Parhaat koiran valjaat (2024)

Parhaat koiran valjaat artikkeli kuva

Mietitkö valjaiden hankkimista koirallesi? Kun koiralle valitaan valjaita, on tärkeää miettiä ensin, millaiseen käyttöön valjaat halutaan. Koirien valjaissa on eroja ja siksi niitä kannattaa vertailla ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. 

Koiran valjaat voidaan hankkia mm. normaaliin lenkitykseen tai vetotarkoitukseen. Tai jos on tarve vedonestovaljaille, niitäkin löytyy erilaisia.

Koiran valjaat eivät saa painaa eikä puristaa. Huonosti sopivat valjaat saattavat hangata koiraa liikkuessa ja siksi on tärkeää valita juuri koirallesi sopivat valjaat. Hyvät valjaat istuvat hyvin, ne ovat koirasta mukavat eivätkä aiheuta kipua tai epämukavuutta. 

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Hurtta Weekend Warrior valjas​
5/5

Hurtta Weekend Warrior– koiran valjaat ovat ergonomisesti muotoiltu ja säädettävä kaulan- ja rinnanympärys tekevät valjaasta hyvin istuvan.

Curli Vest Clasp Air-mesh valjaat
5/5

Curli Clasp – Uudistunut versio suositusta Curli Air-Mesh valjaasta tarjoaa helppokäyttöisyyttä ja mukavuutta koirasi ulkoiluun

Julius-K9 IDC Power koiran valjaat
4/5

Julius K9 IDC Power -valjaat tarjoavat koiralle erinomaisen mukavuuden ja tuen, oli kyseessä sitten retkeily, työkoirien aktiviteetit tai jokapäiväinen lenkkeily

Koiran valjaat, joita suosittelemme

/5

Back on Track koiran valjaat Max ovat ihanteellinen valinta koiranomistajille, jotka etsivät laadukkaita, mukavia ja toiminnallisia valjaita päivittäiseen käyttöön. Niiden ergonominen design ja lämpöä tuottava teknologia tarjoavat maksimaalista tukea ja mukavuutta koirallesi kaikissa seikkailuissa.

/5

Hurtta Venture No-pull -valjaat – Buckthorn on ihanteellinen valinta koiranomistajille, jotka etsivät tehokasta ratkaisua vetävän koiran hallintaan. Ne yhdistävät käytännöllisyyden, mukavuuden ja turvallisuuden, mikä tekee niistä välttämättömän varusteen jokaiseen ulkoiluun.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Feel Active -pehmustettu monitoimitalutin tarjoaa käyttäjälle monipuolisuutta ja mukavuutta koiran ulkoiluttamiseen. Neopreenipehmuste koko matkalla tekee taluttimesta miellyttävän kädessä pidettävän, ja sen kaksi o-rengasta sekä pistoolilukot molemmissa päissä mahdollistavat hihnan pituuden säätämisen erilaisiin tarpeisiin. Tämä monitoimitalutin sopii erinomaisesti esimerkiksi reaktiovaljaiden käyttöön, ja 3M-heijastimet varmistavat hyvän näkyvyyden pimeässä.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Vedonestovaljaat Pro Dog Stop Pull tarjoavat tehokkaan ratkaisun vetävän koiran hallintaan. Ne ovat käytännölliset, mukavat ja helppokäyttöiset, mikä tekee niistä loistavan valinnan jokaiselle koiranomistajalle.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Kuonopanta Pro Dog Control on erinomainen työkalu koiranomistajille, jotka haluavat tehokkaan mutta lempeän tavan hallita koiransa vetämistä. Panta on suunniteltu koiran mukavuutta ja turvallisuutta ajatellen, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan jokapäiväiseen käyttöön.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Feel Active Training -koiran valjaat ovat täydelliset vahvoille koirille ja vaelluksille. Valjaissa on vahva rakenne, kahva lisäkontrolliin ja teflon-käsittely likaa hylkivään etuosaan. Heijastavat yksityiskohdat lisäävät näkyvyyttä pimeässä. Ergonominen muotoilu tekee valjaista mukavat, ja niitä voidaan säätää sopimaan koirallesi. Valjaiden laadukas, kestävä materiaali ja huolellinen ompelu varmistavat pitkäikäisyyden.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Feel Active Training -koiran valjaat ovat erinomainen valinta aktiivisille ja vahvoille koirille, jotka tarvitsevat lisäkontrollia ulkoillessaan tai vaelluksilla. Valjaiden vahva rakenne ja selässä oleva kahva tekevät niistä helpon tavan auttaa koiraa hankalassa maastossa tai haastavissa tilanteissa.

