Valitse paras koiran peti näillä vinkeillä (2024)

Paras koiran peti

Aivan kuten meillä ihmisillä, myös koirilla on mieltymyksensä nukkumisen suhteen. Ja nämä mieltymykset eivät aina suinkaan kestä läpi koiran elämän, vaan ne voivat muuttua paljonkin etenkin koiran iän mukaan. Osa koirista pitää pehmeistä ja muhkeista pedeistä, kun taas osa koirista nukkuu mieluummin hieman kovemmalla alustalla. Alla olevasta artikkelista löydät parhaita petejä jokaisen koiran makuun.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Trixie Harvey
3/5

Koiranpeti Trixie Harvey on suunniteltu niille, jotka haluavat tarjota koiralleen parasta.

Trixie Bendson
4/5

Koiran ortopedinen peti Trixie Bendson on tuote, joka osoittaa, että koiran mukavuus ja hyvinvointi on otettu vakavasti.

Pörröpeti Trixie Harvey
4/5

Pörröpeti Trixie Harvey tulee monessa eri koossa, mikä tarjoaa joustavuutta eri kokoisille ja -tyyppisille koirille.

Parhaat koiran pedit, joita suosittelemme

Ison koiran peti

Etsitkö petiä suuremman rodun koiralle? Alla olevista vaihtoehdoista löytyy myös suurempia kokovaihtoehtoja aina XL-malleihin asti.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Koiranpeti Trixie Harvey on suunniteltu niille, jotka haluavat tarjota koiralleen parasta. Kun ensimmäistä kertaa näin tämän pedin, huomioni kiinnittyi sen pörröiseen ja ylelliseen ulkonäköön. Puhumattakaan siitä, että kun koira kokeili sitä, sen ilme kertoi kaiken: tämä oli pedin nirvana.

Koot ovat suunnattu keskikokoisille ja suuremmille koirille, joten voit valita juuri sinun koirallesi sopivan koon. Meidän tapauksessamme 100 x 70 cm, paksuus 20 cm, oli täydellinen koko.

/5

Arthur-koiransänky tarjoaa vaikuttavan muotoilun, erinomaisen laadun ja mukavuuden yhdistelmän. Korotettu tammirunko luo koirallesi turvallisuuden tunteen ja suojan, kun taas pehmustettu tyyny houkuttelee mukaviin päiväunihetkiin.

Petenkoiratarvike.com:
1/5

Erittäin helppohoitoinen ja likaahylkivä Basic Edge -peti on valmistettu helposti puhdistettavasta keinonahasta. Se sopii erityisen hyvin koirille, jotka eivät pidä pörröisistä ja pehmeistä pedeistä, vaan arvostavat hieman kovempia makuualustoja.

Pienen koiran peti

Pienelle koiralle soveltuvat hyvin alla olevat pedit, sillä ne ovat saatavilla myös pienemmissä XS-kokoluokissa.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Pörröpeti Trixie Harvey tulee monessa eri koossa, mikä tarjoaa joustavuutta eri kokoisille ja -tyyppisille koirille. Reunalliset koot ovat 50 cm ja 60 cm, kun taas suuremmat, reunattomat koot ovat 80 cm ja 100 cm. Valkoinen väri on neutraali ja elegantti, joten se sopii useimpiin kodin sisustuksiin.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Peti Little&Bigger Fluffy jäänvaalea on pörröinen ja muhkean upottava. Tähän petiin on mukava asettua nukkumaan! Fluffy-koiran pedin ulkopuoli on ihanan pehmeää fleeceä. Päällinen on irrotettava ja konepestävä 30 asteessa. Sisällä on polypropyleenitäyte ja pohjassa liukueste. 60 cm kokoisen pedin sisätyynyn halkaisija on 35 cm, 80 cm sisätyynyn mitta on 50 cm ja 100 cm pedin sisätyyny on 70 cm.

Ortopediset pedit

Ortopediset pedit hoitavat koiraasi. Esimerkiksi Memory Foam -kuidulla täytetyt pedit tukevat koirasi selkää, niveliä ja lonkkia nukkuessa. Ortopediset pedit on suositeltuja etenkin vanhemmille koirille, tai koirille, joilla on esimerkiksi lihas- ja nivelvaivoja.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Koiran ortopedinen peti Trixie Bendson on tuote, joka osoittaa, että koiran mukavuus ja hyvinvointi on otettu vakavasti. Pedin ortopedinen suunnittelu mukautuu koiran vartaloon ja tarjoaa näin ollen parhaan mahdollisen tuen. Tämä on erityisen tärkeää vanhemmille koirille sekä koirille, jotka kärsivät nivelvaivoista. Olen huomannut, että oma seniorikoira nukkuu rauhallisemmin ja näyttää levänneemmältä herätessään tässä pedissä.

