Rasvapatti koiralla

Rasvapatti koiralla

Rasvapatit koirilla: Mitä ne ovat ja miten ne tunnistetaan?

Rasvapatti koiralla on yleensä hyvänlaatuinen muodostuma, joka koostuu rasvakudoksesta. Niiden tarkkaa aiheuttajaa ei tunneta, mutta koirien iäkkyyden ja liikalihavuuden on havaittu lisäävän niiden riskiä. Rasvapatti voi ilmestyä mihin tahansa koiraan, mutta ne ovat yleisimpiä keski-ikäisillä ja vanhemmilla koirilla. Rasvapatti voi muodostua mille tahansa kehon alueelle, mutta yleisimpiä sijainteja ovat vatsa, rinta, reidet ja kyljet.

Koiralla rasvapatti voi olla pieni, parin senttimetrin läpimittainen, tai erittäin suuri, jopa usean kilon painoinen. Suurin osa rasvapatista on vaarattomia, mutta iso rasvapatti koiralla voi aiheuttaa ongelmia. Erittäin suuret rasvapatit voivat painaa koiran sisäelimiä ja aiheuttaa kipua. Lisäksi niiden kipu ja ärsytys voivat johtaa leikkaustarpeeseen. Joka tapauksessa, ei ole suositeltavaa jättää rasvapattia hoitamatta huolimatta siitä, kuinka vaaraton se saattaa näyttää.

 • Rasvapatti voi ilmestyä mihin tahansa koiraan, mutta ne ovat yleisimpiä keski-ikäisillä ja vanhemmilla koirilla.
 • Rasvapatti voi muodostua mille tahansa kehon alueelle, mutta yleisimpiä sijainteja ovat vatsa, rinta, reidet ja kyljet.
 • Koiralla rasvapatti voi olla pieni, parin senttimetrin läpimittainen tai erittäin suuri, jopa usean kilon painoinen.
 • Suurin osa rasvapatista on vaarattomia. Iso rasvapatti koiralla voi aiheuttaa ongelmia: erittäin suuret rasvapatit voivat painaa koiran sisäelimiä ja aiheuttaa kipua.
 • Lisääntyvä ärsytys tai kasvu voivat johtaa leikkaustarpeeseen.

Rasvapatit eivät ole vain esteettinen haitta – ne voivat myös vaikuttaa elämänlaatuun. Vaikka monet patit ovat harmittomia ja hyväntuulisia, jotkut saattavat olla merkki vakavammasta sairaudesta.

 • On tärkeää tunnistaa mahdolliset varoitusmerkit ajoissa: nopeasti kasvanut patti tai sellainen joka aiheuttaa selvää epämukavuutta tai arkuutta kosketeltaessa
 • Muuttuu väriään tai kokoaan nopeasti
 • Vuotaa tai on haavainen
 • On kipeä tai lämmin koskettaessa

Tällaiset oireet vaativat välittömän eläinlääkärin tarkastuksen. Vaikka rasvapatti itsessään ei ehkä ole vakava, se saattaa viitata muuhun taustalla olevaan terveysongelmaan.

 • Kuten aina, ennaltaehkäisy on parasta hoitoa: pidä koira aktiivisena ja hyvässä fyysisessä kunnossa.
 • Säännölliset eläinlääkärissä käynnit auttavat tunnistamaan mahdolliset terveysongelmat varhain.

Rasvapatin sijainti: Huuli, kylki, selkä ja muut yleiset paikat

Rasvapatit voivat kehittyä koiralla missä tahansa, mutta ne ovat yleensä yleisempiä tietyillä alueilla, kuten huulissa, kyljessä tai selässä. Esimerkiksi, koiralla rasvapatti mahassa voi olla seurausta liikalihavuudesta tai vanhuudesta. Koiran rasvapatit ovat tyypillisesti pieniä, mutta ne voivat kasvaa merkittävän suuriksi joissakin tapauksissa. Ne ovat yleensä kivuttomia ja pehmeitä, joten ne voivat olla helposti havaittavissa säännöllisellä koiran tarkastuksella.

On tärkeää muistaa, että vaikka rasvapatit ovat yleisiä ja useimmiten harmittomia, joissakin tapauksissa ne voivat olla merkki vakavammasta sairaudesta. Esimerkiksi, jos havaitset koiralla rasvapatti jalkassa, on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian varmistaaksesi, että se ei ole kasvain tai jokin muu vakavampi sairaus. Jokainen ‘koiralla rasvapatti vai kasvain‘ -tilanne on ainutlaatuinen, joten on tärkeää seurata kaikkia muutoksia koirasi ihossa.

