Koiran nimen valinta: Vinkit ja inspiraatio

Koiran nimen valinta

Eri koirarodut ja niille sopivat nimet

Kun hankit uuden koiran, sen nimeäminen on yksi jännittävimmistä tehtävistä. On houkuttelevaa antaa koiran nimiksi klassikoita, kuten Bella, Max tai Musti. Mutta olisi myös hauskaa pohtia koiran rotua nimeä valittaessa. Tiettyjen rotujen tunnuspiirteet, kuten koko, ulkonäkö tai luonne, voivat inspiroida ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia koiran nimiä.

Esimerkiksi, suurille roduille, kuten tanskandoggeille tai bernhardinkoirille, sopivat voimakkaat ja merkitykselliset nimet, kuten Zeus tai Tankki. Toisaalta pienille roduille, kuten chihuahuille tai pomeranianille, voivat sopia pikkuruiset ja söpöt nimet, kuten Pipsa tai Kipinä. Valistaessamme koiran nimiä, on aina hyvä huomioida koiran persoonallisuus ja rotu ominaisuudet yhdessä. Se tekee koiran nimen ainutlaatuiseksi ja persoonalliseksi, juuri kuten sen pitäisi olla!

Tässä on muutamia esimerkkejä eri koiraroduille ja niille sopivista nimistä:

Tanskandoggi: Nämä jättiläiset ovat tunnettuja suuresta koostaan ja voimakkaasta olemuksestaan. Sopivia nimiä voisivat olla

 • Zeus: Jumalten kuningas kreikkalaisessa mytologiassa, joka symboloi voimaa.
 • Tankki: Kuvastaa tanskandoggin suurta kokoa ja vahvuutta.

Bernhardinkoira: Nämä pelastuskoirat ovat rohkeita ja uskollisia. Hyviä nimi-vaihtoehtoja voisivat olla:

 • Hero (Sankari): Kunnioittaa bernhardinkoirien pelastustyöhön liittyvää historiaa.
 • Fida (Uskollinen): Heijastaa bernhardinkoirien lojaaliutta omistajiaan kohtaan.

Chihuahua: Pienet mutta rohkeat chihuahuat ansaitsevat söpöt ja leikkisät nimet, kuten:

 • Pipsa: Hauska, lyhyt nimi pienelle koiralle.
 • Kipinä: Viittaa chihuahuan eloisuuteen ja energisyyteen.

Pomeranian : Näiden pienten karvapallojen iloinen luonne heijastuu hyvin seuraavissa nimissään:

 • Onni (Onnellinen): Ihanteellinen kuvaamaan pomeranianin iloista luonnetta.
 • Lumi (Lumipallo): Kuvastaa pomeranianin pehmeää ja pörröistä turkkia.

Muista, että koiran nimen valinta on henkilökohtainen päätös, joka tulisi tehdä huomioiden sekä koiran rotu että sen persoonallisuus. Jokainen koira on yksilöllinen, joten sen nimi tulisi olla yhtä ainutlaatuinen kuin se itsekin!

Suosituimmat koiran nimiä

Koiran nimet ovat nykyaikana ilahduttavan monipuolisia ja ne heijastelevat niin populaarikulttuuria, kuin perinteisiä suosikkeja. Ykkössijaa pitää Bella, suosittu nimi joka on vakiinnuttanut asemansa jo usean vuoden ajan. Se saa vastaansa Maxin, joka on yksi suosituimmista uros koiran nimistä ja useiden koiranomistajien suosikki.

Päättyneen vuoden trendinä oli myös vahvojen ja määrätietoisten nimien suosio. Uros koiran nimet kuten Jätkä, Turbo ja Salama olivat suosiossa, ja näyttävät ne jatkavan sitä myös tulevaisuudessa. Suomea rakastavat koiranomistajat valitsivat myös perinteisiä suomalaisia nimiä Musti, Remu ja Rekku ovat edelleen suosituimpia nimiä, mikä kertoo niiden ajattomuudesta ja arvostuksesta.

