Tee koirasi onnelliseksi

Tee koirasi onnelliseksi

Suurikaan puutarha ei aina riitä pitämään koiraa onnellisena. Monet koiranomistajat haluavat kuitenkin onnellisen koiran. Pääset alkuun näillä kymmenellä päivittäisellä vinkillä.

1. Tee pitkiä kävelyretkiä koirasi kanssa

Jos koirasi päivittäiset lenkit kestävät harvoin yli 30 minuuttia, ne eivät nämä anna sille riittävästi liikuntaa. Koirasi terveyden takaamiseksi tee vähintään kerran tai kahdesti viikossa pitkä kävelyretki metsässä tai pellolla. Kaupungissa ei koiraa saa irrottaa hihnasta eikä se saa juosta ja tutkia maastoa haluamallaan tavalla.

Koira ei tunne vain olevansa vapaa ollessaan luonnossa, vaan metsäretki antaa koirallesi mahdollisuuden löytää uusia paikkoja ja tuoksuja, mikä on sille luonnollista toimintaa. Vaikka asuisit isossa talossa, jossa on valtava piha, koirasi tarvitsee virikkeitä, joita se saa metsäretkien aikana.

2. Anna koirasi tavata uusia tuttavuuksia

Koira on rakastettava eläin, jonka on luotava yhteys ja pidettävä yhteyttä muihin koiriin. Mikä voisi olla mukavampaa kuin nähdä koirasi leikkivän naapurin koiran kanssa? Tämä ei ole koirastasi vain hauskaa, vaan se pääsee samalla tapaamaan lajitovereitaan ja saa päivittäisen annoksen leikkejä, joihin ihminen ei pysty. Miltä sinusta tuntuisi, jos olisit erossa muista ihmisistä viikkoja?

Jotta kohtaamiset uusien tuttavuuksien kanssa sujuisivat, on parasta suosia vastakkaisessa sukupuolta olevia ja suurin piirtein saman kokoisia koiria. Vältä kuitenkin väkivaltaisia koiria, sillä ne voivat aiheuttaa koirallesi traumoja.

Koirat leikkivät yhdessä

3. Pidä hauskaa koirasi kanssa

Koiran ottaminen tarkoittaa, että sinun tulee viettää aikaa lemmikkisi kanssa. Vietä vähintään tunti joka päivä ulkona tai sisällä leikkien omistautuneen kaverisi kanssa. Tämä syventää sidettänne. Mitä onnellisempi koirasi on, sitä mukavampaa sillä on sinun ja ympäristönsä kanssa.

4. Valitse koirallesi paikka

Tunteakseen olonsa mukavaksi, koiralla on oltava oma paikka asunnossa. Parasta on sijoittaa kori rauhalliseen paikkaan, jossa koirasi voi halutessaan oleilla häiriöttä. Kori on koiralle turvapaikka, joten anna koirasi olla rauhassa, kun se on omassa paikassaan, älä mene häiritsemään sitä, äläkä missään tapauksessa rankaisemaan!

5. Kouluta koiraasi jatkuvasti

Kouluttamistarve säilyy paljon pidempään kuin vain koirasi ensimmäisten kuukausien ajan. Vaikka koirasi osaa käyttäytyä hienosti, “tehosterokotus” silloin töllöin on aina paikallaan. Nämä hetket kanssasi lisäksi inspiroivat rakasta koiraasi, joka myös haluaa oppia uusia asioita sekä miellyttää sinua.

Koiran tulee kasvaa turvallisessa ympäristössä, ja kouluttaminen voi auttaa sitä rauhoittumaan. Johdonmukaisuus koulutuksessa on tärkeää, ja sinun tuleekin sallia ja kieltää samat asiat jatkuvasti koko sen elämän ajan.

6. Valitse laadukkaita ruokia

Kaikilla ei ole varaa käyttää paljon rahaa laadukkaaseen kuivaruokaan. Koirasi hyvinvoinnille ruokavalio on kuitenkin tärkeä tekijä. Jos kuivaruoka maistuu koirastasi pahalta tai jos se ei sula helposti, koirasi hyvinvointi voi kärsiä.

Suosittelemme Bellfor kuivaruokaa, jonka pääraaka-aine on liha. Älä osta koiranruokaa supermarketeista. Älä epäröi kysyä neuvoa erikoisliikkeiden myyjiltä tai eläinlääkäriltä, kun valitset kuivaruokaa koirallesi. He ovat paikalla auttamassa! 

7. Luo rutiini

Eläimet ovat herkkiä arjen muutoksille. Parasta on luoda päivittäiset rutiinit, joka muuttuvat vain harvoin.

Anna koirallesi ruokaa säännöllisesti tiettyinä aikoina joka päivä (esimerkiksi aamulla, keskipäivällä ja illalla) ja varaa yhteiselle leikkimiselle aikaa aina samaan aikaan joka päivä (esimerkiksi illalla töistä paluun jälkeen).

­­­­­8. Osoita koirallesi kiintymystä

Tämä neuvo voi tuntua typerältä, mutta monet jokapäiväisen elämänsä hälinässä kiinni olevat unohtavat osoittaa rakkauttansa lemmikilleen. Koira on elävä olento, jolla on monenlaisia tunteita ja joka, kuten kaikki muutkin, tarvitsee kiintymystä.

Pieni hyväily, pieni halaus tai pieni rohkaiseva sana kerran tai kahdesti päivässä ei vie paljoa aikaa, mutta miten se vaikuttaakaan koiraasi!

Nainen rapsuttaa koiraa

9. Kunnioita koiraasi

Onnellisia ovat ne koirat, jotka elävät positiivisessa ympäristössä, jossa ne tuntevat saavansa kunnioitusta. Jos kohtelet koiraasi esineenä tai huudat sille, yhteinen elämänne ei välttämättä ole kovin mukavaa.

Jotta lemmikkisi voisi kunnioittaa sinua isäntänä ja johtajana, sinun on ensin kunnioitettava koiraasi. Koirallasi on paikka kotitaloudessasi, ja sinun on annettava sille se.

Jos sinun on hankala hallita koiraasi, ymmärrä, että se on omaa syytäsi. Jos näin tapahtuu, ota yhteyttä hyvään kouluttajaan, joka voi auttaa sinua ohjaamaan nelijalkaista ystävääsi.

10. Vältä tylsistymistä

Mikään ei ole pahempaa kuin koira, joka viettää päivät yksin kotona tuntien olonsa tylsistyneeksi. Huolehdi ensimmäiseksi, että koirallasi on leluja, joilla se voi leikkiä poissa ollessasi. Ilman leluja koirasi voi löytää tavan kuluttaa aikaansa, kun olet poissa. Uusia leluja kannattaa ostaa myös useita kertoja vuodessa, jotta koirasi voi löytää uusia asioita eikä tylsisty.

Voit myös piilottaa herkkupaloja ympäri taloa, jolloin koirasi voi viettää aikaansa niiden etsimiseen.

Jos näiden vinkkien jälkeen koirasi ei edelleenkään ole onnellinen, ehkä jokin syvempi asia vaivaa sitä. Sairaus? Kivut? Ihminen, jota se pelkää? Tällöin eläinlääkärissä käynti on tarpeen.

Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!