Kuinka valita täydellinen nimi kissallesi?

Kissan nimen valitseminen

Miksi kissan nimen valinta on tärkeää?

Kissan nimen valitseminen on merkittävä osa lemmikin omistamista. Se ei ainoastaan toimi seurauksena arvojen ja kiintymyksen ilmaisemiselle, vaan myös luo elinikäisen suhteen kissan ja omistajan välillä. Nimen kautta, kissa tunnistaa itsensä ja tuo oman ainutlaatuisen persoonaansa esiin. Nimeäminen antaa myös mahdollisuuden kertoa kissallesi, että olet sen luotettava kumppani, joka ymmärtää ja kunnioittaa sen tarpeita.

Siinä missä ihmiset saavat nimensä syntymässä, lemmikit saavat nimensä silloin, kun ne tulevat osaksi perhettä. Se on ensimmäinen lahja, jonka annat uudelle lemmikillesi, ja se on jotain, mitä se kantaa mukanaan koko loppuelämänsä. Kissan nimen valinta on siis paljon enemmän kuin vain nimi – se voidaan nähdä symbolisena sitoutumisena, joka yhdistää omistajan ja lemmikin ikuisesti.

 • Kissan nimen valinta on tärkeä osa sen identiteettiä. Nimi auttaa kissaa tunnistamaan itsensä ja ymmärtämään, että se kuuluu tietylle perheelle tai henkilölle.
 • Lemmikin nimeäminen voi olla tapa ilmaista omia arvojaan ja kiintymystään. Esimerkiksi, jos rakastat kirjallisuutta, saatat nimetä kissasi suosikkikirjailijasi mukaan.
 • Nimen avulla voit myös luoda syvemmän emotionaalisen siteen lemmikkiisi. Kun kutsut kissaasi nimeltä, se oppii tuntemaan äänensävyysi ja ymmärtämään, että haluat sen huomion.
 • Kissa saattaa reagoida positiivisesti sille valittuun nimeen. Jos valitset sellaisen nimen joka sopii hyvin sen persoonallisuuteen tai ulkonäköön, se voi alkaa käyttää sitä itsevarmemmin.
 • Nimien antaminen lemmikeille antaa mahdollisuuden näyttää niille rakkautemme ja huolenpitomme konkreettisella tavalla. Se on ensimmäinen askel kohti elinikistä ystyyssuhdetta uuden lemmikkimme kanssa.

Lopulta kissan nimen valinnassa ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia – ainoa asia joka todella merkitsee on se mitenkäs sinusta tuntuu kutsumasta kissaasi kyseisellä nimellä. Joten, valitse nimi joka resonoi sinun ja kissasi kanssa, ja aloita uusi luku yhteistä elämäänne!

Mitä ottaa huomioon valittaessa kissan nimeä

Valinnanvara kissan nimien suhteen tuntuu loputtomalta! Joitakin kissanomistajia saattaa pelottaa nimen valinta, koska se on ikään kuin pysyvä. On kuitenkin muutamia tekijöitä, joita kannattaa miettiä nimen valinnassa. Nimen pituus, selkeys ja kutsumisen helppous ovat yleisimpiä, mutta usein unohdettuja näkökohtia. Joillekin saattaa tuntua houkuttelevalta valita pitkä ja näyttävä nimi, mutta pidä mielessä, että joudut kutsumaan kissaasi sen nimellä päivittäin.

Toinen tärkeä näkökohta kissan nimen valinnassa on ymmärrettävyys. Kissan kuulo on erittäin tarkka ja se pystyy erottamaan erilaiset äänet. Kissan ei kuitenkaan tarvitse ymmärtää nimensä merkitystä, joten voit valita minkä tahansa nimen, joka sinusta tuntuu oikealta. Nimen merkitystä tärkeämpää on sävy, rytmitys ja korostus, joiden avulla kissasi oppii tunnistamaan nimensä. Nimen valinta on henkilökohtainen prosessi, joka kertoo paljon omistajan luonteesta ja suhtautumisesta lemmikkiinsä.

