Siirry suoraan sisältöön

Parhaat koiran valjaat 2023

Parhaat koiran valjaat artikkeli kuva

Mietitkö valjaiden hankkimista koirallesi? Kun koiralle valitaan valjaita, on tärkeää miettiä ensin, millaiseen käyttöön valjaat halutaan. Koirien valjaissa on eroja ja siksi niitä kannattaa vertailla ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. 

Koiran valjaat voidaan hankkia mm. normaaliin lenkitykseen tai vetotarkoitukseen. Tai jos on tarve vedonestovaljaille, niitäkin löytyy erilaisia.

Koiran valjaat eivät saa painaa eikä puristaa. Huonosti sopivat valjaat saattavat hangata koiraa liikkuessa ja siksi on tärkeää valita juuri koirallesi sopivat valjaat. Hyvät valjaat istuvat hyvin, ne ovat koirasta mukavat eivätkä aiheuta kipua tai epämukavuutta. 

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Ruffwear Webmaster valjaat

Ruffwear Webmaster valjaat​

Monitoimivaljaat sekä harrastamiseen, että jokapäiväiseen käyttöön

Julius-K9 IDC Power koiran valjaat

Erittäin kestävät ja laadukkaat valjaat harrastamiseen ja jokapäiväiseen ulkoiluun.

Tre Ponti Easy Fit valjaat

Tre Ponti Easy Fit valjaat läpinäkyvä

Valjaat ovat myös hyvät kissan valjaat, sillä ne on suunniteltu sopimaan pienille lemmikeille

Koiran valjaat, joita suosittelemme

Rukka Solid- valjat on käytännöllinen valinta valjaaksi niin aikuiselle kuin kasvavalle koiralle. 

Hurtta Weekend Warrior– koiran valjaat ovat ergonomisesti muotoiltu ja säädettävä kaulan- ja rinnanympärys tekevät valjaasta hyvin istuvan.

Valjaat on suunniteltu etenkin energisen ja aktiivisen koiran tarpeisiin, sillä valjaat eivät hankaa tai hiosta edes kovemmassa käytössä. Valjaat ovat myös erittäin kevyet ja lähes huomaamattomat laadukkaan verkkoneuloksen ansiosta.

Hurtta Go -koiran valjas on kestävä ja helppokäyttöinen jokapäiväiseen lenkkeilyyn. Sopii erityisesti kapearunkoisille koirille, joille Y-malliset valjaat eivät istu.

RuffWear Webmaster -monitoimivaljaat sopivat monenlaiseen käyttöön; päivittäiseen lenkkeilyyn, patikointiin, kuntoutuksen ja hankalissa paikoissa liikkumisen apuna.

Kestävästä materiaalista valmistettu valjas tukevilla kiinnitysrenkailla takaa valjaiden luotettavuuden myös vaativissa tilanteissa.

Valjaiden muoto jakaa paineen tasaisesti, eikä näin ollen purista koiraa edes koiran vetäessä hihnassa. Valjaissa on myös erinomaiset säätöominaisuudet, joten ne sopivatkin hyvin esimerkiksi myös suuremmille pennuille, jotka tarvitsevat riehakkaisiin lenkkeihin tukevat ja kestävät valjaat.

Kestävät Hurtan Casual- valjaat soveltuvat etenkin jokapäiväiseen käyttöön. Leveät pehmusteet, konepesua kestävät kankaat sekä pinnoitetut metalliosat tekevät näistä valjaista erityisen kestävät sekä helpot huoltaa.

Parhaat pienen koiran valjaat

Hurtan ergonominen Y- valjas sopii kaikenlaiseen ulkoiluun, ja kaikenlaisille koirille. Valjaita suositellaan etenkin selkä- ja niskavaivoista kärsiville koirille, sillä valjaiden malli on näistä vaivoista kärsiville koirille ihanteellinen. Koiran vetäessä paine jakautuu tasaisesti koko rintakehän alueelle, eikä näin pääse vahingoittamaan koiran selkä- tai niskanikamia. Muistathan kuitenkin, että eläinlääkäri osaa antaa parhaat ohjeet selkä- ja niskavaivoista kärsiville koirille.

Tämä klassikkomalli on saatavilla lukuisissa eri kokoluokissa, ja ne ovat myös helposti säädettävissä. Valjaat sopivat myös useimmille koiraroduille, sillä ne on valmistettu istumaan täydellisesti hyvinkin erilaisilla koirilla. 