Tässä ovat vuoden suosituimmat koiran nimet:

 • Bella: Tämä nimi on ollut suosittu useita vuosia, ja se jatkaa ykkössijalla. Bellan viehätysvoima perustuu sen kauniiseen äänensävyyn ja helppouteen lausua.
 • Max: Yksi suosituimmista uroskoiran nimistä. Max on lyhyt, mutta vahva nimi, joka sopii erinomaisesti aktiiviselle ja energiselle koiralle.
 • Jätkä: Tämän mukaansatempaavan nimen valinta heijastaa omistajan arvostusta rohkeutta ja itsevarmuutta kohtaan.
 • Turbo: Energisten ja nopeiden koirien omistajat saattavat valita tämän sopivan nimen lemmikilleen.
 • Salama: Nimensä mukaisesti, Salama-nimiset koirat ovat todennäköisesti nopeita juoksijoita tai vilkkaita leikkijöitä.

Perinteisiin suomalaisiin nimiin kuuluvia suosikkeja olivat:

 • Musti: Tämän klassisen Suomalaisen koiran nimen voi löytää monesta kodista. Se viittaa mustaan väriin, mikä tekee siitä hyvän valinnan tummaturkkisille koirille.
 • Remu: Remun kaltaiset nimet antavat vaikutelman eloisasta ja iloisesta luonteesta – täydellinen valinta leikkisälle koiralle.
 • Rekku: Tämä nimi on suosittu sen yksinkertaisuuden ja helpon lausuttavuuden vuoksi. Se sopii hyvin mille tahansa rodulle tai koira persoonallisuudelle.

Nämä nimet heijastavat sekä uusia trendejä että perinteisiä suosikkeja, tarjoten jokaiselle jotakin.

Miten uroksen nimi eroaa nartun nimestä?

Loistavia uroskoiralle nimiä löytyy laidasta laitaan. Joitakin nimiä voidaan pitää perinteisesti “urosmäisempinä“, kuten Max, Rex tai Bruno. Vaikka nämä nimet ovat vahvoja ja jämäköitä, ei ole mitään syytä, miksi uroskoiralle ei voisi antaa myös pehmeämpää tai leikkisää nimeä. Lämpimät ja söpöjä koiran nimiä, kuten Pulu tai Sisu, ovat osoitus siitä, että myös koiran nimi voi heijastaa sen persoonaa ja luonnetta.

Toisaalta narttukoirien nimet ovat usein hellämpiä ja naisellisempia. Klassisia esimerkkejä ovat Luna, Bella tai Nelli. Mutta on tärkeää muistaa, että jokainen koira on yksilö ja sen nimen tulisi olla yhtä ainutlaatuinen. Olipa kyseessä sitten uros- tai naaraskoira, sen nimi voi kertoa paljon sen luonteesta, persoonasta ja arvosta jollekin perheelle. Joten valitse nimi, joka sopii juuri sinun koirallesi parhaiten!
Uroskoirien nimet voivat olla perinteisesti “urosmäisempiä“, mutta ne voivat myös heijastaa koiran persoonallisuutta ja luonnetta. Tässä on muutama esimerkki:

 • Max: Tämä nimi on yleinen uroksille, koska se viittaa vahvuuteen ja rohkeuteen.
 • Rex: Toisenlainen klassinen uroskoiran nimi, joka tarkoittaa kuningasta latinaksi.
 • Bruno: Saksalaisperäinen nimi, joka tarkoittaa ruskeasukkaista tai ruskeakarvaista – täydellinen tummalle karvapeitteelle!
 • Pulu: Vaikka ei ehkä ole niin perinteinen valinta, tämän nimen pehmeys tekee siitä hyvän vaihtoehdon lempeälle ja rauhalliselle urokselle.
 • Sisu: Suomalainen sana, joka kuvastaa sisua ja tahdonvoimaa – loistava valinta aktiiviselle ja päättäväiselle koiralle.

Narttukoirien nimet ovat usein hellätunteisia tai feminiinisempiä. Alla on joitakin suosituimpia esimerkkejämme:

 • Luna: Latinankielinen sana kuulle, mikä sopii erityisen hyvin yöllisiin tai salaperäisiin lemmikkeihin.
 • Bella: Italialainen sana kauniille – ihanteellinen kauniille naaraskoiralle!
 • Nelli: Tämä nimi on lyhyt ja suloinen, mikä tekee siitä täydellisen valinnan pienille tai hellille koirille.