 • Nimen pituus: Kissan nimi kannattaa valita niin, että se on helppo lausua ja muistaa. Pituuden suhteen lyhyempi on useimmiten parempi. Kissat reagoivat parhaiten yksi- tai kaksitavuisiin nimiin.
 • Selkeys: Valitse kissallesi nimi, joka erottuu selvästi muista sanoista ja äänistä kotona. Näin varmistat, että kissasi tunnistaa nimensä helpommin.
 • Kutsumisen helppous: Mieti myös sitä, kuinka usein joudut kutsumaan kissaasi nimeltä päivittäisessä arjessa. Yksinkertainen ja selkeästi lausuttava nimi on tässä tapauksessa paras vaihtoehto.
 • Ymmärrettävyys: Vaikka kissan ei tarvitse ymmärtää nimensä merkitystä, sen tulisi olla sellainen, jonka se pystyy erottamaan muiden äänien joukosta.
 • Sointuvuus: Kissa oppii tunnistamaan oman nimensa soinnun perusteella nopeammin kuin itse sanan merkityksen. Tämän vuoksi kannattaa valita sointuva ja rytmikäs nimi.
 • Omistajan mieltymykset: Lopulta kaikki riippuu omasta mausta – sinun tulee pitää lemmikkisi nimesta! Se voi heijastaa jotain sinusta itsesi tai voit antaa sille jonkin erityisen merkityksen.

Muista, että nimen valinta ei ole kiireellinen asia. Voit antaa itsellesi aikaa ja miettiä rauhassa ennen lopullista päätöstä. Tärkeintä on, että valitset nimen, joka tuntuu sinusta oikealta ja sopii kissallesi!

Kissan persoonallisuuden huomioiminen nimeä valittaessa

On todella tärkeää kiinnittää huomiota lemmikkisi persoonallisuuteen, kun valitset nimeä sille. Kissan käytös voi kertoa paljon sen luonteesta. Onko kissasi leikkisä ja utelias vai enemmänkin rauhallinen ja itsenäinen? Nämä ominaisuudet voivat auttaa sinua valitsemaan nimen, joka sopii kissasi luonteeseen. Erilaiset temperamentit herättävät erilaisia mielikuvia, ja nimen valinnalla voit vahvistaa näitä mielikuvia.

Persoonallisuuden huomioiminen nimenvalinnassa antaa kissallesi oman identiteetin, joka sopii sen luonteeseen. Se luo myös vahvemman yhteyden sinun ja lemmikkisi välille. Lemmikin nimen valitseminen ei ole pelkkä teko – se on vuorovaikutuksen ja yhteydenpidon ensimmäinen askel. On tärkeää muistaa, että nimen pitäisi kuvastaa kissasi ainutlaatuista persoonallisuutta sen sijaan, että se valitaan vain siksi, että se kuulostaa kivalta tai se on yleinen.

 • Leikkisä kissa: Jos kissasi on leikkisä ja utelias, voit valita nimen, joka kuvastaa sen iloista luonnetta. Esimerkiksi nimet “Pomppu“, “Hopsu” tai “Vilperi” saattavat sopia tällaiselle kissalle.
 • Itsenäinen kissa: Jos taas huomaat, että kissasi on enemmänkin rauhallinen ja itsenäinen, voisit harkita nimeksi jotain arvokkaampaa tai vakavamielistä. Nimet kuten “Kuningatar“, “Arvo” tai vaikkapa “Majesteetti” voivat olla hyviä vaihtoehtoja.
 • Hellittelynimi: Jos sinulla on erityisen hellittelevä suhde lemmikkiisi, voi myös miettiä nimeksi jotakin lempeää ja rakastavaa. Nimi kuten ”Rakas”, ”Sydän” tai ”Kultsi” saattaisi olla sopiva.
 • Ulkonäköön perustuva nimi: Kissan ulkonäkö voi myös antaa vihjeitä siitä, millainen sen persoonallisuus on. Suuriin silmiin viittaavia nimiä ovat esimerkiksi ”Silkkisilmät”, kun taas pörröisturkkiset yksilöt saattaisivat ansaita kutsumanimekseen vaikkapa “Karvatassun”.