Valjaita on saatavilla monessa eri koossa, joten ne sopivat erityisen hyvin myös pienille koirille. 

Tre Ponti Easy Fit -valjaat on suunniteltu helposti puettaviksi, sillä ne voidaan pukea kummin päin vain. Valjaat ovat myös hyvät kissan valjaat, sillä ne on suunniteltu sopimaan pienille lemmikeille. Koiran etujalat asetetaan valjaiden keskelle, valjaat vedetään ylös ja narussa oleva lukko kiristetään sopivaksi. Valjaat ovat siis erittäin helppo ja nopea pukea, eivätkä ne sisällä lukkoja tai solkia.

Basic Sweet- pentuvaljaat on valmistettu pehmeästä nylonista, joten ne ovat erittäin miellyttävät pitää. Pentuvaljaat on nimensä mukaisesti valmistettu etenkin pennuille, mutta niitä voidaan käyttää myös hyvin pienillä koirilla.

Pentuvaljaissa on myös hyvin säätövaraa nopeasti kasvaville pennuille. Ne on lisäksi varustettu pikalukoilla, jolloin valjaiden pukeminen ja riisuminen on nopeaa sekä vaivatonta.

Parhaat ison koiran valjaat

Julius-K9 IDC Power koiranvaljaat, musta – laadukas ja tukeva valjas harrastamiseen ja jokapäiväiseen ulkoiluun.

Voimakkaille ja suurille koirille tarkoitetut nahkaiset Feel Leather Sturdy- valjaat on valmistettu jykevästä ja kestävästä nahasta, joka on luotu kestämään. 

Valjaat on valmistettu pehmeästä lampaan nappanahasta, joten ne kestävät kovempaakin käyttöä ja vain paranevat ajan myötä. Ergonominen malli puolestaan takaa koiralle helpon liikkumisen, ja estää esimerkiksi hankaamista. 

Valjaat ovat säädettävissä sekä kaulalta, että rintakehän ympäriltä. Nämä valjaat siis sopivatkin hyvin eri kokoisille koirille. 

Monikäyttöiset Ruffwear Switchbak- koiran valjaat soveltuvat erittäin hyvin esimerkiksi koiran kanssa ulkoiluun tai harrastamiseen. Valjaat on varustettu matalaprofiilisilla taskuilla, joihin mahtuu esimerkiksi koiran tarvikkeita tai herkkuja.

Parhaat koiran valjasmerkit:

Rukka valmistaa koiran valjaita erikokoisille ja -ikäisille koirille. Rukka Solid on yksi valmistajan valjasmalleista ja siitä on saatavana 5 eri kokoa. Näin koiranomistaja löytää samasta mallista valjaat niin pienelle, kasvavalle kuin isollekin koiralle.

Rukka Solid on koiralle miellyttävän pehmeä valjas. Se on suunniteltu niin, että se istuu hyvin eikä paina tai hierrä. Lisäksi valjaat on valmistettu kestävästä materiaalista, joka on lenkin päätteeksi helppo puhdistaa. Rukan valjaiden kanssa ei tarvitse miettiä sääolosuhteita.

Nämä koiran valjaat voidaan säätää koiralle sopiviksi. Kokoja on saatavilla viisi, mutta kaikkia voidaan vielä lisäksi säätää. Säätömahdollisuus takaa, että valjaat istuvat hyvin mille tahansa koiralle. Valjaissa on heijastin, jotta ne näkyisivät hyvin myös pimeällä. Tämä on hyvin tärkeää Suomen olosuhteissa.

Katso myös Rukka Form Polar Valjaat täältä.

Hurtta on yksi suomalaisten suosima valjasmerkki eikä ihme, se on kotimainen merkki, valjaat ovat mukavia, helppokäyttöisiä sekä konepestäviä. Hurtta Outdoors Korppi on yksi kestosuosikki, joka sopii koiran päivittäiseen lenkitykseen. Valjaissa on lisäksi näkyvät heijastimet koko valjaiden alueella, joten koirasi näkyy myös pimeällä.

Näiden y-mallisten valjaiden etuihin kuuluu ehdottomasti se, että niitä voidaan käyttää monipuolisesti. Ne poistavat koiran niskaan kohdistuvaa painetta ja näin ollen lenkitys on koiralle mukavampaa. Valjaiden rintaremmissä on lenkit koiran vetohalujen vähentämistä varten. Nämä koiran valjaat sopivat hyvin myös jäljestykseen, sillä niihin saa kiinnitettyä jälkiliinan.