Valjaiden etupuolella oleva renkaus mahdollistaa myös reaktiovaljaiden käytön ja auttaa estämään vetämistä. Valjaiden teflon-käsitelty kangas hylkii likaa, mikä tekee niistä helppoja pitää puhtaana. Heijastavat tereet ja 3M-heijastinomeleet lisäävät turvallisuutta ja näkyvyyttä pimeässä.

Petenkoiratarvike.com:
5/5

Reaktiovaljaat Pro Dog Control ovat loistava valinta koiranomistajille, jotka etsivät tehokasta mutta lempeää tapaa hallita lemmikkinsä vetämistä. Valjaat tarjoavat turvallisuutta, mukavuutta ja ovat helppokäyttöiset, mikä tekee lenkkeilystä nautinnollisempaa sekä sinulle että koirallesi.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Kuonopanta Halti on loistava valinta kaikille koiranomistajille, jotka kaipaavat apua lemmikkinsä hallinnassa. Se ei ainoastaan paranna lenkkeilyn turvallisuutta ja mukavuutta, mutta myös tukee koiran koulutusta ja edistää parempaa käytöstä.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Rukka Solid -valjaat ovat erinomainen valinta aktiiviseen arkikäyttöön ja harrastekäyttöön. Valjaat sopivat niin aikuisille kuin kasvaville koirille, mukaan lukien pennut ja nuoret koirat. Laadukkaista materiaaleista valmistetut valjaat, kuten kestävä nailon ja pehmeä neopreeni, tarjoavat erinomaista mukavuutta ja istuvuutta. Ergonomisesti muotoiltu rakenne ja leveät pehmusteet jakavat paineen tasaisesti koiran rintakehälle, mahdollistaen vapaat liikeradat.

Hurtta.com:
4.8/5

Hurtta Weekend Warrior– koiran valjaat ovat ergonomisesti muotoiltu ja säädettävä kaulan- ja rinnanympärys tekevät valjaasta hyvin istuvan.

Valjaat on suunniteltu etenkin energisen ja aktiivisen koiran tarpeisiin, sillä valjaat eivät hankaa tai hiosta edes kovemmassa käytössä. Valjaat ovat myös erittäin kevyet ja lähes huomaamattomat laadukkaan verkkoneuloksen ansiosta.

Hurtta.com:
4.8/5

Hurtta Go -koiran valjas on kestävä ja helppokäyttöinen jokapäiväiseen lenkkeilyyn. Sopii erityisesti kapearunkoisille koirille, joille Y-malliset valjaat eivät istu.

Täydelliset valjaat koirallesi päivittäisiin seikkailuihin! Näiden monipuolisten valjaiden ansiosta lemmikkisi pääsee nauttimaan ulkoilusta mukavasti ja turvallisesti. Valjaat on valmistettu laadukkaista materiaaleista, joten ne kestävät käyttöä pitkään.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Ruffwear Webmaster -koiranvaljaat tarjoavat turvallisen ja tukevan ratkaisun koirasi kanssa harrastamiseen ja päivittäiseen ulkoiluun. Harmaat monitoimivaljaat soveltuvat monenlaiseen toimintaan, kuten lenkkeilyyn, vaellukseen, vetolajeihin, työkoirien käyttöön ja kuntoutukseen.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Kestävästä materiaalista valmistettu valjas tukevilla kiinnitysrenkailla takaa valjaiden luotettavuuden myös vaativissa tilanteissa.

Valjaiden muoto jakaa paineen tasaisesti, eikä näin ollen purista koiraa edes koiran vetäessä hihnassa. Valjaissa on myös erinomaiset säätöominaisuudet, joten ne sopivatkin hyvin esimerkiksi myös suuremmille pennuille, jotka tarvitsevat riehakkaisiin lenkkeihin tukevat ja kestävät valjaat.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Kestävät Hurtan Casual- valjaat soveltuvat etenkin jokapäiväiseen käyttöön. Leveät pehmusteet, konepesua kestävät kankaat sekä pinnoitetut metalliosat tekevät näistä valjaista erityisen kestävät sekä helpot huoltaa.