Seuraavassa on joitakin yleisiä paikkoja, joissa rasvapatit voivat kehittyä koirilla:

 • Huulet: Rasvapatti huulissa voi olla helppo havaita, sillä se saattaa vaikuttaa koiran syömiseen tai juomiseen.
 • Kylki: Rasvapatit kyljessä ovat erityisen yleisiä liikalihavilla tai iäkkäämmillä koirilla. Ne voivat kasvaa suuriksi ja näkyviksi, mutta ne ovat usein pehmeitä ja eivät aiheuta kipua.
 • Selkä: Selän rasvapatit voivat olla vaikeampia havaita kuin muualla kehossa, varsinkin jos koira on pitkäturkkinen. Säännöllinen harjaus ja eläinlääkärissä käynti auttavat tunnistamaan mahdolliset patit ajoissa.

Jotkut muut alueet, jotka ovat alttiita rasvapateille:

 • Vatsa: Kuten mainittiin aiemmin, vatsan rasva-aineet voivat olla seurausta liikalihavuudesta tai vanhuudesta. Nämä patit saattavat tuntua pehmeiltä kosketukseen ja niiden sijainti voi tehdään niistä helposti havaittavia.
 • Jalat: Jalkojen rasvatyynyt voivat häiritsevästi vaikuttaa koiran kykyyn kävellä tai liikkua normaalisti. Jos havaitset koirallasi rasvapatteja jaloissa, on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin varmistaaksesi, etteivät ne ole merkki vakavammasta sairaudesta.

Muistathan aina tarkkailla koiran ihomuutoksia ja olla yhteydessä eläinlääkärin kanssa mahdollisimman pian, jos huomaat jotain epänormaalia. Vaikka useimmat rasvapatit ovat harmittomia, ne voivat joissakin tapauksissa olla merkki vakavammasta sairaudesta tai tilasta.

Rasvapatti vai kasvain: Kuinka erottaa ne toisistaan ja varhainen tunnistaminen

Rasvapatit ja kasvaimet koirilla ovat kaksi täysin erilaista tilaa, jotka vaativat erilaista lähestymistapaa diagnoosista hoitoihin. Koiranomistajilla on usein vaikea erottaa niitä, sillä molemmat voivat ilmetä samankaltaisina kyhmyinä koiran iholla, kuten ‘koiralla rasvapatti kaulassa‘ tai ‘koiralla rasvapatti selässä‘. Rasvapatit ovat yleensä liikkuvia, pehmeitä ja aiheuttavat harvoin kipua lemmikille. Toisaalta, kasvaimet voivat olla kovia, kasvaa nopeasti ja aiheuttaa epämukavuutta tai kipua.

On tärkeää kiinnittää huomiota lemmikin muuttuvaan käytökseen tai olemukseen, kuten koiralla rasvapatti huulessa tai kyhmyjen muutos. Tämä voi viitata rasvapatista vakavampaan sairauteen, kuten kasvaimeen. Kerro näistä oireista eläinlääkärillesi, joka voi suorittaa tarvittavat testit patin tai kasvaimen varhaiseksi tunnistamiseksi ja hoidoksi. Muista, että varhainen tunnistaminen ja hoito voivat pelastaa koiran elämän.

Seuraavassa on joitakin tapoja, joilla voit erottaa rasvapatit kasvaimista ja tunnistaa ne varhaisessa vaiheessa:

 • Rasvapatti: Kuten aiemmin mainittiin, rasvapatit ovat useimmiten liikkuvia ja pehmeitä. Ne eivät yleensä aiheuta kipua lemmikillesi. Jos huomaat tällaisen kyhmyn koirallasi, se voi olla merkki rasvatyynyistä.
 • Kasvain: Toisin kuin rasvatyynyt, kasvaimet voivat olla kovia ja nopeasti kasvavia. Ne voivat myös aiheuttaa epämukavuutta tai jopa kipua lemmikillesi. Jos havaitset näitä ominaisuuksia kyhmyssäsi, kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkärille mahdollisimman pian.
 • Muutokset käyttäytymisessä tai ulkonäössä: Lemmikit saattavat muuttaa käyttäytymistään tai niiden ulkonäkö saattaa muuttua (esimerkiksi turkin laatu), jos ne kärsivät vakavammasta tilasta, kuten kasvaimesta.
 • Elintapojen muutokset: Koirasi ruokahalu voi vähentyneet tai sen paino voi laskea äkillisesti ilman selvää syytä. Tämän lisaksi koira saattaa väsyttää helpommin kuin tavallisesti – tämän kaltaiset oireet voivat viitata kasvaimeen.
 • Epätavallinen sijainti: Rasvapatit ovat yleensä näkyvissä ja ne voidaan tunnistaa kosketuksella. Ne voivat esiintyä missä tahansa koiran kehossa, mutta tavallisimmin niitä löytyy vatsasta, jaloista tai selkärangasta. Jos havaitset kyhmyn sisällä suussa, korvassa tai muissa epätavallisissa paikoissa, se voi olla merkki kasvaimesta.