Muista aina varmistua siitä, että valitsemasi nimi sopii juuri sinun lemmikillesi – se on loppujen lopuksi tärkeintä. Kissan nimeäminen ei ole kiireellinen tehtävä, joten ota aikaa ja mieti asiaa rauhassa.

Kissan ulkonäön merkitys nimeä valittaessa

Kissan ulkonäkö on hyvä lähtökohta, kun aletaan miettimään nimeä. Kaikilla kissoilla on ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka saattavat inspiroida täydellisen nimen. Esimerkiksi kissan väri voi olla hyvä lähtökohta nimen valinnalle, kuten Lumipallo valkoiselle kissalle tai Mustikka tumman sävyiselle. Myös kissan kokonaisvaltainen ulkonäkö – kuten koko, turkin pituus tai silmien väri – voi toimia hyvänä inspiraation lähteenä.

Toisaalta ulkonäön perusteella valittu nimi voi olla hienovarainen tapa juhlistaa kissan ainutlaatuista luonnetta. Esimerkiksi, suuri ja roteva kissa saattaisi saada nimen, joka viittaa sen majesteettisuuteen, kuten Kuningas tai Rouva Ylpeys. Pieni ja silkkinen kissa voisi puolestaan olla Pikkuprinssi tai Sametti. Tärkeintä on, että nimi kuvastaa lemmikin yksilöllisyyttä ja on omistajalle mieluisa.

Kun mietitään nimeä kissalle, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Kissan väri: Värillä voi olla suuri merkitys nimen valinnassa. Esimerkiksi, valkoiselle kissalle sopii hyvin nimi Lumipallo tai Mustikka tumman sävyiselle.
 • Koko ja ulkonäkö: Suurelle ja rotevalle kissalle voi antaa majesteettisen nimen kuten Kuningas tai Rouva Ylpeys. Pieni ja silkkinen kissa voisi puolestaan saada hellittelynimen kuten Pikkuprinssi tai Sametti.
 • Turkin pituus: Pitkäturkkiselle kissalle sopii usein jokin elegantti ja ylevä nimi, kun taas lyhytturkkiset saattavat inspiroida hauskoja tai leikkisiä nimityksiä.
 • Silmien väri: Monet omistajat valitsevat nimet, jotka heijastavat heidän lemmikkiensä silmien ainutlaatuista väriä. Esimerkkejä ovat Safiiri sinisilmäsille kissoille tai Smaragdi vihreäsilmäsille.

Mutta lopulta kaikkein tärkeintä on se, että valittu nimi miellyttää sekä omistajaa että lemmikkielämää. Nimen tulisi olla sellainen, joka herättää positiivisia ajatuksia ja tunteita aina kun sitä käytetään.

Inspiraation löytäminen kissan nimeksi

Chili kissa valjaat päällä

Välillä on hankala keksiä nimeä uudelle karvaiselle ystävällemme. Hyvä inspiraation lähde voivat olla esimerkiksi suosikki TV-sarjat, kirjat tai elokuvat. Jos lemmikkisi muistuttaa jotakin tiettyä hahmoa tai herättää samanlaisia tunteita kuin jokin kirjallinen tai elokuvallinen hahmo, voisi tästä hahmosta saada hyvän nimen. Olipa kyse sitten ulkonäöstä, luonteesta tai todella erikoisesta tapahtumasta, joka liittyy kissaasi, inspiraatio voi löytyä monesta paikasta.