Valmistettu Euroopassa, tuote korostaa laadun ja kestävyyden merkitystä. Saatavilla olevat koot, 90 x 60 cm ja 110 x 85 cm, ovat riittävän suuret useimmille koirille, ja erityisesti ne, jotka tarvitsevat enemmän tilaa, voivat hyötyä suuremmasta koosta.

/5

Samettisen pehmeä Classic Nova -koiranpeti tarjoaa rennon kotoisuuden ja parhaan nukkumismukavuuden. Klassinen muotoilu ja kauniit vakosamettikuviot miellyttävät silmää ja sopivat moneen tilaan. Sertifioidun valmistajan kanssa suunniteltu monikerroksinen patja koostuu SleepTech-geelistä ja ilmaa läpäisevästä erikoisvaahtomuovista, jotka yhdessä takaavat koirallesi erinomaisen nukkumismukavuuden ja tuen selkärangalle.

/5

Sveitsiläisen Labonin Classic Smooth sänky on taidokkaasti suunniteltu yhdistelmä muotoilua, toiminnallisuutta ja laatua. Ulkokäyttöön soveltuvana se sopii erinomaisesti terassille. Päällyskankaat ovat ihoystävällisiä, kulutusta kestäviä ja likaa sekä vettä hylkiviä. Naarmuuntumaton ja 100-prosenttisesti valonkestävä päällinen pitää ulkonäkönsä vuosien käytön jälkeenkin. Kudosrakenne estää koirankarvojen tunkeutumista, jolloin ne on helppo harjata pois.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Back on Track makuualusta pitää lemmikin nivelet ja lihakset lämpimänä lämpöä heijastavan vaikutuksen ansiosta. Back on Track -tuotteissa on käytetty Welltex -kangasta, joka heijastaa kankaassa olevien keraamisten partikkelien avulla osan kehon tuottamasta lämmöstä takaisin infrapuna-aaltoina. Tämä vähentää lihasjännitystä ja lisää esimerkiksi verenkiertoa.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Ortopedinen Trixie Noah -koiran peti mukautuu koirasi vartaloon, ja tukee koiran selkää, lonkkaa ja niveliä. Sopii makuupaikaksi aivan jokaiselle koiralle, mutta on suunniteltu etenkin senioreille ja nivelongelmista kärsiville.

Miten valita paras sänky?

Koiran petiä valitessa tulisi kiinnittää huomiota koiran rotuun, ikään, kokoon, turkkiin sekä tottumuksiin. Näiden avulla pääset jo hyvin pitkälle valitessasi esimerkiksi pedin materiaaleja, muotoja ja kokoa.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy koirien petejä aivan laidasta laitaan; on pieniä sohvia, kerrossänkyjä ja perinteisiä lattialle suunniteltuja petejä. Miten tästä kaikesta on mahdollista valita juuri omalle koiralle paras peti? Alla muutama huomionarvoinen asia täydellistä nukkumapaikkaa valitessa.

Materiaalit

Pitääkö koirasi enemmän pehmeästä, vai kovasta alustasta? Nukkuuko hän mieluummin esimerkiksi lattialla, kun sängyssäsi tai sohvalla? Jos koirasi pitää mieluummin kovasta makuualustasta, ei hän välttämättä toivo myöskään kovinkaan pehmeää petiä. Jos koirasi puolestaan rakastaa hautoutua pehmeisiin peittoihin ja patjoihin, on erityisen pehmeä peti varmasti mieleinen.

Mikäli koirasi on hyvin allerginen tai herkkä, kannattaa materiaaliksi valita mahdollisimman vähän allergisoiva ja helposti puhdistettavissa oleva materiaali.

