Näin onnistut koiran kanssa matkalla

Koiran kanssa matkailu

Koiran kuljetus

Jotta matkustaminen olisi sekä koiralle että omistajalle mieluista, on sitä syytä harjoitella koiran kanssa jo pennusta asti. Pentu kannattaakin ottaa mukaan ja tutustuttaa mahdollisimman moniin eri kulkuvälineisiin, jotta aikuisena matkustaminen olisi koiralle tuttua ja turvallista.

Koiran kuljetus lentokoneessa

Koiran kanssa matkustaminen on hyvinkin mahdollista. Muista kuitenkin, että lentäminen koiran kanssa on koiralle aina hyvin stressaava kokemus, ja koiran stressinsietokykyä lentämistä varten olisi aina hyvä pohtia yhdessä eläinlääkärin kanssa.

Koiran paikka lentokoneessa riippuu usein lentoyhtiöiden eri käytännöistä, mutta myös koiran koko vaikuttaa tähän huomattavasti. Pienet koirat ja koiranpennut voivat usein matkustaa omistajan kanssa käsimatkatavarana, mutta suuremmat koirat voivat joutua taittamaan lentomatkansa ruumassa.

Koiran kuljetus autossa

Koiran matka onnistuu autossa turvallisimmin silloin, kun koira käyttää sille sopivia turvavyövaljaita tai matkustaa laadukkaassa kuljetuslaatikossa, joka on tukevasti kiinni autossa.

Lemmikki voidaan kuljettaa kuljetuslaatikossa, mikäli se on sopivan kokoinen ja turvallinen käyttää. Kuljetuslaatikko tulee aina kytkeä autoon tukevasti niin, ettei se pääse heilumaan tai kaatumaan sekä auton liikkuessa, että mahdollisessa kolaritilanteessa. Kiinnittämätön kuljetuslaatikko on kolaritilanteessa erittäin vaarallinen sekä itse lemmikille, että auton muille matkustajille.

Mikäli matkustava lemmikki on esimerkiksi suuren koirarodun edustaja eikä täten mahdu kuljetuslaatikkoon, voidaan tällä käyttää autossa matkustamiseen valmistettuja turvavyövaljaita. Laadukkaat autoiluun suunnitellut valjaat on suunniteltu kestämään myös kolaritilanteissa. Vapaana autossa liikkuva koira on kolaritilanteissa erittäin vaarallinen sekä itselleen, että muille matkustajille.

Koiran vastuuvakuutus

Koiran vastuuvakuutus on hyvä olla voimassa ennen matkaa, sillä useimmat vakuutukset kattavat koiran hoito- ja lääkekulut myös ulkomailla.

Ennen koiran kanssa matkustamista tulisi kuitenkin ottaa selvää, mitä juuri sinun koirasi vakuutus kattaa. Tällöin voidaan välttyä ikäviltä lisäkuluilta, tai mahdollisesti jopa päivittää koiran vakuutuksia juuri ennen matkaa.

Matkailuauto vuokraus

Matkustelu koiran kanssa on hauskaa myös matkailuautolla! Camptoo tarjoaa vuokrattavaksi matkailuautoja sekä asuntovaunuja täysin koiraystävällisesti. Ajoneuvoa vuokrattaessa pääset tutustumaan Camptoon laajasta valikoimasta juuri esimerkiksi niihin, joissa lemmikkieläimet ovat sallittu. Selaillessasi pääset näkemään myös kuvia, tietoja ja muita oleellisia asioita ennen päätöstä vuokrattavasta ajoneuvosta.

Matkailuauton, sekä asuntovaunun vuokraaminen Camptoon kautta on erittäin helppoa; voit olla suoraan yhteydessä omistajaan, ja sopia henkilökohtaisesti ajoneuvon vuokraamisesta. Pääset halutessasi kysymään myös kysymyksiä ja sopimaan muista asioista yhdessä ajoneuvon omistajan kanssa.

Camptoo tarjoaakin siis lemmikinomistajille laajan kategorian lemmikkiystävällisiä ja vakuutettuja ajoneuvoja, ympärivuorokautisen asiakastuen sekä edulliset hinnat. Tarvitsetpa siis matkallesi suurta luksusautoa, pientä retkeilyautoa tai mitään siltä väliltä, Camptoolta löydät varmasti budjettiisi sopivan ajoneuvon vuokralle!

Kuinka helposti ajoneuvon vuokraus sujuu Camptoon avulla?

  1. Etsi Camptoon laajasta valikoimasta juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan ajoneuvon. Valikoima koostuu niin suurista luksusautoista, pienemmistä retkeilyautoista, asuntovaunuista tai esimerkiksi lemmikit sallivista ajokeista. Pääset tutustumaan jokaiseen ajoneuvoon kuvallisten, ja selkeiden ilmoitusten avulla.