Muotitassu.fi:
5/5

Tämä Amici kaulapanta ja talutushihna -setti tarjoaa erinomaista käyttömukavuutta sekä sinulle että koirallesi. Valmistettu laadukkaasta, pehmeästä nappanahasta ja vahvistettu nailonilla, hihna on kestävä ja turvallinen. Setti sopii herkille koirille ja on saatavana eri paksuuksilla sekä kooissa, jotta löydät täydellisen yhdistelmän koirallesi.

/5

Bavaria kaulapanta ja talutushihna -setti on taidokkaasti käsintehty pehmeästä nappanahasta ja koristeellisesta lehmännahasta, tarjoten parhaan käyttömukavuuden sinulle ja koirallesi. Laadukkailla saumoilla, kiinnikkeillä ja karbiinilla varustettu panta takaa turvallisuuden, ja pyöreä, ommeltu 3-suuntaisesti säädettävä hihna lisää pehmeää tunnetta taluttaessa. Nailonilla vahvistettu hihna ja nupukkinahka kaulan kohdalla tekevät setistä kestävän ja mukavan, sopien myös herkille koirille.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Monikäyttöiset ja käytännölliset Rukka Form Polar Y-valjaat ovat tukevat ja laadukkaan tuntuiset. Rukka valjaat ovat suunniteltu niin, että paine koiran rintakehällä jakautuu tasaisesti, ja soveltuvat erityisesti voimakkaille koirille. Valjaat ovat ergonomiset, ja niiden helposti säädettävä pääntie sekä hihnat varmistavat, että ne istuvat hyvin. Pehmustettu vatsaosa estää hankausta, ja nämä Rukka y valjaat ovat miellyttävät koiran päällä pidempiäkin aikoja. Talutushihna voidaan kiinnittää rinta- tai takaosaan ja kiilahihnan ansiosta kiinnittäminen on helppoa.

Parhaat pienen koiran valjaat

Pienen koiran valjaat valitessa on otettava huomioon useita tekijöitä, jotta löydät sopivimman mallin ja koon, joka takaa koirasi mukavuuden ja turvallisuuden.

Ennen kuin lähdet ostamaan valjaita, mittaa koirasi kaulanrinnan ja selän ympärykset saadaksesi tarkan käsityksen koirasi koosta. Näin voit vertailla koirasi mittoja valmistajien kokotaulukoihin ja valita oikean koon.

Tarkastele erilaisia valjasmalleja ja -tyyppejä, joita on saatavilla pienten koirien koon ja tarpeiden mukaisesti. Esimerkiksi t-paitamaiset valjaat voivat olla hyvä vaihtoehto pikkukoirille, koska ne jakavat painetta tasaisesti koko rintakehän alueelle. Varmista, että valjaat sopivat koirasi rotuun ja rakenteeseen, sillä eri rotujen anatomia voi vaatia erilaisia valjaita.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Feel Active Soft -valjaat ovat erittäin pehmeät ja mukavat pienille koirille ja kissoille. Kevyt verkkokangasmateriaali takaa hyvän istuvuuden ja jakaa paineen tasaisesti, jolloin lemmikkisi ei tunne epämukavuutta kävellessään valjaissa. Soft-valjaat on helppo pukea ja säätää koirasi rinnanympärysmittaan sopivaksi. Heijastavat tereet ja 3M-heijastimet parantavat näkyvyyttä hämärässä liikuttaessa. Valjaat ovat kestäviä ja korkealaatuiset metalliosat ja pikalukko takaavat niiden pitkän käyttöiän. Muista, että Soft-valjaat sopivat vain pienille ja rauhallisille koirille.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Hurtan ergonominen Y- valjas sopii kaikenlaiseen ulkoiluun, ja kaikenlaisille koirille. Valjaita suositellaan etenkin selkä- ja niskavaivoista kärsiville koirille, sillä valjaiden malli on näistä vaivoista kärsiville koirille ihanteellinen. Koiran vetäessä paine jakautuu tasaisesti koko rintakehän alueelle, eikä näin pääse vahingoittamaan koiran selkä- tai niskanikamia. Muistathan kuitenkin, että eläinlääkäri osaa antaa parhaat ohjeet selkä- ja niskavaivoista kärsiville koirille.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Tre Ponti Easy Fit -valjaat on suunniteltu helposti puettaviksi, sillä ne voidaan pukea kummin päin vain. Valjaat ovat myös hyvät kissan valjaat, sillä ne on suunniteltu sopimaan pienille lemmikeille. Koiran etujalat asetetaan valjaiden keskelle, valjaat vedetään ylös ja narussa oleva lukko kiristetään sopivaksi. Valjaat ovat siis erittäin helppo ja nopea pukea, eivätkä ne sisällä lukkoja tai solkia.

