Siirry suoraan sisältöön

Valitse paras koiran peti näillä vinkeillä vuonna 2023

Paras koiran peti

Aivan kuten meillä ihmisillä, myös koirilla on mieltymyksensä nukkumisen suhteen. Ja nämä mieltymykset eivät aina suinkaan kestä läpi koiran elämän, vaan ne voivat muuttua paljonkin etenkin koiran iän mukaan. Osa koirista pitää pehmeistä ja muhkeista pedeistä, kun taas osa koirista nukkuu mieluummin hieman kovemmalla alustalla. Alla olevasta artikkelista löydät parhaita petejä jokaisen koiran makuun.

Flamingo Celeste

Reunallinen koiran peti Flamingo Celeste top picks

Reunallinen Flamingo Celesta -koiranpeti on täydellinen makuupaikka moneen kotiin

Little&Bigger Cave

Rakastaako koirasi nukkua peiton alla? Siinä tapauksessa Little&Bigger Cave on loistava valinta koirasi pediksi.

Ortopedinen peti Trixie Noah

Ortopedinen peti Trixie Noah​ pikkukuva uusi läpinäkyvä

Valjaat kiinnitetään helpolla pikalukolla, ja ne ovat säädettävissä hyvin erikokoisille kissoille.

Miten valita paras sänky

Koiran petiä valitessa tulisi kiinnittää huomiota koiran rotuun, ikään, kokoon, turkkiin sekä tottumuksiin. Näiden avulla pääset jo hyvin pitkälle valitessasi esimerkiksi pedin materiaaleja, muotoja ja kokoa.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy koirien petejä aivan laidasta laitaan; on pieniä sohvia, kerrossänkyjä ja perinteisiä lattialle suunniteltuja petejä. Miten tästä kaikesta on mahdollista valita juuri omalle koiralle paras peti? Alla muutama huomionarvoinen asia täydellistä nukkumapaikkaa valitessa.

Materiaalit

Pitääkö koirasi enemmän pehmeästä, vai kovasta alustasta? Nukkuuko hän mieluummin esimerkiksi lattialla, kun sängyssäsi tai sohvalla? Jos koirasi pitää mieluummin kovasta makuualustasta, ei hän välttämättä toivo myöskään kovinkaan pehmeää petiä. Jos koirasi puolestaan rakastaa hautoutua pehmeisiin peittoihin ja patjoihin, on erityisen pehmeä peti varmasti mieleinen.

Mikäli koirasi on hyvin allerginen tai herkkä, kannattaa materiaaliksi valita mahdollisimman vähän allergisoiva ja helposti puhdistettavissa oleva materiaali.

Jos koirasi on puolestaan seniori-ikäinen tai kärsii esimerkiksi selkä-, lonkka-, tai nivelvaivoista, on hyvä idea kokeilla lemmikille ortopedista petiä. Ortopediset pedit mukautuvat lemmikin muotoihin, ja tukevat esimerkiksi juuri selkää sekä niveliä koiran nukkuessa. Useimmissa ortopedisissa pedeissä on käytetty materiaalina ihmisillekin tuttua Memory Foam -kuitua.

Korkeus

Kuten jo aiemmin huomasimme, on petejä saatavilla aivan laidasta laitaan – myös korkeina sohvina ja jopa lipastoina. Pedin korkeudella on väliä etenkin vanhemmille koirille, ja koirille, jotka kärsivät esimerkiksi nivelsairauksista. Vanhat ja sairaat koirat eivät usein halua kiivetä korkeita portaita pitkin, tai hypätä korkealle. Tämä voi myös olla vaarallista, sillä koira saattaa hypätessään satuttaa itsensä.

Parhaat koiran pedit

Pienen koiran peti

Pienelle koiralle soveltuvat hyvin alla olevat pedit, sillä ne ovat saatavilla myös pienemmissä XS-kokoluokissa.

Reunallinen Flamingo Celesta -koiranpeti on täydellinen makuupaikka moneen kotiin. Korkeat reunat antavat tukea nukkuvalle koiralle, ja edestä madallettu reuna helpottaa koiran kulkua petiin. Peti on helppo pitää puhtaana irrotettavan päällisen ansiosta.

