ja haluttomuus harrastuksissa ei välttämättä kerrokaan koiran tottelemattomuudesta, vaan mahdollisesta kivusta.

Myös liukastuminen ja muut pienet liikunnan ohella sattuneet kömmähdykset saattavat aiheuttaa koiralle esimerkiksi lihasrevähdyksen tai venähdyksen, joka voi puolestaan aiheuttaa koiralle toispuoleista kävelyä tai tiettyjen askellajien välttelyä. Huomaamaton toispuolinen kävely saattaa pahimmillaan aiheuttaa muita virheasentoja ja epätasapainoa koiran liikkeessä, jotka pahentavat koiran kiputiloja entisestään. Näiden virheasentojen ja lihasepätasapainon korjaamiseen voidaan kuitenkin käyttää apuna fysioterapiaa ja hierontaa. Eläinfysioterapeutti tai koirahieroja antaa hoidon lisäksi myös laajat kotihoito-ohjeet, joiden avulla koiran kuntouttamista ja lihaskunnon parantamista voidaan jatkaa kotona. 

Lemmikin terveyden ylläpido

Omistajan onkin siis syytä kiinnittää huomiota koiran liikeratoihin ja muuttuneeseen käytökseen, jotta lihashuolto saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti. Nopeasti aloitettu fysioterapia ja koirahieronta paitsi helpottavat koiran oloa, myös pienentävät suurempien ongelmien kehittymisen riskiä.

Miten koirahieronta ja fysioterapia vaikuttaa lemmikkiisi?

Monien fyysisten hyötyjen lisäksi hieronta auttaa koiria rentoutumaan ja rauhoittumaan. Fyysisinä hyötyinä voidaan hieronnasta saada esimerkiksi:

Koirahierontaa sekä eläinfysioterapiaa Oulussa

Olipa kyseessä sitten urheilevan ja aktiivisen koiran tai esimerkiksi vanhan koiran kehonhuolto, on Oulussa koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa laajasti tarjolla.

Oulussa tarjolla on myös koirahieronnan kotikäyntejä, jossa hieroja saapuu koiran luokse kotiin. Kotikäyntien perusideana on tuottaa koiralle mahdollisimman vähän stressiä hoitamalla koiran lihaksia tutun ja turvallisen kodin lattialla.

Koirahierontaa on mahdollista saada kotikäyntien lisäksi myös eri toimipisteissä laajasti ympäri Oulua ja sen lähiseutua. Suuren tarjonnan vuoksi sopivan paikan löytäminen onnistuu varmasti.

Helpottaaksemme valintaasi olemme listanneet sivuillemme eri koirahieronta ja fysioterapiapalveluita tarjoavia toimijoita Oulusta. Näin löydät helposti ja nopeasti eri vaihtoehdot koirasi kehonhuoltoon. Otathan huomioon, etteivät kaikki koirahierojat tarjoa palveluitaan kotikäyntimahdollisuudella, tai vastaavasti erillisessä toimipisteessä.

Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä kotieläintarvikkeita laidasta laitaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea. Toivomme, että löydät kauttamme uusia tuotteita, sekä vanhoja hyväksi havaittuja luottotuotteita, ja jos sinulla on mielessä kotieläintarvike, jota ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä.

Lemmikintarvikkeiden lisäksi olemme koonneet yhteen eri koirahierojat Oulusta, jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiin sopivan ja lähimmän paikan.
Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!