Muista, että paras nimi koirallesi riippuu sen persoonallisuudesta, luonteesta ja merkityksestä sinulle. Joten valitse huolella!

Uroskoiran nimiä: Top 10 lista

Populaarisimmat poikakoiran nimet ovat osoittaneet mielenkiintoisen trendin, joka heijastaa populaarikulttuurin vaikutusta. Esimerkiksi, nimet kuten “Max“, “Charlie” ja “Buddy” ovat olleet suosittuja, kiitos suosittujen elokuvien ja tv-sarjojen. Koiran ulkonäkö, persoonallisuus ja jopa sen omistajan huumorintaju ovat myös olleet suuressa osassa määrittäessä, minkä nimen koira saa.

Taas toisella puolella, on hyvä pitää mielessä, että uros- ja naaraskoiran nimissä on usein eroja. Joitain nimiä pidetään yleisesti feminiinisempinä, kun taas toiset ovat maskuliinisia. Usein naaraskoiran nimiä, kuten “Bella“, “Lucy” ja “Molly” valitaan, koska ne antavat koiralle ystävällisen ja lempeän kuvan. Valitessasi nimen lemmikillesi, on tärkeä muistaa, että sen pitäisi olla nimi, joka kuvastaa koiran yksilöllistä luonnetta ja ulkonäköä.

Tässä on lista 10 suosituimmasta uroskoiran nimestä:

 • Max: Tämän nimen suosio johtuu osittain elokuvista ja tv-sarjoista, joissa usein esiintyy koirahahmo nimeltään Max. Se on myös helppo lausua ja muistaa.
 • Charlie: Toinen populaarikulttuurin vaikutuksesta noussut nimi. Charlie-nimisiä koiria näkee usein elokuvissa ja televisiossa.
 • Buddy: Buddy tarkoittaa ystävää englanniksi, mikä tekee siitä sopivan nimen lemmikkikoiraan.
 • Jack: Yksinkertainen mutta vahva nimi, joka sopii monille eri rotuisille koirille.
 • Rocky: Tämän nimen ovat tehneet suosituksi lukuisat elokuvat ja sarjat. Se viestii voimakkuutta ja rohkeutta.
 • Duke: Arvokas ja kuninkaallinen Duke on ollut suosittu valinta erityisesti isojen rotujen keskuudessa.
 • Bear (Karhu): Nimi, joka sopii erityisen hyvin isoille, karvaisille rodulle tai sitten vain pörröiselle pentukoira rakkaille!
 • Bruno: Bruno on vankkaa sorttia oleva maskuliininen koira-nimi, joka antaa mielikuvan itsevarmuudesta
 • Finn (suomalaisten innoittelema!): Suomalaisuuden juhlistamiseksi tai suomalaisille koiranomistajille.
 • Leo: Tämä nimi sopii erityisesti rohkealle ja itsenäiselle koiralle.

Muista, että valitessasi nimen lemmikillesi, sen pitäisi olla sellainen, joka heijastaa sen yksilöllistä luonnetta ja ulkonäköä. Jokainen koira on ainutlaatuinen, joten sen nimelläkin tulisi olla merkitystä!

Kuinka valita oikea nimi uroskoiralle?

Valitsemalla oikean nimen uroskoirallesi voit muokata sen identiteettiä ja samalla rakentaa erityistä sidettä lemmikkisi kanssa. Uroksen nimen valintaan voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten rodun ominaisuudet, koiraasi inspiroineet asiat tai jopa sen ulkonäkö. Rodun alkuperä ja historia voivat myös tarjota inspiraatiota, esimerkiksi German Spitzin voisi nimetä saksalaisen mytologian jumalan tai sankarin mukaan.

Koiran nimissä suositellaan yleensä käyttämään enintään kahta tavua helpottaen koiran ymmärrystä ja nimen nopeaa oppimista. Muistatko yhden säännön: Uroksen nimeä valittaessa ei ole kiellettyä pitää hauskaa ja leikkiä eri nimivaihtoehtojen kanssa. Loppujen lopuksi, koira on perheesi jäsen ja sen nimi kuvastaa myös perheesi luonnetta ja ainutlaatuista persoonallisuutta.