Samoin ympäröivä luonto, vuodenajat tai erityiset tapahtumat ja juhlapäivät ovat usein hyviä inspiraation lähteitä. Lemmikkisi saattaa esimerkiksi rakastaa ulkoilua lumi- tai sadekelillä, joten sopivia nimiä voisi olla Lumi tai Sade. Myös lempiruokasi tai -juomasi, tietty paikka, musiikki tai edes harrastuksesi saattavat antaa hyviä ideoita kissan nimeksi. Tärkeintä on, että nimi tuntuu sinusta oikealta ja sopii lemmikkisi luonteeseen.

 • TV-sarjojen, kirjojen tai elokuvien hahmot: Jos kissasi muistuttaa jotakin suosikkihahmoasi, voisi tämä olla hyvä inspiraation lähde. Esimerkiksi jos kissasi on rohkea ja seikkailunhaluinen, voisit nimetä sen vaikkapa “Indiana Jonesiksi“.
 • Luonto ja vuodenajat: Lemmikkisi saattaa nauttia erityisesti ulkoilusta tiettyyn aikaan vuodesta. Ehkäpä se rakastaa leikkiä lumessa tai juosta sateessa? Tällöin sopivia nimiä voisi olla esimerkiksi “Lumi” tai “Sade“.
 • Erityiset tapahtumat ja juhlapäivät: Onko lemmikkisi syntynyt jouluna? Tai ehkäpä sen adoptoit kotiin pääsiäisen aikaan? Juhlapäiviin liittyvät nimet kuten “Joulu” tai “Pääsi” voivat olla hauska tapa muistella näitä erityishetkiään.
 • Lempiruoka- tai -juoma: Jos sinulla on jokin ruoka-aine tai juoma, jota rakastat yli kaiken, voi tästä saada inspiraatiota kissan nimeksi. Esimerkiksi jos pidät kovasti suklaasta, voisit antaa lemmikillesi nimen “Suklaa“.
 • Musiikki ja harrastukset: Myös musiikki voi toimia inspiraation lähteen. Voisitko nimetä kissasi lempibändisi tai -laulajasi mukaan? Tai ehkäpä harrastuksesi, kuten vaikkapa jooga, voisi toimia inspiraation lähteen?

Tärkeintä on, että nimi tuntuu sinusta oikealta ja sopii lemmikkisi luonteeseen. Loppujen lopuksi se on sinun ja karvaisen ystäväsi välinen asia!

Kissan nimen valinta perheenjäsenten kanssa

On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet osallistuvat uuden kissan nimen valintaan. Tämä ei ainoastaan takaa, että kaikki ovat tyytyväisiä nimeen, mutta auttaa myös perheenjäsenten siteiden luomisessa uuteen lemmikkiin. Yhteinen nimen valinta antaa kaikille perheenjäsenille tunteen yhteenkuuluvuudesta.

Yksi tapa sisällyttää kaikki perheenjäsenet nimen valintaan on luoda lista mahdollisista nimistä ja äänestää sitten suosituimmasta. Tämä demokraattinen prosessi voidaan tehdä hauskaksi ja jännittäväksi leikkimielisillä äänestyksillä tai nimiehdotuskilpailuilla. Sen lisäksi, uuden lemmikin nimi voi paljastaa perheen yhteiset kiinnostuksen kohteet, harrastukset tai lempikirjojen ja -elokuvien hahmot.

Joten, miten aloittaa uuden kissan nimen valinta? Tässä muutamia vinkkejä:

 • Aloita keskustelemalla perheenjäsenten kanssa. Keskustelkaa siitä, millaisia nimiä pidätte ja miksi. Onko olemassa tiettyjä teemoja tai aiheita, joista kaikki pitävät?
 • Luo lista mahdollisista nimistä. Jokainen perheenjäsen voi ehdottaa useampia nimiä listalle.
 • Äänestää suosituimmasta nimiehdotuksesta. Voitte joko äänestää yksitellen tai luoda hauskan äänestyksen esimerkiksi paperilapuilla.
 • Kokeile eri nimiäänityyppejä lemmikkisi kanssa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Joillakin kissoilla on selkeät mieltymykset tietyntyyppisten nimien suhteen!