Muistakaa aina ottaa yhteyttä eläinlääkärinne kanssa kaikista huolenaiheistanne lemmikkisi terveydestä. Älkää koskaan yrittäkö diagnosoida tilannetta itse tai aloittako hoitoja ilman ammattilaisten neuvoja ja ohjeita.

Iso ja tulehtunut rasvapatti: Milloin on syytä huoleen?

Suurin osa rasvapatista koirilla on vaarattomia, ja ne voivat kasvaa suhteellisen suuriksi ilman, että ne aiheuttavat lemmikillesi merkittävää kärsimystä. Kuitenkin, jos rasvapatti, joko koiralla niskassa tai muissa, paikoissa alkaa näkyvästi turpoamaan tai muuttuu punaiseksi, lämpimäksi kosketettaessa tai siihen liittyy märkää eritettä, tämä saattaa olla merkki infektiosta tai tulehduksesta. Jotkut näistä oireista voivat myös viitata siihen, että rasvapatti saattaa olla jotain vakavampaa, kuten rasvapatti vai kasvain koiralla.

On tärkeää muistaa, että vaikka rasvapatit ovat usein vaarattomia, ne voivat joskus olla merkki syöpäkasvaimesta, erityisesti jos lemmikki alkaa oireilla. Koiralla rasvapatti päässä voi esimerkiksi häiritä lemmikin näköä tai kuuloa, tai aiheuttaa kipua ja epämukavuutta. Vaikka nämä oireet voivat olla pelkän rasvapatin aiheuttamia, ne saattavat myös viitata sellaiseen tilaan, joka vaatii välitöntä eläinlääkärin hoitoa.

Huoli ei ole tarpeen, mikäli rasvapatti ei vaivaa lemmikkiä, mutta mikäli rasvapatti kasvaa nopeasti, aiheuttaa turvotusta tai kipua, on suositeltavaa ottamaan yhteys eläinlääkäriin pikimmiten.
Seuraavassa on joitakin oireita ja merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että rasvapatti koiralla saattaa vaatia eläinlääkärin hoitoa:

 • Rasvapatissa on näkyvä turvotus tai punoitus
 • Rasvapatti tuntuu lämpimältä kosketettaessa
 • Rasvapatista erittyy märkää
 • Koiran yleinen vointi heikkenee: lemmikki voi esimerkiksi olla apaattinen, ruokahalu voi laskea tai se voi laihtua nopeasti
 • Lemmikki näyttää kärsivän kipua: se saattaa esimerkiksi ontua, jos rasvapatti sijaitsee jalkojen alueella.

Jos havaitset jonkin edellä mainituista oireista lemmikilläsi, suosittelemme ottamaan yhteyttä eläinlääkariin mahdollisimman pian. Vaikka monet rasvapatit ovat vaarattomia ja eivät aiheuta lemmikeille mitään haittaa, ajoittain ne voivat muuttua vakavammaksi tilaksi. Erityisesti jos epämukavuus kasvaa tai jos patissa tapahtuu äkillisiä muutoksia sen koossa tai ulkonäössä.

Tulehdusta voidaan hoitaa useilla eri menetelmillä riippuen siitä kuinka vakava tilanne on. Tällaisia ​​hoitoja voivat olla antibiootit, puhdistus ja drenointi tai jopa kirurginen poisto. Eläinlääkärin kanssa keskustelu on paras tapa määrittää sopiva hoito lemmikillesi.

Tärkeintä on pitää silmällä lemmikkisi terveyttä ja olla yhteydessä eläinlääkäriin, jos havaitset mitään huolestuttavaa. Oikean hoidon avulla useimmat rasvapatit voivat parantua ilman komplikaatioita.