Tässä muutamia vinkkejä uroskoiran nimen valintaan:

 • Valitse nimi, joka sopii koirasi luonteeseen. Esimerkiksi, jos koira on leikkisä ja iloinen, voisi sen nimetä jotakin hauskaa ja pirteää.
 • Mieti rodun ominaisuuksia. Jos esimerkiksi omistat saksalaisen paimenkoiran, voisit harkita saksalaista nimeä tai jotain mikä liittyy rodun historiaan tai alkuperään.
 • Kokeile erilaisia nimivaihtoehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Voit testata kuinka hyvin koira reagoi eri nimillä ja miltä ne kuulostavat äännehdittyinä.
 • Älä pelkää olla luova! Koiran nimi voi olla yhteydessä suosikkielokuvaasi, kirjaasi tai vaikka lempiruokaasi.

Muista myös seuraavat asiat:

 • Koira oppii helpommin lyhyet nimet. Yrität pitää nimen enintään kahdella tavulla.
 • Välttää samankaltaisia äänitteitä jo olemassaolevien perheenjäsenten tai kotitaloustavaroiden kanssa. Esimerkiksi “Miki” saattaa sekoittua komentoon “istu!”
 • Anna itsellesi aikaa tehdessäs päätöstäm – ei ole kiirettäm! On tärkeää löytää nimi, joka tuntuu oikealta sekä sinulle että koirallesi.

Nauti tästä prosessista! Uroksen nimen valitseminen on hauskaa ja se luo erityisen yhteyden sinun ja uuden perheenjäsenesi välille.

Narttukoiran nimiä: Mitä ottaa huomioon?

Narttukoiran nimen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota useista syistä. Ensinnäkin, koiralle nimi on merkittävä osa lemmikin persoonallisuutta ja voi heijastella myös koiran luonteenpiirteitä. Esimerkiksi hieman varovaisempi narttu saattaa sopia paremmin pehmeä-äänisen nimen, kuten “Lulu” tai “Bella“, kun taas energinen ja rohkea koira saattaa tarvita voimakkaamman nimen, kuten “Stella” tai “Rogue“.

Toiseksi, nartun tai tyttökoiran nimi ei pitäisi olla liian monimutkainen tai vaikea lausua. Koirat tunnistavat yleensä helpommin yksinkertaiset, kaksitavuiset nimet. Lisäksi nimessä tulisi olla selkeitä vokaaleja ja konsonantteja, jotta koira pystyy ymmärtämään nimensä paremmin. On myös hyvä idea välttää nimiä, jotka saattavat sekoittua yleisiin koulutuskomentoihin, kuten “Istu” tai “Seuraa“.
Kolmanneksi, narttukoiran nimen tulisi olla sellainen, joka sopii koiralle myös aikuisena. Vaikka pentu saattaa tuntua pieneltä ja suloiselta “Pupulta” tai “Nallelta“, se ei välttämättä sovi lemmikille, kun koira kasvaa suuremmaksi. On siis hyvä pohtia etukäteen, millaiseksi kuvittelet koirasi luonteen kehittyvän.

 • Valitse nimi, joka heijastaa koiran persoonallisuutta
 • Mieti miten koira reagoi nimeensä: onko se pehmeää vai voimakasta laatua?
 • Pidä nimet yksinkertaisina ja helposti lausuttavina
 • Varmista että nimessä on selkeitä vokaaleja ja konsonantteja
 • Älä valitse nimeä joka voi sekoittua muihin komentoihin

Neljänneksi, harkitse paikallisesta kulttuurista tai perinteistä ammentavia nimiä. Esimerkiksi Suomessa suositaan usein luontoaiheisia tai vanhoja perinimeniä. Kansainväliset nimet ovat myös hyvä vaihtoehto, jos haluat antaa lemmikillesi uniikin identiteetin.

Viidenneksi muista pitää hauskaa! Nartun valinta ei ole tiede – sen pitää olla jotain mität rakastat huutaa päivittäin!

 • Kokeile paikallisia tai perinteisiä nimiä
 • Harkitse kansainvälisiä nimiä uniikkia ilmettä varten
 • Muista pitää hauskaa ja valita nimi, josta itse pidät!