Uuden kissan nimen valinnassa on myös hyvä ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Nimen pituus: Lyhyet nimet ovat helpompia oppia ja lausua.
 • Nimen merkitys: Jos haluat antaa kissallesi erityisen merkityksellisen nimen, tutki sen taustaa ja historiaa.
 • Selkeys: Varmista, että kaikki perheenjäsenten voivat lausua ja muistaa valitun nimen helposti.

Muista aina, että tärkeintä on löytää sellainen nimi, josta kaikki perheenjäsenet pitävät ja joka sopii uuden lemmikin persoonallisuuteen. Onnea matkaan!

Miten testata kissan nimeä ennen lopullista valintaa

Vaikka kissa ei ehkä ymmärrä nimeään samalla tavalla kuin ihminen, on silti tärkeää, että se tunnistaa sen. Nimien testaaminen voi olla yksi tapa varmistaa, että olet valinnut hyvän nimen kissallesi. Aloita yksinkertaisesti soittamalla nimeä kissallesi ja katso, reagoiko se. Kissa ei välttämättä reagoi heti, etenkin jos se on uusi nimi, mutta jos huomaat, että kissa alkaa tunnistaa nimen ajan myötä, se voi olla merkki siitä, että nimi toimii.

Toinen tapa testata nimeä on puhua se ääneen perheen tai ystävien kanssa. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan, kuinka luontevasti nimi tulee suustasi ja miltä se kuulostaa muiden korvissa. Muista, että kissan nimi tulee olemaan osa jokapäiväistä sanastoa, joten haluat valita nimen, jonka tunnet olevan mukava ja iloinen toistamaan usein.

 • Kokeile eri nimiä: Älä pelkää kokeilla useita erilaisia nimiä ennen kuin valitset lopullisen. Tämä antaa sinulle aikaa nähdä, minkälaiseen reaktioon jokainen nimi johtaa kissassasi.
 • Huomioi kissan persoonallisuus: Joskus paras tapa löytää täydellinen nimi on ottaa huomioon kissasi luonne ja persoonallisuus. Esimerkiksi, jos kissasi on leikkisä ja utelias, voisi sopiva nimi olla jotain sellaista kuin “Vilperi“.
 • Mieti miten se sointuu muiden perheenjäsenten nimien kanssa: On tärkeää, että uuden tulokkaan nimi istuu hyvin yhteen muun perheesi kanssa. Tämän vuoksi kannattaa testata eri nimivaihtoehtoja ääneen yhdessä muiden perheenkotona asuvien olentojen nimien kanssa.
 • Pidennetty testausjakso: Anna itsellesi aikaa tottua uuteen nimeen ennen sen vahvistamista. Voit esimerkiksi kutsua kissaasi uudella nimellään viikon tai kahden ajan ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

Loppujen lopuksi parasta on valita sellainen nimi, jonka tunnet sopivan täydellisesti juuri sinun lemmikkillesi – oli se sitten hupaisa, ainutlaatuinen tai perinteinen nimi. Tärkeintä on, että sinä ja kissasi tunnette olevanne mukavasti uuden nimen kanssa.

Kissan nimen muuttaminen: milloin ja miksi?

Välillä lemmikin nimeä täytyy vaihtaa. Syitä on monia; uuden omistajan saaminen, eläimen persoonallisuuden muutos tai kenties alkuperäinen nimi ei vain enää sovi. Oli syy mikä tahansa, lemmikin nimen muuttaminen on iso päätös. On tärkeää, että uusi nimi ei sotke eläimen käsitystä itsestään, sillä lemmikille nimi on enemmän kuin pelkkä etiketti. Erityisesti kissojen kohdalla, jotka ovat tunnetusti omapäisiä olentoja.

