Mitä koiranpentu tarvitsee?

Tällä sivulla käymme läpi pääasiassa koiranpennuille sopivia tarvikkeita ja ruokatuotteita. Tottakai koiran kasvaessa osa tavaroista sopii myös aikuisen koiran elämään, mutta löydät esimerkiksi aikuiselle koiralle sopivat ruoat ja tarvikkeet Koiran ruoka- sekä Koiran tarvikkeet- sivuilta.

Eläinlääkäriruoat nyt helposti Peteltä

Eläinlääkäriasemilla myytävät erikoisruokavaliot nyt myös Peteltä. Nyt ilmainen kotiinkuljetus yli 50 € tilauksiin, tilaa heti. Hyvät maksuvaihtoehdot. Nyt ilmainen toimitus

Tuleeko teille koiranpentu?

Koirapentu sylissä

Harkitsetteko koiranpennun hankkimista? Tuleeko teille koiranpentu? Onneksi olkoon, koira on monen haave! Koiran ottamista kannattaa harkita tarkkaan, sillä koiranpentu tarvitsee yhtä paljon huomiota ja huolenpitoa kuin pieni lapsi, jotta siitä kasvaa tasapainoinen ja kiltti. Ota koiranpentu vain hyvistä oloista, älä säälistä. Näin et tue pentutehtailua!

Koiran kantoaika on noin 65 vuorokautta ja yleensä koiran synnytys sujuu sitä paremmin,mitä vähemmän siihen puututaan. Toki koiraa on tarkkailtava, kunnes synnytys on ohi. Koiraemo on yleensä noin ensimmäiset kolme viikkoa hyvin tiiviisti pentujensa kanssa. Parin viikon iässä koirat avaavat silmät, ja hieman myöhemmin korvat aukeavat. Noin neljän viikon iässä alkaa sosiaalistumisen kausi ja koiranpennut kehittyvät nopeasti. Koiranpennun luovutusikä onkin jo 7-8 viikon iässä, ja ensimmäinen pentuvuosi on tärkein, sillä sen aikana muodostuu side koiranpennun ja omistajan välille.

Pennun tuloon kannattaa valmistautua hyvin tutustumalla rotuun, lukemalla koirista ja koiran hoidosta, sekä hankkimalla kotiin valmiiksi tarvikkeita koiranpentua varten.

Mitä tarvikkeita kannattaa kotiin valmiiksi? Kotiin on hyvä hankkia koiranpennun tarvikkeita, kuten

  • Pentuvaljaat ja kaulapanta sekä hihna
  • Ruokakuppi ja vesikuppi
  • Leluja ja purulelu, koiranpentu tykkää kaluta, kun hampaat vaihtuvat. Pentuhampaat ovat erityisen terävät ja koirille suunnatut lelut yleensä kestävät paremmin eikä niistä irtoa mitään haitallista.
  • Koiran peti
  • Rodulle sopivat turkihoitovälineet ja kynsisakset
  • Kantokoppa tai häkki on helppo rauhoittumispaikka pennulle, ja siinä on helppo kuljettaa pentua autossa, ja viedä esimerkiksi ensirokotuksille.
  • Pentuaitaus, Isossa asunnossa pentuaitauksessa voi aluksi olla hyvä paikka harjoitella yksin olemista, jotta koiranpentu kokee olonsa turvallisemmaksi

Pentua otettaessa myös hyvä huomioida, että koira tulee myös rokottaa ja madottaa sekä miettiä, onko hyvä ottaa koiravakuutus pentuvaiheessa.

Koiranpennun ruokinta

Eläinlääkäriruoat nyt helposti Peteltä

Eläinlääkäriasemilla myytävät erikoisruokavaliot nyt myös Peteltä. Nyt ilmainen kotiinkuljetus yli 50 € tilauksiin, tilaa heti. Hyvät maksuvaihtoehdot. Nyt ilmainen toimitus

Ohjeita ja tapoja koiranpennun ruokintaan on hyvin paljon. Luovutusikäinen koiranpentu syö useamman kerran, usein noin jopa 5-6 kertaa, päivässä. Noin puolen vuoden iässä ruokailukerrat vähenevät kolmeen kertaan, ja tippuvat siitä pikkuhiljaa kahteen kertaan päivässä. Aikuinen koira syö yleensä yhdestä kahteen kertaa vuorokaudessa.

Koiranpennun kasvuvaihe on suurimmillaan noin kahden ja viiden kuukauden iässä, ja koska ne kasvavat nopeasti, ne myös tarvitsevat ylimääräisiä ravintoaineita polttoaineekseen kasvuvaiheessa. Tästä syystä on hyvä käyttää pennuille suunnattuja ruokia. Kuitenkin liiallista energian saantia on myös hyvä välttää, ettei pentu kasva liian nopeasti, ja liiallisesta luuston kasvusta tai ylipainosta aiheudu myöhemmin ongelmia Koiranpennun ollessa miltei fyysisesti täysikokoinen rotuun nähden, voidaan siirtyä aikuisen koiran ruokavalioon, rodusta ja koiran koosta riippuen, näin käy yleensä 1- 1,5 vuoden iässä.

Koiranpennut syömässä

Korkealuokkaiset koiran valmisruoat sisältävät usein kaikki tarvittavat hiven- ja kivennäisaineet, mutta pennun raakaruokinnassa on hyvä pitää huoli, että pentu saa tarvittavat lisäaineet ja rasvat. Kuitenkin ylipaino on usein isompi ongelma kuin hivenaineiden puutokset.

Arvioimme lemmikintarvike.fi sivuilla parhaimpia tuotteita ja ruokia koiranpennullesi, jotta voit helposti keskittyä pentusi normaaliin kasvuun ja kehitykseen. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet, ja sinun tarvitsee vain tutustua niihin, ja valita parhaimmat tuotteet omaan kotiin. Ota yhteyttä, jos huomaat, että meiltä puuttuu etsimäsi tuote. Olemme sinun ja lemmikkisi hyvinvointia varten!
Marja
Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!