Söpöjä koiran nimiä, jotka sulattavat sydämen

Etsitkö täydellistä nimeä uudelle koirallesi? Tyttökoiran nimiä valittaessa on monia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon! On tärkeää valita nimi, joka on koiralle helppo oppia, mutta samalla jotain, joka kuvastaa koiran persoonaa ja ehkä jopa lajityypillisiä piirteitä. Ja mikä voisi olla sopivampi tapa kuvata sitä ihanaa karvapalloa, kuin nimet, jotka vain sulattavat sydämen?

Jotkut suosituista tyttökoiralle nimi valinnoista ovat sellaisia kuin “Lulu“, “Mimi” tai “Bella” – kaikki yhtä ihania ja suloisia! On tärkeää, että valitset nimen, johon itse ihastut, koska lopulta sinä ja koirasi tulette käyttämään sitä useita kertoja päivässä. Joten, mikä ikinä nimesi onkaan, varmista, että se on jotain, mikä tuo hymyn huulillesi joka kerta, kun huudat sitä leikkipuistossa!

Tässä on muutama ehdotus söpöistä tyttökoiran nimistä, jotka voivat sulattaa sydämesi:

 • Daisy: Tämän nimen tarkoitus viittaa kukkaan, joka symboloi viattomuutta ja puhtautta. Se voi olla täydellinen valinta pienelle ja suloiselle koirallesi.
 • Luna: Tämän nimen merkitys on “kuu”. Se sopii erinomaisesti unelmoivalle tai yölliselle koiralle.
 • Bella: Nimi tulee italiasta ja tarkoittaa “kaunista”. Jos koiraasi katsoessa tunnet aina iloa ja ihailua, tämä saattaa olla täydellinen nimi hänelle.
 • Honey: Englanninkielinen sana ‘honey’ eli hunaja suomeksi. Sopii hyvin makealle ja rakastettavalle lemmikillesi.
 • Rosie: Tämä nimi viittaa ruusuun, joka symboloi rakkautta. Jos koira tuo paljon rakkautta elämääsi, Rosie voisi olla hyvä vaihtoehto!

Muista pitää mielessä myös seuraavat vinkit uuden lemmikkisi nimeämiseen:

 • Valitse lyhyt ja yksinkertainen nimi
 • Vältä ihmisten etunimien käyttö
 • Kokeile useita erilaisia ​​nimiä ennen lopullisen päätöksen tekemistään
 • Älä kiirehdi prosessissa – ota aikaa löytääksesi täydellisen nimen

Loppujen lopuksi, mikä tahansa nimi valitsetkin, tärkeintä on, että se sopii koirallesi ja tekee sinut onnelliseksi!

Poikakoiran nimiä: Vaihtoehtoja joka makuun

Kun puhutaan poikakoiran nimistä, vaihtoehtoja on niin paljon, että ne tuntuvat loputtomilta. Ne voivat vaihdella perinteisistä nimistä, kuten Max ja Buddy, trendikkäisiin nimiin, kuten Loki ja Apollo. On tärkeää valita nimi, jolla on merkitys sinulle ja joka heijastaa koirasi luonnetta tai ulkonäköä. Toisaalta, jos sinulla on jo narttukoiran nimiä mielessä, se voi antaa inspiraatiota myös uroksen nimeen.

Hyviä koiran nimiä voi löytyä myös elokuvista, kirjoista tai jopa videopeleistä, jos olet suuri popkulttuurin harrastaja. Esimerkiksi Game of Thronesista inspiroituneet nimet, kuten Hodor tai Tyrion, voivat olla oiva valinta. Liika pitkät nimet eivät kuitenkaan ole ihanteellisia, koska ne voivat olla vaikeita muistaa tai lausua. Huolimatta siitä, mikä nimi valitset, muista, että se on nimi, jota tulet kutsumaan lemmikkiäsi päivittäin, joten sen on oltava jotakin, joka tuntuu oikealta sinulle ja koirallesi.

