Koirahieronta on oiva tapa huoltaa lemmikkisi lihaksistoa ja yleistä hyvinvointia. Hieronnan tavoitteena on huoltaa koiran lihaksistoa ja poistaa mahdollisia jännitystiloja. Kehon ja lihaksiston jännitystilat voivat hoitamattomana aiheuttaa laajasti oireita aina koiran kehon virheasennoista erilaisiin kiputiloihin.

Petenkoiratarvike CTA
– mainos –

Tässä lista Tampereen koirahierojista:

Koirahieroja Mari Kaukanen logo

Koirahieroja Mari Kaukanen

Nimeni on Mari Kaukanen ja olen noin kolmekymppinen nainen Pirkanmaalta. Kotoisin olen pienestä kaupungista nimeltä Mänttä-Vilppula, mutta muutin töiden perässä Tampereelle vuonna 2010. Asun mieheni ja kahden koirani kanssa vanhassa rintamamiestalossa Tampereen Hakametsässä, jonka kellarikerroksessa sijaitsee myös toimitilani.

Koirahieronnasta on apua niin kotikoirille kuin aktiivisille harrastus- ja kisakoirille.

Koirahuoltoasema logo

Koirahuoltoasema

Olen Saila Merkkiniemi ja valmistuin 2019 kesällä koirahierojaksi ja urheilukoirahierojaksi Tampereen Koirahierojakoulusta. Olen myös Suomen Koirahierojat Ry:n jäsen. Aikaisemmalta ammatiltani olen sairaanhoitaja.

Koirahieroja Saila Merkkiniemi tarjoaa koirahierontaa kotikäynteinä sekä Taidoggaan tiloissa.

Ensimmäinen käynti Taidoggaan asiakkaille -10%.

Koirahieroja Kirsi Karhuniemi

Koirahieroja Kirsi Karhuniemi

Koirien hieronnan tavoitteena on pitää huolta eläinystäväsi lihaksista ja poistaa erilaisia jännitystiloja. Suurin osa koirista nauttii hieronnasta aivan kuten me ihmisetkin.

Koulutettu koirahieroja Kirsi Karhuniemi hoitaa ammattitaidolla koirien lihashuollot, hieronnan sekä tarpeen mukaan erilaiset lisähoidot, kuten laserhoidon.

Lemmikkitalo Onnen Lemmikit logo

Lemmikkitalo Onnen Lemmikit

Koiranomi Jonnalle voit varata ajan tai soittaa meille numeroon 044 586 6674. Nettiajanvarauksen ulkopuolelta saattaa löytyä aikoja, niistä saa parhaiten tietoa esim. soittamalla. Hinta 40 euroa.

Voit koska tahansa tulla koiran kanssa käymään, Jonnan ollessa paikalla hän tekee mieluusti ilmaisen hieronnan tarpeen kartoituksen!

koirakuntosali logo

koirakuntosali

Hieronta auttaa koiria monin tavoin. Hieronnan avulla liikkuminen rentoutuu, askel pidentyy ja koira pystyy käyttämään selkäänsä liikkeessä paremmin. Harrastuskoirilla hierontaa käytetään ennaltaehkäisemään rasitusvammoja ja loukkaantumisia. Agilityssä hyppääminen sujuu paremmin, kun selkä ja jalat pystyvät ojentumaan riittävästi. Hyvin toimivat ja rennot lihakset näkyvät myös nopeuden lisääntymisenä.

Etsitkö koirahierojaa Tampereelta?

Lihasjännityksestä johtuva kipu saattaa pahimmillaan aiheuttaa koiralla myös käytösongelmia ja muuta epätavallista käyttäytymistä. Käytösongelmina saattaa lihasjännityksen takia esiintyä esimerkiksi aggressiivisuutta, nuolemista, puremista tai epätavallista liikkumista.

Lihaksiston huolto ja hieronta on myös oiva tapa ennaltaehkäistä tapaturmia, sillä rento ja hyvin hoidettu lihaksisto turvaa koko koiraa liikunnan aikana. Tampereelta koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa löytyy lukuisista paikoista ammattilaisten tarjoamana aina suuremmista klinikoista yksityisiin ammatinharjoittajiin. Koirahierontaa Tampereella on mahdollista saada myös kotikäyntien muodossa, jolloin koira saa kokea rentouttavan hierontahetkensä kotona.

Miten koira oirehtii?