Ison koiran peti

Etsitkö petiä suuremman rodun koiralle? Alla olevista vaihtoehdoista löytyy myös suurempia kokovaihtoehtoja aina XL-malleihin asti.

Rakastaako koirasi nukkua peiton alla? Siinä tapauksessa Little&Bigger Cave on loistava valinta koirasi pediksi. Se on lämmin lepopaikka, jossa on kiinteänä elementtinä pehmeä ja pörröinen huppu. Tämän hupun alle koira voi käpertyä aivan kuten peitonkin, saaden sekä turvaa että lämpöä.

Erittäin helppohoitoinen ja likaahylkivä Basic Edge -peti on valmistettu helposti puhdistettavasta keinonahasta. Se sopii erityisen hyvin koirille, jotka eivät pidä pörröisistä ja pehmeistä pedeistä, vaan arvostavat hieman kovempia makuualustoja.

Basic Edge -pedin päällinen on irrotettavissa vetoketjulla, ja se voidaan konepestä tarvittaessa.

Ortopediset pedit

Ortopediset pedit hoitavat koiraasi. Esimerkiksi Memory Foam -kuidulla täytetyt pedit tukevat koirasi selkää, niveliä ja lonkkia nukkuessa. Ortopediset pedit on suositeltuja etenkin vanhemmille koirille, tai koirille, joilla on esimerkiksi lihas- ja nivelvaivoja.

Ortopedinen Trixie Noah -koiran peti mukautuu koirasi vartaloon, ja tukee koiran selkää, lonkkaa ja niveliä. Sopii makuupaikaksi aivan jokaiselle koiralle, mutta on suunniteltu etenkin senioreille ja nivelongelmista kärsiville.

Erityisesti ikääntyville ja suurikokoisille lemmikeille suunniteltu Scruffs Chateau Othopaedic -peti tukee koiran niveliä sekä selkää. Pedin sisällä oleva Memory Foam -vaahto muotoutuu lemmikin muotoon, ja antaa parasta mahdollista tukea lemmikin torkkuessa. Konepestävien päällysten alla on vedenkestävä suoja, joka suojaa petiä lialta ja kosteudelta.

Back on Track makuualusta pitää lemmikin nivelet ja lihakset lämpimänä lämpöä heijastavan vaikutuksen ansiosta. Back on Track -tuotteissa on käytetty Welltex -kangasta, joka heijastaa kankaassa olevien keraamisten partikkelien avulla osan kehon tuottamasta lämmöstä takaisin infrapuna-aaltoina. Tämä vähentää lihasjännitystä ja lisää esimerkiksi verenkiertoa.

Makuualusta on täydellinen etenkin paljon liikkuville koirille, seniorikoirille sekä koirille, joka rakastavat lämpöä.

Yhteenveto

Koiran petiä valitessa kannattaakin siis kiinnittää huomioita koiran omiin tottumuksiin ja esimerkiksi sairauksiin, rotuun sekä ikään. Koska jokainen koira on yksilö, on myös peti syytä valita koiran omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Petiä on myös syytä vaihtaa, mikäli koira esimerkiksi sairastuu niin, että ortopedisesta makuualustasta voisi olla hyötyä koiran hyvinvoinnin kannalta. Eläinlääkäriä kannattaa kuitenkin aina konsultoida asiasta ennen pedin hankintaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Ortopediset pedit tukevat koirasi tärkeitä kehonosia, kuten selkää, lonkkia ja niveliä koiran maatessa siinä. Usein ortopediset pedit sisältävät Memory Foam- kuituja, jotka mukautuvat yksilöllisesti koiran kehoon.

Ortopediset pedit sopivat loistavasti esimerkiksi sairaille tai iäkkäille koirille.

Hyvän koiranpedin tulisi olla koirallesi miellyttävä, turvallinen ja ergonominen.

Koiranpetejä on saatavilla lukuisia erilaisia, kuten korkeita, muhkeita, kovia, koristeltuja tai aivan tavallisia ja yksinkertaisia. Niinpä valinnanvaraa löytyy jokaiselle koiralle ja jokaiseen kotiin sopivaksi.

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter

Tutustu myös näihin

Koiran rokotusohjelma

Koiran rokotusohjelma

Kaikki koirat tulisi rokottaa terveyden ylläpitämiseksi, ja leviävien tautien ehkäisemiseksi.

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi

Liittymisetu -10%