Rasvapatin vaikutukset koiran arkeen: Kävely, syöminen ja muut toiminnot

Rasvapatti koiralla kyljessä tai jalassa ei aina muuta lemmikin käyttäytymistä tai vaikuta sen päivittäisiin rutiineihin. Koirat ovat sopeutuvaisia eläimiä ja useimmat pystyvät jatkamaan normaalia elämäänsä, vaikka rasvapatti olisikin hieman kookas tai sijaitsevat epätavallisilla alueilla. Kuitenkin, missään tapauksessa rasvapatit eivät saisi estää koiran liikkumista tai aiheuttaa sille kipua. Jos koira näyttää hankalalta, kun se kävelee tai se istuu oudosti, se voi viitata rasvapattiin, joka häiritsee sen liikkumista.

Toisaalta, tulehtunut rasvapatti koiralla voi aiheuttaa merkittäviä discomfortia ja vaikuttaa sen jokapäiväiseen elämään. Kun rasvapatti tulehtuu, se saattaa laajentaa ja aiheuttaa paineita ympäröiville kudoksille, mikä voi johtaa kipuun ja rajoittaa lemmikin liikkeitä. Tulehtuneet rasvapatit voivat myös olla herkkiä kosketukselle ja lemmikki saattaa kieltäytyä syömästä tai leikkimästä normaalisti. Tässä tilanteessa on suositeltavaa tuoda koira eläinlääkärin tutkittavaksi mahdollisimman pian.

 • Rasvapatti ei aina vaikuta koiran käyttäytymiseen tai päivittäisiin rutiineihin. Kuitenkin, jos rasvapatti on suuri tai sijaitsee epätavallisella alueella, se voi aiheuttaa hankaluuksia liikkumisessa.
 • Tulehtunut rasvapatti voi aiheuttaa merkittäviä oireita ja vaikuttaa negatiivisesti lemmikin arkielämään.
 • Jos koira näyttää hankalalta kun se kävelee, istuu oudosti tai kieltäytyy syömästä tai leikkimästä normaalisti, tämän saattaa aiheuttaa tulehtunut rasvapatti.
 • Kun rasvapatti tulehtuu, se saattaa laajentua ja aiheuttaa paineita ympäröiville kudoksille. Tämän vuoksi koiralla saattaa olla kipuja ja sen liikkuminen voi olla rajoitettua.
 • Tulehtuneet rasvapatit voivat myös olla herkkiä kosketukselle. Jos koira reagoi kosketukseen voimakkaasti tai vetää pois, tämän voi aiheuttaa tulehdus.
 • Mikään tapauksessa ei pidä jättää huomiotta mahdollisia muutoksia koiran käyttäytymisesss. On erityisen tärkeää tuoda koira eläinlääkärin tutkittavaksi mahdollisimman pian havaittuaan muutoksia sen normaalissa käyttäytymisessä tai rutiineissa.
 • Eläinlääkärissä voidaan tehdä tarvittavat tutkimukset, kuten ultraääni tai biopsia, jotta saadaan selville rasvapatien syy ja laajuus sekä määritellään sopiva hoitosuunnitelma.
 • On tärkeää ymmärtää, että vaikka useimmat rasvapatit ovat hyvänlaatuisia ja eivät aiheuta vakavia oireita, ne voivat joskus olla merkki vakavammasta terveysongelmasta. Siksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkärille heti kun havaitsee uuden patin lemmikissään.

Rasvapattien hoito, ennaltaehkäisy ja diagnosointi koiralla

Koira kuorsaa nukkuessaan

Rasvapatti koiralla mahassa on yleensä vaaraton, mutta sen sijainti saattaa aiheuttaa koiralle epämukavuutta. Vaikka rasvapatit ovat suhteellisen yleisiä lemmikeillä, niiden hoito saattaa joskus olla tarpeen. Rasvapatit diagnosoidaan yleensä palppaamalla, mutta toisinaan eläinlääkäri voi suorittaa neulanäytteen varmistaakseen, ettei kyseessä ole kasvain. Jos rasvapatti kasvaa nopeasti tai aiheuttaa koiralle epämukavuutta, eläinlääkäri voi suositella sen poistoa ja lähettää sen patologille tutkittavaksi.

Sekä koiralla kasvain että rasvapatti voivat näyttää ulospäin samanlaisilta, mutta ne ovat hyvin erilaisia ​​sairauksia. Kasvain on epänormaalien solujen muodostuminen, kun taas rasvapatti on hyvänlaatuinen turvotus, joka on täynnä rasvaa. Huolellinen seuranta on tärkeää, jotta mahdolliset muutokset koiran terveydentilassa havaitaan ajoissa. Rasvapatti koiralla hoito voi vaihdella tapauksesta riippuen. Joissakin tapauksissa hoito saattaa tarkoittaa patin poistoa, kun taas toisissa tapauksissa se tarkoittaa ainoastaan seurantaa. Eläinlääkäri pystyy neuvomaan parhaan toimintatavan koiran terveydentilanteen mukaan.