Zooplus.fi:
5/5

Curli Clasp – Uudistunut versio suositusta Curli Air-Mesh valjaasta tarjoaa helppokäyttöisyyttä ja mukavuutta koirasi ulkoiluun. Ainutlaatuinen Curli Clasp -solki mahdollistaa valjaiden ja talutushihnan nopean kiinnityksen yhdellä kädellä, ja soljen kestävä POM-materiaali takaa jopa 100 kg venytysvoiman kestävyyden. Lisäksi solki on kevyt ja vähentää melua. Air-mesh materiaali mahdollistaa ilmavuuden, jolloin valjaat kuivuvat nopeasti ja pysyvät viileinä myös kuumina kesäpäivinä. Valjaat ovat jopa 20% kevyemmät kuin edeltäjänsä!

Parhaat ison koiran valjaat

Valitessasi parhaita valjaita isokokoiselle koiralle on tärkeää ottaa huomioon koiran koko, voima ja käyttötarkoitus. Ensin sinun tulee mitata koirasi kaulanrinnan ja selän ympärykset määrittääksesi oikean koon valjaille. Eri rotujen anatomia vaatii erilaisia valjaita, joten tutustu valjaiden suosituksiin koirasi rodun perusteella.

Kun valitset valjaita, valitse kestävät materiaalit, kuten nailon tai polyesteri, jotka kestävät isomman koiran voimaa ja liikkumista. Ergonominen muotoilu on myös tärkeä, jotta valjaat jakavat paineen tasaisesti koiran keholla eivätkä aiheuta hankaumia tai epämukavuutta.

Säädettävyys on avainasemassa, jotta valjaat sopivat koirallesi täydellisesti. Valitse valjaat, joissa on helppokäyttöiset soljet ja säädettävät hihnat, jotta voit mukauttaa niitä tarpeen mukaan.

Käyttötarkoitus on otettava huomioon valitessasi parhaita valjaita. Tarvitsetko valjaat päivittäiseen ulkoiluun, koulutukseen, matkustamiseen tai erityistilanteisiin? Eri käyttötarkoituksiin sopivat erilaiset valjaat.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Julius K9 IDC Power -valjaat tarjoavat koiralle erinomaisen mukavuuden ja tuen, oli kyseessä sitten retkeily, työkoirien aktiviteetit tai jokapäiväinen lenkkeily. Ergonomisesti muotoiltu valjas jakaa paineen tasaisesti koiran rintakehälle, ja säädettävä tarrakiinnitys tekee siitä helpon käyttää. Rintaremmi on alempana kuin perinteisissä K9-valjaissa, minkä ansiosta hengitys on esteetöntä ja eturaajojen liike vapaa.

Tukeva kahva valjaissa parantaa koiran hallintaa, ja piilotettavat kahva ja D-lenkki estävät koiraa takertumasta vapaana ollessaan. Lisäturvana pimeällä, valjaissa on kaksi silmukkaa valojen kiinnittämistä varten ja heijastintikkaukset sekä heijastimet tuovat lisänäkyvyyttä. Laadukkaat materiaalit takaavat valjaiden pitkäikäisyyden ja kestävyyden käytössä.

Petenkoiratarvike.com:
2/5

Voimakkaille ja suurille koirille tarkoitetut nahkaiset Feel Leather Sturdy- valjaat on valmistettu jykevästä ja kestävästä nahasta, joka on luotu kestämään.

Valjaat on valmistettu pehmeästä lampaan nappanahasta, joten ne kestävät kovempaakin käyttöä ja vain paranevat ajan myötä. Ergonominen malli puolestaan takaa koiralle helpon liikkumisen, ja estää esimerkiksi hankaamista.

Valjaat ovat säädettävissä sekä kaulalta, että rintakehän ympäriltä. Nämä valjaat siis sopivatkin hyvin eri kokoisille koirille.

/5

Monikäyttöiset Ruffwear Switchbak- koiran valjaat soveltuvat erittäin hyvin esimerkiksi koiran kanssa ulkoiluun tai harrastamiseen. Valjaat on varustettu matalaprofiilisilla taskuilla, joihin mahtuu esimerkiksi koiran tarvikkeita tai herkkuja.

Miten valita koiralle valjaat?