Ruffwear valmistaa valjaiden lisäksi muitakin koiran ulkoiluun soveltuvia tarvikkeita. Ajatuksena on voida ottaa koira mukaan ulkoiluun minne vain. Ruffwearin Front Range Harness ovat y-malliset koiran valjaat, jotka on suunniteltu aktiivisesti ulkoilevalle koiralle. Ne on pehmustettu niin, että koiralle ei aiheudu epämukavia kiertymiä valjaiden käytöstä.

Valjaita voi käyttää tavanomaisesti kiinnittämällä talutushihna valjaiden yläosan lenkkiin tai jos halutaan vähentää koiran vetämistä, hihna voidaan kiinnittää valjaiden rintaosassa olevaan lenkkiin. Nämä koiran valjaat voidaan säätää juuri omalle koiralle sopiviksi – tämän takaa valjaiden neljä eri säätösolkea.

Jos koirasi tarvitsee erityisesti kulutusta kestävät valjaat, on Ruffwear hyvä valinta tähän tarkoitukseen. Valjaat on valmistettu erityisen kestävistä materiaaleista, joten ne ovat hyvin pitkäikäiset ja kestävät. Valjaista on saatavilla kaksi väriä ja kolme eri kokoa, joten omalle koiralle löytyy varmasti sopiva koko.

Julius K9 ovat erittäin kestävät koiran valjaat. Niitä on saatavana viittä eri kokoa: 14 kilosta aina yli 70 kiloon. Ne on suunniteltu ergonomisesti niin, että ne olisivat koiralle mahdollisimman mukavat. Koira voi siis liikkua ja hengittää niissä vapaasti ilman paineen tunnetta. Tämä on tärkeää, jotta vältyttäisiin turhilta vaurioilta ja epämukavuudelta.

Julius K9 -valjaat kuuluvat ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoon, sillä ne on suunniteltu erityisen kestäviksi. Ne on testattu kestävyyden kannalta ja vahvan ompeleen takaa turvavyömmel. Niiden kiinnityssolki on murtumaton, joten koiranomistaja voi olla huoletta hihnan toisessa päässä – valjaat eivät rikkoonnu kesken käytön. Ja toki valjaat on varustettu heijasimin.

Lue meidän Julius K9 koko artikkeli täältä.

Usein kysytyt kysymykset:

Koiran valjaiden pukeminen riippuu täysin valjaiden mallista. Useimmissa valjaissa koiran pää pujotetaan valjaiden pääaukosta, ja vatsaremmi kiristetään tarpeeksi tiukalle.

Koira kannattaa opettaa käyttämään valjaita jo pennusta asti. Pentua totutetaan valjaisiin ensin pieniä aikoja kerrallaan makupalojen avustuksella. Valjaiden käyttöä pidennetään vähitellen, jotta pentu ehtii tutustumaan valjaisiin ja niiden käyttöön rauhassa.

 

Valjaat ovat hyvä valinta etenkin aktiivisemmille koirille, joilla on tapana vetää hihnassa. Valjaissa koira vetää lihaksillaan, eikä niskanikamillaan. Niskanikamilla vetäminen aiheuttaa koiralle lihasjumeja, sekä pahimmassa tapauksessa myös nikamamuutoksia.

Kevyet ja säädettävät valjaat soveltuvat hyvin jo luovutusikäiselle pennulle. Valjaiden tulee kuitenkin olla ergonomiset ja pennuille tarkoitetut, jotta ne eivät ole esimerkiksi liian raskaat tai rajoita pennun liikkumista. Valjaiden tulee olla myös pakovarmat, sillä riehakkaat pennut saavat usein riisuttua etenkin liian löysiksi jääneet valjaat.

Pennuilla saa käyttää valjaita, kunhan ne ovat ergonomiset, pakovarmat sekä pennuille tarkoitettu. Liian raskaat ja suuret valjaat voivat rajoittaa pennun liikkumista, tai aiheuttaa esimerkiksi hiertymiä.

 

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter

Tutustu myös näihin

Koiran rokotusohjelma

Koiran rokotusohjelma

Kaikki koirat tulisi rokottaa terveyden ylläpitämiseksi, ja leviävien tautien ehkäisemiseksi.

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi

Liittymisetu -10%