Tärkein asia nimeä muutaessa on tehdä siitä sujuvaa. Voi olla helpompi ottaa käyttöön nimi, joka kuulostaa hieman samalta tai on samankaltaista rytmiä kuin vanha nimi. Jos kissa on tottunut reagoimaan tietynlaiseen äänensävyyn tai aksenttiin, voi olla hyvä idea säilyttää tämä uudessa nimessä. Kuitenkin, jos vanha nimi tuo mukanaan negatiivisia muistoja tai assoiaatioita, sen totaalinen muuttaminen voi olla parasta kaikille osapuolille. On tärkeää muistaa kunnioittaa lemmikkisi kokemuksia ja tunteita tällaisen muutoksen aikana.

 • Kissan nimen muuttamisen yleisin syy on uusi omistaja. Uusi omistaja saattaa haluta antaa kissalleen oman leiman tai ehkä vanha nimi tuo mieleen entisen omistajan, josta ei ole niin miellyttäviä muistoja.
 • Joskus kissan persoonallisuus voi muuttua ajan myötä ja alkuperäinen nimi ei enää tunnu sopivalta. Esimerkiksi, jos “Pikkumusta” alkaa käyttäytyä kuin kuningatar, voisi uudeksi nimeksi vaihtaa vaikkapa “Kuningatar Musta“.
 • Alkuperäinen nimi saattaa myös vain lakata tuntumasta oikealta. Ehkä se oli harkitsematon valinta tai se on liian samankaltainen jonkin toisen perheenjäsenten kanssa.

Nimenmuutoksessa sujuvuus on avainasemassa:

 • Uuden ja vanhan nimen välillä tulisi olla jotakin samaa – olipa kyseessä sitten samankaltainen äänne tai rytmi. Tämän ansiosta kissa pystyy helpommin tottumaan uuteen nimeensä.
 • Jos kissasi reagoi erityisesti tietynlaiseen äänensävyyn tai aksenttiin, kannattaisi nämät säilyttää myös uudessa nimessään.

Jos kuitenkin vanhalla nimellään on negatiivisia konnotaatioita:

 • Tällöin sen täydellinen vaihtaminen on suositeltavaa. Tämä voi auttaa kissaa unohtamaan mahdollisesti traumaattisen menneisyyden ja aloittamaan uuden elämän puhtaalta pöydältä.

Muista aina kunnioittaa lemmikkisi kokemuksia ja tunteita:

 • Nimenmuutos on iso päätös, joka vaikuttaa sekä sinuun että kissaan. Muistathan siis ottaa huomioon kissasi tuntemukset tässä prosessissa.

Oli syy mikä tahansa, nimen muuttaminen on merkittävä askel. Kissan kanssa kannattaa viettää paljon aikaa ennen lopullista päätöstä varmistaaksesi, että uusi nimi todella sopii sen persoonallisuudelle ja tarpeille.

Erilaiset ja ainutlaatuiset kissan nimet inspiraatioksi

Voi olla houkuttelevaa antaa kissallesi nimi, joka on tällä hetkellä suosittu tai trendikäs. Voit kuitenkin haluta miettiä sen sijaan jotain erilaista ja ainutlaatuista. Loppujen lopuksi, kissasi nimi on jotain, jota käytät päivittäin, joten haluat sen olevan jotain erityislaatuista ja mieleenpainuvaa. Ainutlaatuinen nimi voi myös kuvastaa kissasi ainutlaatuista persoonallisuutta tai ulkonäköä, mikä tekee siitä vieläkin merkityksellisemmän.

Entäpä jos antaisit kissallesi nimen, joka juontuu historiallisista hahmoista, mytologiasta tai kirjallisuudesta? Vaikka klassiset nimet, kuten “Misu” tai “Kisu“, ovat edelleen suosittuja, on olemassa laaja valikoima toisenlaisia ​​vaihtoehtoja, jos haluat ottaa hieman luovemman lähestymistavan. Olipa kissasi nimi sitten “Cleopatra“, “Zeus” tai “Sherlock“, ainutlaatuinen nimi voi lisätä lemmikkisi persoonallisuuden viihdyttävyyttä ja mystiikkaa.