Tässä muutamia ehdotuksia poikakoiran nimiksi:

 • Max: Tämä on yksi suosituimmista koirien nimistä maailmassa. Se on lyhyt, helppo muistaa ja lausua.
 • Buddy: Tämän nimen valitsevat usein ne, jotka pitävät koiraansa parhaana ystävänään.
 • Loki: Jos olet suuri Marvel-fani, tämä voi olla loistava vaihtoehto. Loki-nimiset koirat ovat usein leikkisiä ja ilkikurisia.
 • Apollo: Tämä jumalallinen nimi sopii erityisesti upeille ja majesteettisille koiraroduille.
 • Hodor tai Tyrion: Game of Thrones -fanit saattavat haluta nimetä koiransa näiden hahmojen mukaan.

Muista myös seuraavat vinkit poikakoiran nimen valintaan:

 • Valitse nimi, joka heijastaa koirasi luonnetta tai ulkonäköä. Esimerkiksi jos koira on iso ja voimakas, voisi sen nimeksi sopia vaikkapa Thor tai Hercules.
 • Välttele liian pitkiä tai monimutkaisia ​​nimiä. Ne voivat olla vaikeita muistaa tai lausua sekä sinulle että lemmikkielimesi.
 • Kokeile erilaisia ​​nimi-ideoita ennen kuin päätät lopullisen nimen. Voitteko molemmat reagoida positiivisesti nimeen? Onko se helppo lausua ja sopiiko se koiran persoonallisuuteen?
 • Älä pelkää valita erilaista tai ainutlaatuista nimeä. Loppujen lopuksi, kyseessä on sinun lemmikkisi ja sen nimen pitäisi olla sellainen, joka tuntuu oikealta sinulle.

Tyttökoiran nimiä: Etsitkö jotain erityistä?

Ehkä olet jo kuullut legendaarisen Tintin koiran nimen, mutta onko se sopiva nimesi tyttökoirallesi? Ollessasi valitsemassa nimeä tyttökoirallesi, on tärkeää ottaa huomioon koirasi luonne, rotu ja koko. On hyvä muistaa, että lemmikkisi nimi on jotain, mitä tulet toistamaan päivittäin. Siksi sen pitäisi olla helppo lausua ja mielellään sellainen, joka ilahduttaa sinua.

On myös hauskaa miettiä nimeä, joka kuvastaa koirasi persoonallisuutta tai ulkonäköä. Myös suoria lainauksia suosituista kirjoista, elokuvista tai sarjakuvista voivat toimia erinomaisina niminä. Esimerkiksi Tintin koiran nimi, Milou, on täydellinen pienelle, valkoiselle, seikkailunhaluiselle koiralle. Onko sinun tyttökoirasi suloisen pieni, valkoinen ja rohkea seikkailija? Ehkä Tintin koiran nimi voisi olla juuri se erityinen nimi, jota etsit!

Mutta jos et ole varma, mitä nimeä valita tyttökoirallesi, tässä on joitakin ehdotuksia:

 • Bella: Tämä italialainen sana tarkoittaa “kaunista”. Se on yksi suosituimmista koirien nimistä maailmassa. Jos koiraasi katsoessa mieleesi tulee aina kauneus ja eleganssi, niin Bella voisi olla sopiva nimi.
 • Luna: Espanjankielinen sana “kuu” voi olla ihanteellinen nimi yölliselle tai salaperäiselle koiralle. Myös tämän nimisen kuuluisan animaatiohahmon ansiosta monet lapset pitävät siitä.
 • Daisy: Tämän kukkaisnimen voi antaa iloiselle ja energiselle koiralle. Nimi tuo mieleen kesän ja luonnon.
 • Molly: Yleinen lemmikin nimi monissa maissa. Se on helppo lausua ja muistaa, mikä tekee siitä käytännöllisen vaihtoehdon.
 • Nala: Leijonakuningas-elokuvasta tuttu hahmo saattaa inspiroida sinua antamaan tämän nimen rohkealle tai itsenäiselle tyttökoiralle.

Muista vain, että loppujen lopuksi paras nimi tyttökoirallesi riippuu sinusta! Valitse sellainen, joka herättää positiivisia tuntemuksia sisälläsi joka kerta kun sanot sen ääneen.

Lue lisää: Kuinka valita täydellinen nimi kissallesi?

Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!