Parhaat koiran valjasmerkit:

Rukka valmistaa koiran valjaita erikokoisille ja -ikäisille koirille. Rukka Solid on yksi valmistajan valjasmalleista ja siitä on saatavana 5 eri kokoa. Näin koiranomistaja löytää samasta mallista valjaat niin pienelle, kasvavalle kuin isollekin koiralle.

Rukka Solid on koiralle miellyttävän pehmeä valjas. Se on suunniteltu niin, että se istuu hyvin eikä paina tai hierrä. Lisäksi valjaat on valmistettu kestävästä materiaalista, joka on lenkin päätteeksi helppo puhdistaa. Rukan valjaiden kanssa ei tarvitse miettiä sääolosuhteita.

Nämä koiran valjaat voidaan säätää koiralle sopiviksi. Kokoja on saatavilla viisi, mutta kaikkia voidaan vielä lisäksi säätää. Säätömahdollisuus takaa, että valjaat istuvat hyvin mille tahansa koiralle. Valjaissa on heijastin, jotta ne näkyisivät hyvin myös pimeällä. Tämä on hyvin tärkeää Suomen olosuhteissa.

Katso myös Rukka Form Polar Valjaat täältä.

Hurtta on yksi suomalaisten suosima valjasmerkki eikä ihme, se on kotimainen merkki, valjaat ovat mukavia, helppokäyttöisiä sekä konepestäviä. Hurtta Outdoors Korppi on yksi kestosuosikki, joka sopii koiran päivittäiseen lenkitykseen. Valjaissa on lisäksi näkyvät heijastimet koko valjaiden alueella, joten koirasi näkyy myös pimeällä.

Näiden y-mallisten valjaiden etuihin kuuluu ehdottomasti se, että niitä voidaan käyttää monipuolisesti. Ne poistavat koiran niskaan kohdistuvaa painetta ja näin ollen lenkitys on koiralle mukavampaa. Valjaiden rintaremmissä on lenkit koiran vetohalujen vähentämistä varten. Nämä koiran valjaat sopivat hyvin myös jäljestykseen, sillä niihin saa kiinnitettyä jälkiliinan.

Ruffwear valmistaa valjaiden lisäksi muitakin koiran ulkoiluun soveltuvia tarvikkeita. Ajatuksena on voida ottaa koira mukaan ulkoiluun minne vain. Ruffwearin Front Range Harness ovat y-malliset koiran valjaat, jotka on suunniteltu aktiivisesti ulkoilevalle koiralle. Ne on pehmustettu niin, että koiralle ei aiheudu epämukavia kiertymiä valjaiden käytöstä.

Valjaita voi käyttää tavanomaisesti kiinnittämällä talutushihna valjaiden yläosan lenkkiin tai jos halutaan vähentää koiran vetämistä, hihna voidaan kiinnittää valjaiden rintaosassa olevaan lenkkiin. Nämä koiran valjaat voidaan säätää juuri omalle koiralle sopiviksi – tämän takaa valjaiden neljä eri säätösolkea.

Jos koirasi tarvitsee erityisesti kulutusta kestävät valjaat, on Ruffwear hyvä valinta tähän tarkoitukseen. Valjaat on valmistettu erityisen kestävistä materiaaleista, joten ne ovat hyvin pitkäikäiset ja kestävät. Valjaista on saatavilla kaksi väriä ja kolme eri kokoa, joten omalle koiralle löytyy varmasti sopiva koko.

Veren hyytymiseen liittyvät riskit

Julius K9 ovat erittäin kestävät koiran valjaat. Niitä on saatavana viittä eri kokoa: 14 kilosta aina yli 70 kiloon. Ne on suunniteltu ergonomisesti niin, että ne olisivat koiralle mahdollisimman mukavat. Koira voi siis liikkua ja hengittää niissä vapaasti ilman paineen tunnetta. Tämä on tärkeää, jotta vältyttäisiin turhilta vaurioilta ja epämukavuudelta.

Julius K9 -valjaat kuuluvat ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoon, sillä ne on suunniteltu erityisen kestäviksi. Ne on testattu kestävyyden kannalta ja vahvan ompeleen takaa turvavyömmel. Niiden kiinnityssolki on murtumaton, joten koiranomistaja voi olla huoletta hihnan toisessa päässä – valjaat eivät rikkoonnu kesken käytön. Ja toki valjaat on varustettu heijasimin.

Lue meidän Julius K9 koko artikkeli täältä.