Rasvapattien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja diagnosoinnissa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Rasvapatit ovat yleensä vaarattomia, mutta ne voivat aiheuttaa epämukavuutta koiralle. Tämän vuoksi on tärkeää pitää silmällä patin kokoa ja sijaintia.
 • Vaikka rasvapatit ovat suhteellisen yleisiä lemmikeillä, niiden hoito saattaa joskus olla tarpeen. Hoito voi vaihdella tapauksesta toiseen riippuen patin koosta, sijainnista tai siitä aiheutuvasta epämukavuudesta.
 • Eläinlääkäriltä kannattaa aina pyytää neuvoja parhaan toimintatavan mukaan. Hän pystyy arvioimaan tilanteen ja ehdottamaan sopivinta hoitotapaa.
 • Sekava kuva kasvaimesta ja rasvapatista voi johtua siitä, että molemmilla on samankaltainen ulkonäkö. Kuitenkin niiden välillä on merkittäviä eroja: kasvain muodostuu epänormaalista solujen lisääntymisestä kun taas rasvapatti sisältää vain ylimmän kerroksen ihonalaisrasvan soluja.
 • Ennaltaehkaisyyn liittyvä seuranta on erityisen tärkeät osa-alue tässähän asiassa. Säännöllinen tarkastus auttaa havaitsemaan mahdolliset muutokset koiran terveydentilassa ajoissa.
 • Rasvapatit diagnosoidaan yleensä palppaamalla, mutta toisinaan eläinlääkäri voi suorittaa neulanäytteen varmistaakseen, ettei kyseessä ole kasvain. Tämän vuoksi on erityisen tärkeät pitää kaikki säännölliset eläinlääkärin tarkastukset ja seurata lemmikin terveyttä huolella.

Rasvapattien hoitoon liittyvä päätös tehdään aina tapauskohtaisesti ottaen huomioon koiran yleiskunto sekä patin sijainti ja koko. Elämänlaadun parantaminen on hoidossa ensisijainen tavoite.

Erikoistapaukset: Rasvapatti niskassa, päässä ja mahassa

Ensimmäinen erikoistapaus, johon haluamme kiinnittää huomiota, on koiralla rasvapatti niskassa. Tämä on tilanne, joka voi aiheuttaa huolta lemmikinomistajille, koska niska on herkkä ja tärkeä alue, joka sisältää lukuisia hermoja ja verisuonia. Rasvapatit eivät kuitenkaan yleensä aiheuta koiralle kipua, ja ne ovat siirtokelpoisia, joten niitä ei pitäisi pitää suurena huolenaiheena, vaikka ne olisi sijoitettu niskaan. Tämän sanoi, on aina hyvä idea konsultoida eläinlääkäri, jos huomaat uuden kasvaimen koirallasi.

Toiseksi, meillä on tapauksia, joissa rasvapatti sijaitsee koiran päässä tai vatsassa. Näissä tapauksissa voi olla hieman hankalampaa tunnistaa rasvapatit, koska ne voivat sekoittua muiden kasvainten tai turvotusten kanssa. Pään tai vatsan rasvapatti voi myös häiritä koiran arkea enemmän kuin esimerkiksi niskan rasvapatti, ja tässä tapauksessa eläinlääkärin konsultointi on välttämätöntä. Vaikka rasvapatit ovat yleensä vaarattomia, ne voivat joskus vaikuttaa koiran mukavuuteen tai liikkuvuuteen.
Kolmanneksi, on olemassa tapauksia, joissa rasvapatti sijaitsee koiran selässä tai raajoissa. Tällaiset rasvapatit voivat aiheuttaa liikkumisongelmia tai jopa kipua lemmikille, jos ne kasvavat suuriksi tai ovat epämukavassa paikassa. Selän ja raajojen rasvapatit saattavat myös näkyä selvemmin kuin esimerkiksi vatsan alueen patit.