    Lemmikkien omistajille Camptoon valikoimasta on helppo filtteröidä esimerkiksi juuri ne ajoneuvot, jotka sallivat lemmikit. Sinun ei siis enää tarvitse itse kysyä jokaiselta ajoneuvon vuokraajalta, onko lemmikit sallittu.
  2. Löysitkö juuri tarpeitasi vastaavan, täydellisen ajoneuvon tulevaa matkaa varten? Hienoa! Seuraava askel on varata se helposti pyytämällä varausta tietyille päiville suoraan. Mikäli sinulle jäi kuitenkin vielä jotain kysyttävää, voit olla ennen varausta yhteydessä ajoneuvon omistajaan. Mikäli pyysit ajoneuvon varausta tietyille päiville, on omistaja yhteydessä sinuun mikäli nämä päivät sopivat ajoneuvon vuokraamiselle.

Tarkista koiran rokotukset ennen ulkomaanamatkaa

Eläinlääkäriruoat nyt helposti Peteltä

Eläinlääkäriasemilla myytävät erikoisruokavaliot nyt myös Peteltä. Nyt ilmainen kotiinkuljetus yli 50 € tilauksiin, tilaa heti. Hyvät maksuvaihtoehdot. Nyt ilmainen toimitus

Lemmikkien rokotusvaatimukset vaihtelevat maittain, ja esimerkiksi matkustaminen lemmikin kanssa EU:n sisällä eroaa täysin EU:n ulkopuolelle matkustamisesta. Voit ottaa yhteyttä eläinlääkäriin varmistaaksesi, että koirallasi on kaikki kohdemaan vaatimat rokotukset ajan tasalla.

Ulkomaille matkustava koira tulee olla rokotettu raivotautia vastaan. Raivotautirokotus on mahdollista antaa vähintään 12 viikkoa vanhoille pennuille, joten tätä nuorempien koiranpentujen kanssa matkustaminen ei välttämättä onnistu.

Koiran passi

Koiran kanssa matkustettaessa myös koiralla on oltava oma passi. Koiralle passi on mahdollista hankkia eläinlääkärin kautta.

Passin saadakseen koiran on oltava tunnusmerkitty, sekä rokotettu rabiesta vastaan. Eläinlääkäri kirjaa passiin myös muut rokotukset, madotukset ja terveystarkastukset, joita kohdemaassa tarvitaan.

Koiran kanssa palaaminen Suomeen

Mikäli olet matkustanut EU:n alueella, sinun ei tarvitse ilmoittaa paluustasi erikseen tullille. Mikäli kuitenkin palaat koirasi kanssa EU:n ulkopuolelta, valitse tullissa punainen kaista. Tällöin tulli tarkistaa, että koiran matkustusasiakirjat ovat kunnossa.

Suomeen palatessasi muista huolehtia koiran loishäädöstä etenkin ekinokokkoosia vastaan. Ekinokokit ovat heisimatoihin kuuluvia loisia, jotka ovat myös ihmiselle vaarallisia. Muista ottaa myös selvää, tarvitseeko koiraa madottaa muita mahdollisia loisia vastaan Suomeen palatessa.

Koiran kanssa matkailu kesällä

Koiran kanssa matkailu kesällä

Etenkin kuumina kesäpäivinä matkustaminen koiran kanssa voi vaatia hieman lisää suunnittelua, sekä mahdollisesti myös apuvälineitä. Koirilla on usein vaikeuksia pitää itseään viileänä kuumina päivinä, mutta onneksi suunnittelemalla matkat huolellisesti etukäteen voidaan helpottaa nelijalkaisten ystävien matkantekoa myös kesällä, ja välttää esimerkiksi kohtalokkaat lämpöhalvaukset.

Koiraa ei tule koskaan jättää kuumaan autoon odottamaan, vaikka kyseessä olisikin vain nopea kauppareissu ennen matkan jatkumista. Myös leudompina päivinä lämpötila auton sisällä voi nousta erittäin nopeasti, ylittäen kuumina päivinä helposti jopa 80 astetta.

Koiran oloa voidaan helpottaa automatkailun aikana tarjoamalla koiralle esimerkiksi viilennysmatto. Viilennysmattoja on saatavilla erilaisia; vedellä kasteltavia, sekä itsestään viilentyviä versioita.

Itsestään viilentyvät viilennysmatot eivät tarvitse kastelua, kylmäsäilytystä tai jäädytystä. Usein geelitäytteellä täytetyt viilennysmatot ovat tyypillisesti 5–10 astetta viileämpiä, kuin sen hetkinen ilman lämpötila. Viilennysmattoja voidaankin käyttää esimerkiksi autossa, koiran matkustuskopassa tai missä tahansa, sillä se ei sotke tai kastele paikkoja.

Jaa tämä artikkeli
Tutustu myös näihin

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!