Koirat tunnetaan hyvinä peittämään kipua, joten omistajan on usein vaikea huomata kehonhuoltoa vailla oleva koira. Oireina lihasjäykkyydessä ja kiputiloissa saattaa kuitenkin esiintyä esimerkiksi koiran liikkeen muutoksia, askelten lyhenemistä, hyppäämisen välttelyä sekä luonnollisen venyttelyn lopettamista.

Myös lyhentyneet lenkit, hitaampi vauhti sekä ulkoilun haluttomuus voivat viestiä mahdollisesta kivuliaasta lihasjumista.

Koirien harrastuksissa kuten agilityssä lemmikin huonontuneet suoritukset sekä kieltäytymiset voivat myös johtua taustalla olevasta lihasjäykkyydestä. Äkillinen tottelemattomuus ja haluttomuus harrastuksissa ei välttämättä kerrokaan koiran tottelemattomuudesta, vaan mahdollisesta kivusta.

Myös liukastuminen ja muut pienet liikunnan ohella sattuneet kömmähdykset saattavat aiheuttaa koiralle esimerkiksi lihasrevähdyksen tai venähdyksen, joka voi puolestaan aiheuttaa koiralle toispuoleista kävelyä tai tiettyjen askellajien välttelyä. Huomaamaton toispuolinen kävely saattaa pahimmillaan aiheuttaa muita virheasentoja ja epätasapainoa koiran liikkeessä, jotka pahentavat koiran kiputiloja entisestään. Näiden virheasentojen ja lihasepätasapainon korjaamiseen voidaan kuitenkin käyttää apuna fysioterapiaa ja hierontaa. Eläinfysioterapeutti tai koirahieroja antaa hoidon lisäksi myös laajat kotihoito-ohjeet, joiden avulla koiran kuntouttamista ja lihaskunnon parantamista voidaan jatkaa kotona.

Lemmikin terveyden ylläpido

Omistajan onkin siis syytä kiinnittää huomiota koiran liikeratoihin ja muuttuneeseen käytökseen, jotta lihashuolto saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti. Nopeasti aloitettu fysioterapia ja koirahieronta paitsi helpottavat koiran oloa, myös pienentävät suurempien ongelmien kehittymisen riskiä.

Miten koirahieronta ja fysioterapia vaikuttaa lemmikkiisi?

Monien fyysisten hyötyjen lisäksi hieronta auttaa koiria rentoutumaan ja rauhoittumaan. Fyysisinä hyötyinä voidaan hieronnasta saada esimerkiksi:

Koirahierontaa sekä eläinfysioterapiaa Tampereella

Olipa kyseessä sitten urheilevan ja aktiivisen koiran tai esimerkiksi vanhan koiran kehonhuolto, on Tampereella koirahierontaa ja eläinfysioterapiaa laajasti tarjolla.

Tampereella tarjolla on myös koirahieronnan kotikäyntejä, jossa hieroja saapuu koiran luokse kotiin. Kotikäyntien perusideana on tuottaa koiralle mahdollisimman vähän stressiä hoitamalla koiran lihaksia tutun ja turvallisen kodin lattialla.

Koirahierontaa on mahdollista saada kotikäyntien lisäksi myös eri toimipisteissä laajasti ympäri Tamperetta ja sen lähiseutua. Suuren tarjonnan vuoksi sopivan paikan löytäminen onnistuu varmasti.

Helpottaaksemme valintaasi olemme listanneet sivuillemme eri koirahieronta ja fysioterapiapalveluita tarjoavia toimijoita Tampereelta. Näin löydät helposti ja nopeasti eri vaihtoehdot koirasi kehonhuoltoon. Otathan huomioon, etteivät kaikki koirahierojat tarjoa palveluitaan kotikäyntimahdollisuudella, tai vastaavasti erillisessä toimipisteessä.


Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä kotieläintarvikkeita laidasta laitaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea. Toivomme, että löydät kauttamme uusia tuotteita, sekä vanhoja hyväksi havaittuja luottotuotteita, ja jos sinulla on mielessä kotieläintarvike, jota ei löydy sivustoltamme, ota ystävällisesti yhteyttä.

Lemmikintarvikkeiden lisäksi olemme koonneet yhteen eri koirahierojat Tampereelta, jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiin sopivan ja lähimmän paikan.
Olemme sinua ja lemmikkisi hyvinvointia varten!

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!