 • Rasvapatit eivät yleensä ole vaarallisia
 • Niskan, pään ja vatsan rasvapatien tunnistaminen voi olla vaikeaa
 • Eläinlääkärin tulisi aina tarkistaa uudet kasvaimet
 • Rasvatyyppejä voidaan hoitaa eri tavoin riippuen niiden koosta ja sijainnista

Neljänneksi, harvoissa tapauksissa koiralla saattaa kehittyä sisäinen rasvapatti. Sisällön mukaan luokiteltuja lipoomoja ei yleensä havaita ennen kuin ne alkavat aiheuttaa ongelmia muille elimille tai rakenteille. Kuten kaikki sisälmyksen kasvaimet, myös nämä lipoomat vaativat välittömän eläinlääketieteellisen huomion.

 • Sisällysluokituksen lipoomien varhainen havaitseminen on haastavaa
 • Ne voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia, jos ne jäävät hoitamatta
 • Eläinlääkärin tulisi aina tarkistaa kaikki epätavalliset oireet tai muutokset koiran käyttäytymisessä

Jokainen tapaus on yksilöllinen ja vaatii asiantuntevan eläinlääkärin arvioinnin. Vaikka rasvapatit ovat useimmiten harmittomia, niiden sijainti ja koko voivat aiheuttaa huolta lemmikillesi. On tärkeää pitää mielessä, että paras tapa suojella lemmikkisi terveyttä on säännölliset eläinlääkärissä käynnit.

Koiranomistajan opas: Miten huolehtia koiran rasvapatista?

Koiranomistajana on tärkeää seurata lemmikkisi terveyttä säännöllisesti ja pitää silmällä mahdollisia muutoksia heidän ihossaan tai käytöksessään. Rasvapattien varhainen havaitseminen voi auttaa välttämään mahdolliset komplikaatiot, ja tämän vuoksi on suositeltavaa tehdä säännöllisiä terveystarkastuksia. Lemmikin terveyden ylläpitäminen vaatii omistajalta huolellisuutta ja perehtyneisyyttä koiran fyysisiin ominaisuuksiin.

Rasvapattien hoito koirilla voi vaihdella tapauksesta riippuen. Useimmissa tapauksissa, erityisesti jos patti ei koske koiran elämänlaatua tai aiheuta kipua, eläinlääkäri saattaa suositella tarkkailua ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Jos rasvapatti suurenee nopeasti, tulehtuu tai alkaa aiheuttaa koirallesi kipua, eläinlääkäri saattaa suositella sen poistoa. On muistettava, että vain eläinlääkäri pystyy tekemään lopullisen päätöksen rasvapatista ja suosittelemaan parasta hoitotoimenpidettä koirallesi.

Koiranomistajan tehtävänä on seurata koiran hyvinvointia, tunnistaa rasvapatit ja ottaa tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin.

 • Tarkkaile koirasi terveyttä säännöllisesti: Koiranomistajana on tärkeää seurata lemmikkisi terveyttä ja käyttäytymistä jatkuvasti. Huomaatko muutoksia koirasi ihossa tai käytöksessä? Onko koira levoton, apaattinen tai syökö se huonosti? Nämä voivat olla merkkejä siitä, että jotain ei ole kunnossa.
 • Tunne koirasi fyysiset ominaisuudet: Jokainen koira on yksilö ja siksi on tärkeää tuntea oman lemmikkisi erityispiirteet. Mitkä ovat sen normaalit ruumiinlämpö, pulssi ja hengitystiheys? Miltä sen iho ja turkki normaalisti näyttäävät ja miltä ne tuntuvat?
 • Tee säännölliset terveystarkastukset: Rasvapatit voidaan havaita ajoissa tekemällä säännöllisiä terveystarkastuksia kotona. Tähän voi kuulua esimerkiksi karvanläpikoteloimista sekunneilla, silmien, korvien ja suun tutkimista sekundilla sekunneilla.
 • Ota yhteyttà elàinlààkariin tarvittaessa: Jos havaitset rasvapatteja tai muita epänormaaleja muutoksia koirassasi, ota välittömään yhteyttá eláinlàákäriin. Eläinlääkärillä on tarvittava osaaminen ja välineet rasvapatien diagnosointiin ja hoitoon.
 • Seuraa eläinlääkärin ohjeita: Jos koirallasi todetaan rasvapatti, noudata eläinlääkäriltä saamiasi ohjeita huolellisesti. Hän voi suositella esimerkiksi tarkkailemaan pattia säännöllisesti tai harkitsemaan sen poistoa.

Muista, että koirasi terveys on ennen kaikkea sinun vastuullasi. Huolehdi siitä parhaalla mahdollisella tavalla seuraamalla näitä ohjeita.

Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!