Valitse paras pentuaitaus (2024)

Valitse paras pentuaitaus

Pentuaitaukset ovat käteviä apuvälineitä koiranpentujen omistajille. Nämä aitaukset pitävät koiranpennut rajatulla alueella, jotta ne eivät esimerkisi karkaa tai pääse talon osiin, joihin et niiden halua pääsevän. Tämän lisäksi, pentuaitaukset sopivat mainiosti myös muille pieneläimille. Pentuaitaukset myös suojelevat rakkaita lemmikkejäsi ulkopuolisilta vaaratekijöiltä.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

vidaXL Koiran ulkohäkki
5/5

Tämä monipuolinen koiranhäkki on ihanteellinen ratkaisu leikkiin, harjoitteluun ja koirien turvalliseen pitämiseen. 

Pentuaitaus Gold Zinc
3/5

Pentuaitaus Gold Zinc on laadukas ja kestävä kullanvärinen akryylipinnoitettu metallinen koira-aitaus, joka sopii erinomaisesti niin pentujen kuin aikuisten koirienkin tilanrajaamiseen. 

Pentuaitaus MaxLock Standard Door
4/5

Pentuaitaus MaxLock Black Standard Door on erinomainen apuväline pennun ensimmäisiin kuukausiin ja helpottaa merkittävästi pentuarkea.

Suosittelemme näitä tuotteita

/5

Tämä monipuolinen koiranhäkki on ihanteellinen ratkaisu leikkiin, harjoitteluun ja koirien turvalliseen pitämiseen. Se tarjoaa erinomaisen leikkiparatiisin niin aikuisille koirille kuin useille pennuillekin yhtä aikaa. Tilava ja kestävä rakenne mahdollistaa mukavan ympäristön koirille ja pennuille.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Pentuaitaus Gold Zinc on laadukas ja kestävä kullanvärinen akryylipinnoitettu metallinen koira-aitaus, joka sopii erinomaisesti niin pentujen kuin aikuisten koirienkin tilanrajaamiseen. Aitaus koostuu kahdeksasta 61 cm leveästä paneelista, joista yksi sisältää oven. Gold Zinc -aitauksen pystyttäminen ja purkaminen onnistuu helposti ja nopeasti ilman erillisiä työkaluja.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Pentuaitaus MaxLock Black Standard Door on erinomainen apuväline pennun ensimmäisiin kuukausiin ja helpottaa merkittävästi pentuarkea. Tämä aitaus tarjoaa turvallisen ja mukavan alueen pennulle, joka voi vapaasti seurata ympäristöään aidan läpi. Aitauksen asentaminen on nopeaa ja vaivatonta ilman erillisiä työkaluja, ja sen käyttö on helppoa ansiosta kätevän salvan. Pentuaitaus koostuu kahdeksasta yhteen liitettävästä osasta, joiden leveys on 61 cm, ja yksi osista sisältää oven. Aitauksen korkeutta voi valita kuudesta eri vaihtoehdosta välillä 61-122 cm.

Miten pentuaitaukset helpottavat arkeasi koiran omistajana?

Pentuaitaukset ovat täydellisiä koiranpennuillesi, koska ne pitävät koirasi ja pentusi turvallisella alueella, josta ne eivät voi helposti karata ja jossa niiden kimppuun ei esimerkiksi voida hyökätä. Pentuaikana voit siis olla varma, että pennut eivät pääse karkaamaan ja siitä, että ne pysyvät turvassa. Pentuaitaus koiralle voi siis olla täydellinen lisäys kotisi turvallisuudelle ja vahtimiselle. 

Minkälaisia aitaukset ovat ja paljonko ne yleensä maksavat?