Tässä on muutamia ehdotuksia erilaisista ja ainutlaatuisista kissan nimistä, jotka saattavat inspiroida sinua:

 • Athena” – Kreikan mytologian viisauden jumalatar. Tämä nimi sopii hyvin älykkäälle tai arvokkaalle kissalle.
 • Merlin” – legendaarinen velho Arthurin tarinoissa. Tämän nimen voisi antaa mysteeriselle tai taianomaiselle kissalle.
 • Nefertiti” – kuuluisa Egyptin kuningatar. Nimi voi heijastaa kissasi kauneutta ja majesteettisuutta.
 • Odysseus” – Homeroksen Odysseiassa esiintyvä sankari. Tämä nimi sopii seikkailunhaluiselle kissalle.
 • Poe” – Edgar Allan Poen mukaan, kuuluisan kauhukirjallisuuden kirjoittajan mukaan. Nimi voisi sopia goottilaiseen tyyliin tai mustalle kissalle.

Harkitessasi näitä vaihtoehtoja, pidä mielessäsi että paras nimi on sellainen, joka sopii lemmikkisi luonteeseen ja persoonallisuuteen sekä resonoi omien mieltymystesi kanssa. Ainutlaatuinen nimi voi olla hauska tapa ilmaista itseään samalla kun korostetaan lemmikkisi ainutlaatuista luonnetta ja viehätysvoimaa!

Vinkkejä kissan nimen valintaan

Kissan nimen valinta voi tuntua suurelta tehtävältä, mutta ei hätää, seurataan muutamaa perusvinkkiä. Tärkeintä on pitää valinta hauskaa ja persoonallista vastaavana. On itsestään selvää, että tulee ottaa huomioon kissan ulkonäkö ja luonne. Ehkä se on pieni ja siro tai iso ja kömpelö. Ehkä se on energinen ja leikkisä tai rauhallinen ja kultaava. Olet ehkä huomannut, että se nauttii tietyn tyyppisistä leluista tai siinä voi olla jokin erityinen väri, joka erottuu.

Nimen ehdottaminen muille perheenjäsenille on myös hyvä idea. Tämä ei vain saa kaikkia mukaan, vaan voi myös tuoda lisää ehdotuksia ja ideoita. Muista, että nimen pitäisi olla helppo lausua ja kutsua. Liian monimutkainen nimi voi olla hankala, etenkin jos sinulla on lapsia. Mutta ennen kaikkea, valitse nimi, joka tuntuu oikealta sinulle ja kissallesi. Se on loppujen lopuksi teidän kahden välinen asia.
Tässä yhteenvetona muutamia vinkkejä kissan nimen valintaan:

 • Valitse nimi, joka vastaa kissasi ulkonäköä ja luonnetta. Jos se on pieni ja siro, voisitko valita jotakin herkkää tai suloista? Tai jos se on iso ja kömpelö, ehkäpä jotain hupaisampaa tai voimakkaampaa?
 • Huomioi mitkä lelut tai värit kissa pitää erityisesti. Tämän perusteella voi löytyä sopiva nimi.
 • Ehdota nimivaihtoehtoja muille perheenjäsenten kanssa. Heillähän saattavat olla loistavia ideoita!
 • Muista pitää nimi sellaisena, joka on helppo lausua ja kutsua. Liian monimutkainen nimi voi olla vaikea oppia etenkin lapsille.
 • Ja lopuksi – tärkeintähän on että sinulle sekä kissallesi sopii valittu nimi.

Muistathan myös pitää nimivalinnasta hauskaa! Kissan nimittely ei ole vakava asia vaan mahdollisuus tutustua uuteen perheenjäseneesi paremmin ja tuoda iloa arkipäiväänne.

Lue lisää: Koiran nimen valinta: Vinkit ja inspiraatio

Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!