Jos koirasi on puolestaan seniori-ikäinen tai kärsii esimerkiksi selkä-, lonkka-, tai nivelvaivoista, on hyvä idea kokeilla lemmikille ortopedista petiä. Ortopediset pedit mukautuvat lemmikin muotoihin, ja tukevat esimerkiksi juuri selkää sekä niveliä koiran nukkuessa. Useimmissa ortopedisissa pedeissä on käytetty materiaalina ihmisillekin tuttua Memory Foam -kuitua.

Korkeus

Kuten jo aiemmin huomasimme, on petejä saatavilla aivan laidasta laitaan – myös korkeina sohvina ja jopa lipastoina. Pedin korkeudella on väliä etenkin vanhemmille koirille, ja koirille, jotka kärsivät esimerkiksi nivelsairauksista. Vanhat ja sairaat koirat eivät usein halua kiivetä korkeita portaita pitkin, tai hypätä korkealle. Tämä voi myös olla vaarallista, sillä koira saattaa hypätessään satuttaa itsensä.

Yhteenveto

Koiran petiä valitessa kannattaakin siis kiinnittää huomioita koiran omiin tottumuksiin ja esimerkiksi sairauksiin, rotuun sekä ikään. Koska jokainen koira on yksilö, on myös peti syytä valita koiran omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Petiä on myös syytä vaihtaa, mikäli koira esimerkiksi sairastuu niin, että ortopedisesta makuualustasta voisi olla hyötyä koiran hyvinvoinnin kannalta. Eläinlääkäriä kannattaa kuitenkin aina konsultoida asiasta ennen pedin hankintaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Kyllä, koiralla on hyvä olla peti, sillä se tarjoaa sille oman, turvallisen ja mukavan paikan levätä ja nukkua. Erityisen suositeltavaa on hankkia kestävä koiran peti, joka kestää käyttöä ja mahdollisia koiran leikkejä pitkään. Kestävä koiran peti on paitsi taloudellisesti järkevä valinta, myös ekologinen, koska sen ei tarvitse vaihtaa niin usein.

Koiran pedin koko riippuu koiran koosta ja mukavuuden tarpeesta. Petien koot on yleensä ilmoitettu kaavalla: pituus * leveys * korkeus. Pituuden tulee olla riittävä, jotta koirasi pystyy tarvittaessa makaamaan pedissä mukavasti kyljellään. Yllä mittaamasi säkäkorkeus kertoo kuinka sopiva pedin leveys on suhteessa koirasi korkeuteen.

Kun valitset koiralle sopivaa sänkyä, mittaa ensin koirasi pituus kuonosta hännänpäähän ja säkäkorkeus olkapäästä maahan. Pedin pituuden tulisi olla vähintään koiran pituuden verran, jotta se voi mahtua siihen kyljellään. Pedin leveys olisi hyvä olla vähintään koiran säkäkorkeuden verran, jotta koira mahtuu levittäytymään mukavasti.

Korkeuden osalta voit valita matalamman pedin, jos koirallasi ei ole erityisiä niveliin liittyviä ongelmia. Muuten voi olla hyvä idea valita korkeampi peti, joka tukee koiran nivelten ja luuston terveyttä.

Esimerkiksi, jos koirasi pituus on 70 cm ja säkäkorkeus 50 cm, voisit valita pedin, jonka mitat ovat noin 70 cm * 50 cm * sopiva korkeus koirasi tarpeisiin.

 

Ortopediset pedit tukevat koirasi tärkeitä kehonosia, kuten selkää, lonkkia ja niveliä koiran maatessa siinä. Usein ortopediset pedit sisältävät Memory Foam- kuituja, jotka mukautuvat yksilöllisesti koiran kehoon.

Ortopediset pedit sopivat loistavasti esimerkiksi sairaille tai iäkkäille koirille.

Hyvän koiranpedin tulisi olla koirallesi miellyttävä, turvallinen ja ergonominen.

Koiranpetejä on saatavilla lukuisia erilaisia, kuten korkeita, muhkeita, kovia, koristeltuja tai aivan tavallisia ja yksinkertaisia. Niinpä valinnanvaraa löytyy jokaiselle koiralle ja jokaiseen kotiin sopivaksi.


Koiran peti kannattaa sijoittaa rauhalliseen ja vedottomaan paikkaan, jossa koira voi levätä ja nukkua häiriöttä. Sopiva paikka on usein kodin oleskelutilojen läheisyydessä, mutta ei kuitenkaan aivan ruuhkaisimpien kulkuväylien varrella.

Jaa tämä artikkeli

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!