Suurin osa pentuaitauksista ovat ominaisuuksilta osin hyvinkin samanlaisia, mutta eroja saattaa olla jonkin verran. Näitä eroja voi esimerkiksi olla koira-aitauksen koossa, rakenteessa ja sen yksityiskohdissa, materiaaleissa, korkeudessa, leveydessä, yms. Aitauksissa on aina ovi, josta koirasi ja pentusi voivat kulkea aitauksesta sisälle ja ulos, vaivattomasti. Aitaukset ja niiden materiaalit on monissa tapauksissa myös pinnoitettu jollain aineella, kuten yleisesti tunnetulla epoksimuovilla, joka on kestävä ja laadukas materiaali aitauksien tarpeille. Usein pentuaitauksia koirille on myös maalattu jollain värillä, joista yleisin on musta. Pentuaitausten mukana toimitetaan usein myös monenlaisia lisävarusteita, joista yleisin on maakoukut, joilla aitauksen saa helposti ja vaivattomasti kiinnitettyä ulkona maanpintaan, tukevasti ja turvallisesti. 

Aitauksen mukana tulee näiden varusteiden lisäksi usein myös lukkoja, joilla koiran aitaus voidaan helposti muotoilla haluttuun muotoon, sopivaksi sekä koirille ja pennuille ja ympäristön ominaisuuksille ja vaatimuksille. Metalliaitausten lisäksi löytyy myös erilaisia nailonaitauksia, jotka on nimensä mukaisesti valmistettu nailonista, joka on edullista, kestävää ja laadukasta materiaalia myös koiran aitauksien valmistamiseen ja täyttää sata-prosenttisesti samat tarpeet, kuin metallista valmistetut aitausversiotkin. Nämä aitaukset sopivat sekä ulko- että sisäkäyttöön. Niitä on myös helpompi purkaa ja kasata. Nailonaitaukset sisältävät vetoketjun, jonka avulla aitauksen voi joko sulkea tai avata, kuten metallistakin valmistetun version. Tämä materiaali on myös helposti pestävissä ja tekee puhdistuksesta todella helppoa.

Nailonaitauksia löytyy muidenkin aitauksien tapaan useilla eri väreillä, jotta voisit valita lemmikeillesi ja kodillesi juuri sopivan värin ja teeman. Pentuaitauksien koot ovat materiaalista riippumatta vaihtelevia, mutta yleisimpiä kokoja ovat esimerkiksi 61 senttimetriä, 76 senttimetriä, 80 senttimetriä ja 91,5 senttimetriä. Hinnat ovat totta kai myöskin hyvin vaihtelevia, mutta ne vaihtelevat enimmäkseen 30 Eurosta 100 Euroon. Kalliimmilla versiolla saattaa olla joitakin ominaisuuksia, joita et saa ostamalla halvempia versioita, mutta kaikki versiot ovat varmasti toimivia ja kestävät monipuolista käyttöä, monenlaisilla eläimillä ja monenlaisissa ympäristöissä. Näiden ominaisuuksien perusteella olemme siis täysin varmoja siitä, että pentuaikana voit olla täysin varma siitä, että pentusi ja muut eläimesi ja lemmikkisi eivät helposti pääse karkaamaan ja siitä, että ne pysyvät varmasti turvassa, aitauksen hinnasta ja materiaalista riippumatta. Pentuaitaus koirallesi tai muille lemmikeillesi voi siis kaiken tämän perusteella olla täydellinen lisäys rakkaiden lemmikkiesi turvallisuudelle ja voi helpottaa niiden vahtimista ja tehdä niiden kanssa ajanvietosta vieläkin mukavempaa. Hyötyjä on myös siinä, miten aitaukset pitävät kotisi ja muut tärkeät alueet kiinteistöilläsi puhtaina. Voit myös olla varma siitä, että kaikki aitaukset pitävät pitävät koiranpennut ja muut pennut sekä eläimet rajatulla alueella, josta ne eivät esimerkisi voi karata tai päästä talon osiin, joihin et niiden halua missään tapauksessa pääsevän.