Usein kysytyt kysymykset:

Valjaat voivat olla hyvä vaihtoehto koiralle, kunhan ne ovat oikeanlaiset ja sopivan kokoiset. Ne jakavat vetopainetta tasaisemmin koiran keholla, vähentäen painetta kaulasta ja estäen tukehtumisvaaran. Valjaat voivat myös parantaa hallintaa ja ohjausta koirasta. Kuitenkin vääränlaiset tai huonosti istuvat valjaat voivat aiheuttaa koiralle epämukavuutta, hankaumia tai rajoittaa liikkumista. Siksi on tärkeää valita valjaat, jotka sopivat koiran rodulle, koolle ja aktiivisuustasolle.

Koiran valjaiden pukeminen riippuu täysin valjaiden mallista. Useimmissa valjaissa koiran pää pujotetaan valjaiden pääaukosta, ja vatsaremmi kiristetään tarpeeksi tiukalle.

Koira kannattaa opettaa käyttämään valjaita jo pennusta asti. Pentua totutetaan valjaisiin ensin pieniä aikoja kerrallaan makupalojen avustuksella. Valjaiden käyttöä pidennetään vähitellen, jotta pentu ehtii tutustumaan valjaisiin ja niiden käyttöön rauhassa.

Valjaat ovat hyvä valinta etenkin aktiivisemmille koirille, joilla on tapana vetää hihnassa. Valjaissa koira vetää lihaksillaan, eikä niskanikamillaan. Niskanikamilla vetäminen aiheuttaa koiralle lihasjumeja, sekä pahimmassa tapauksessa myös nikamamuutoksia.

Kevyet ja säädettävät valjaat soveltuvat hyvin jo luovutusikäiselle pennulle. Valjaiden tulee kuitenkin olla ergonomiset ja pennuille tarkoitetut, jotta ne eivät ole esimerkiksi liian raskaat tai rajoita pennun liikkumista. Valjaiden tulee olla myös pakovarmat, sillä riehakkaat pennut saavat usein riisuttua etenkin liian löysiksi jääneet valjaat.

Pennuilla saa käyttää valjaita, kunhan ne ovat ergonomiset, pakovarmat sekä pennuille tarkoitettu. Liian raskaat ja suuret valjaat voivat rajoittaa pennun liikkumista, tai aiheuttaa esimerkiksi hiertymiä.

Koiralla voi olla useita syitä, miksi se ei anna laittaa valjaita:

  1. Epämukavuus: Valjaat voivat tuntua koirasta epämukavilta, jos ne ovat liian tiukat, liian löysät tai aiheuttavat hankaumia.

  2. Pelko tai epävarmuus: Jos koira ei ole tottunut valjaisiin, se saattaa pelätä niitä tai olla epävarma niiden käytöstä.

  3. Huonot kokemukset: Jos koira on aiemmin kokenut kipua tai epämukavuutta valjaista, se saattaa vältellä niiden laittamista.

  4. Väärä lähestymistapa: Jos omistaja laittaa valjaat päälle liian nopeasti tai voimakkaasti, koira saattaa tuntea olonsa uhatuksi.

Näin voit auttaa koiraa tottumaan valjaisiin:

  1. Positiivinen vahvistaminen: Käytä kehuja, rapsutuksia ja herkkuja palkitsemaan koira, kun se sallii valjaiden laittamisen.

  2. Harjoittelu: Aseta valjaat koiran näköetäisyydelle ja anna sen tutustua niihin rauhassa. Harjoittele valjaiden laittamista useita kertoja, jotta koira tottuu niihin.

  3. Kärsivällisyys: Ole kärsivällinen ja anna koiralle aikaa tottua valjaisiin. Älä pakota valjaita päälle, vaan edistä harjoittelua koiran tahtiin.

  4. Sopivat valjaat: Varmista, että valjaat ovat oikean kokoiset, mukavat ja helppokäyttöiset. Kokeile tarvittaessa erilaisia valjaita, jotta löydät sopivimman mallin.

Jaa tämä artikkeli

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Etkö löytänyt juuri koirallesi sopivat valjaat?

Valikoimastamme löydät laadukkaat koiran valjaat huippumerkeiltä: esim. Julius K9, Rukka, Hurtta, Non-Stop ja Feel Active. Koiran valjaat kannattaa valita huolella, jotta ulkoilu olisi mahdollisimman turvallista ja mukavaa. Koiran koko, rakenne ja liikkumistapa vaikuttavat sopivan valjaan valintaan.