Pentuaitauksen tarve riippuu koiranpennun luonteesta, energiatasosta ja yksilöllisistä tarpeista. On kuitenkin useita syitä, miksi pentuaitauksen käyttö voi olla hyödyllistä.

Ensinnäkin, pentuaitaus tarjoaa pennulle turvallisen ja rauhallisen alueen levätä ja tutustua ympäristöönsä, erityisesti silloin, kun omistaja ei voi valvoa sitä jatkuvasti. Aitauksen avulla voit myös rajoittaa pennun liikkumista ja suojata sekä pentua että kotiasi mahdollisilta vahingoilta.

Toiseksi, pentuaitauksen käyttö on hyvä tapa opettaa pennulle rauhoittumista ja itsenäisyyttä. Kun pentu tottuu olemaan aitauksessa väsyneenä ja omistajan ollessa näkyvillä, se oppii luottamaan siihen, että omistaja palaa sen luokse ja se voi turvallisesti levätä ja rentoutua aitauksessa.

Kolmanneksi, pentuaitaus voi helpottaa koiranpennun kouluttamista ja sosiaalistamista, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden hallita pennun kokemuksia ja altistumista uusille tilanteille.

Vaikka pentuaitauksen käyttö voi olla hyödyllistä monissa tilanteissa, se ei ole välttämätöntä jokaiselle koiranpennulle. Jos kuitenkin huomaat, että pentusi hyötyisi turvallisesta ja rajatusta alueesta, jossa se voi levätä ja tutustua ympäristöönsä, pentuaitaus voi olla erinomainen ratkaisu.

Koiranpentujen ei suositella kulkevan portaita alle 6 kuukauden iässä, koska niiden luut ja nivelet ovat vielä kehittyviä ja alttiita vaurioille. Liian rajusta liikunnasta, kuten hyppimisestä ja portaiden kulkemisesta, voi aiheutua kasvulinjavaurioita, jotka saattavat vaikuttaa pennun terveyteen pitkällä aikavälillä.

Tässä tilanteessa pentuaitaus voi olla hyödyllinen ratkaisu. Pentuaitauksen avulla voit rajoittaa koiranpennun liikkumista ja estää sen pääsyn portaisiin tai muihin kodin alueisiin, joissa se voi joutua hyppimään tai kiipeämään. Aitauksen avulla pentu saa turvallisen ja rauhallisen alueen, jossa se voi viettää aikaa ilman vaaraa vahingoittaa itseään tai kotiasi.

Kun koiranpentu kasvaa ja sen luut ja nivelet kehittyvät, voit vähitellen totuttaa sen portaiden käyttöön. Muista kuitenkin edetä rauhallisesti ja varmistaa, että liikunta on pennulle sopivaa ja turvallista.

Vaikka koiranpennun kanssa on tärkeää viettää aikaa, sen kanssa ei tarvitse olla koko ajan. Itse asiassa, pennun kanssa leikkiminen ja sen voittaa annetaan leikeissä, kuten taistelu- ja retuutusleikit, voi opettaa pennulle terveen itseluottamuksen ja pitää leikkimisen omistajan kanssa mielekkäänä ja hauskaa.

Pentuaitaus voi olla hyödyllinen työkalu tässä tilanteessa, sillä se antaa pennulle turvallisen tilan itsenäiseen leikkiin ja rentoutumiseen, kun et voi olla sen kanssa. Pentuaitaus auttaa myös opettamaan pennulle rajoja ja totuttamaan sen olemaan yksin lyhyitä aikoja, mikä on tärkeää koiran tasapainoisen kehityksen kannalta.

Kun käytät pentuaitausta, muista kuitenkin tarjota pennulle riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia leikkiin, liikuntaan ja sosiaaliseen kanssakäymiseen sinun ja muiden koirien kanssa. Tämä auttaa kehittämään pennusta tasapainoisen, onnellisen ja hyvin käyttäytyvän aikuisen koiran.

Jaa tämä artikkeli

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!