Varaudu intiaanikesään – osta viilennysmatto lemmikillesi (2024)

viilennysmatto lemmikillesi

Kesä tulossa ja suunnitelmissa pitkä automatka? Kotona kuumuus piinaa sinua ja lemmikkiä?

Helpota lemmikkisi oloa varautumalla kesään helposti ostamalla useita tunteja viileänä pysyvä viilennysmatto, joka on joka lemmikkikodin oiva kotieläintarvike. Matot ovat turvallisia, myrkyttömiä ja toimivat täysin ilman sähköä. Mikä sen helpompaa!

Matto on helppo ottaa mukaan myös automatkalle, sillä se ei sotke tai kastele tekstiilejä eikä lemmikkiä. Koiran kuljetus autossa onkin huomattavasti turvallisempaa ja mukavampaa viilennysmaton avulla.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Viilennysmatto BZ Quick Cooler jäätelö
4/5

Viilennysalusta koiralle auttaa sitä nauttimaan lämpimistä päivistä ehkäisten tukalaa oloa ja pahimmillaan lämpöhalvausta

Little&Bigger Viilennysmatto lehti
3/5

Little&Bigger viilennysmatto auttaa koiran viilentämistä kesähelteillä.

Trixie viilennysmatto
4/5

Koirien viilennysmatto on avuksi, kun koiran viilennys helteellä on ajankohtaista.

Suosittelemme näitä viilennysmattoja

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Trixien viilennysmatto helpottaa lemmikin oloa kuumina kesäpäivinä, sen viilentävän vaikutuksen aktivoituessa kosketuksesta ilman sähköä tai viilennysmaton jäädyttämistä.

Petenkoiratarvike.com:
2/5

M-Pets Frozen -viilennysmatto helpottaa lemmikin tukalaa oloa lämpiminä kesäpäivinä, vähentäen samalla myös lämpöhalvauksen riskiä. Viilennysalusta aktivoituu kosketuksesta, ja sen ihoa viilentävä vaikutus kestää pitkään. Kun viilentävä vaikutus loppuu, on viilennysmatto taas hetken kuluttua valmis käyttöön pienen tauon jälkeen.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Beeztees Quick Cooler viilennysmatto jäätelökuviolla on avuksi, kun koiran viilennys kesähelteellä on tarpeen.

Viilennysalusta koiralle on nopea ottaa käyttöön niin matkalla kuin kotonakin, sitä ei tarvitse viilentää pakastimessa eikä kylmällä vedellä.

Zooplus.fi:
4/5

Heti valmis Keep Cool -viilennysmatto pitää kissasi tai koirasi olon miellyttävän viileänä kuumalla säällä. Maton myrkytön geelitäyte aktivoituu, kun lemmikkisi on sen päällä ja näin koirasi tai kissasi on helppo säädellä omaa ruumiinlämpötilaa. Keep Cool -viilennysmatto on likaa ja vettä hylkivä, ja se on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Little&Bigger viilennysmatto auttaa koiran viilentämistä kesähelteillä. Sen viilennysmekanismi aktivoituu kosketuksesta, eikä sitä käyttääkseen tarvitakaan esimerkiksi sähköä, jäädyttämistä tai kylmää vettä.

Miten viilennysmatot toimivat?

Viilennysmatot toimivat täysin ilman kastelua tai sähköä, sillä niiden viilennysteho aktivoituu kosketuksesta. Viilennysmaton sisällä oleva hydrogeeli pysyy jatkuvasti viileämpänä kuin ympäröivä ilma, joten matto on käyttövalmis lähes jatkuvasti.

Koirien viilennysmatto pysyy viileänä useamman tunnin, jonka jälkeen ne aktivoidaan uudelleen olemalla käyttämättä niitä noin tuntiin. Tässä ajassa matto aktivoituu ja viilenee uudelleen mukavan viileäksi sekä täysin käyttövalmiiksi. Mattoa voidaan käyttää samalla tavoin niin kauan, kun sisällä oleva geeli pysyy hyvänä ja pehmeänä. Geelin elinikää voidaan pidentää muun muassa oikealla käytöllä ja säilytyksellä.

Viilennysmattojen huolto

Viilennysmatot ovat suosittuja juuri niiden helppohoitoisuuden ansiosta. Viilennysalusta pinta puhdistetaan kostealla pyyhkeellä tarpeen vaatiessa, mutta pinnan pesemiseen ei tarvitse käyttää pesuaineita tai muita välineitä. Mikäli lemmikki on taipuvainen sotkemaan makuualustaa esimerkiksi karvoin, voi viilennysmaton päälle levittää ohuen kankaan helpottamaan alustan puhtaanapitoa.

Viilennysalustaa ei tule sijoittaa tai säilyttää suorassa auringonpaisteessa, sillä kuumuus aiheuttaa maton sisällä olevan geelin kuivumisen ja rakeutumisen.

Monia koiria uhkaa kesäisin lämpöhalvaus

Kesän kuumuus ja ennätyshelteet voivat pahimmillaan aiheuttaa koiralle lämpöhalvauksen, mikäli sen ruumiinlämpö kohoaa yli 41 asteen. Lämpöhalvaus on aina erittäin vakava tila, ja pahimmillaan se saattaa johtaa lopulta koiran menehtymiseen.

Lämpöhalvauksen oireita ovat koiralla muun muassa levottomuus, nopea läähätys, horjahtelu sekä esimerkiksi myös oksentelu, ripulointi ja kirkkaanpunaiset limakalvot. Mikäli lämpöhalvausta ei huomata ajoissa, koira vaipuu nopeasti tajuttomuuteen, shokkiin ja lopulta menehtyy. Lämpöhalvausta on aina syytä epäillä, mikäli koira on oleskellut pitkään lämpimässä paikassa ilman viilennysmahdollisuutta. Myös koirarotu on otettava huomioon, kun mietitään lämpöhalvauksen mahdollisuutta, sillä jotkin koirarodut ovat herkempiä saamaan lämpöhalvauksen.

Eläimen viilennysmatto onkin loistava tapa tehdä lemmikin kesästä miellyttävämpi kokemus, mutta myös ehkäistä ja vähentää lämpöhalvauksen riskiä.

Koiran ulkoilutus kesähelteillä

Kesällä monen koiranomistajan yksi suurimmista huolenaiheista on koiran ulkoilutus huippuhelteillä.

Koira on luonnostaan aktiivinen eläin, joka kaipaa pitkiä kävelylenkkejä ja uusia tuoksuja; valitettavasti kesäisin tämä saattaa kuitenkin olla mahdotonta ainakin päivän kuumimpina hetkinä.

Koiraa voidaan kesäisin ulkoiluttaa mukavasti esimerkiksi aamulla ja illalla, jolloin ilma ja aurinko eivät ole kuumimmillaan. Mikäli mahdollista, koira kannattaa myös kastella etenkin mahan ja rinnan alueelta viileällä vedellä ennen lenkkiä; tämä viilentää koiraa mukavasti myös lenkin aikana. Koiran valjaat voidaan myös kastella, mikäli koko koiran kasteleminen ei ole mahdollista.

Usein kysytyt kysymykset:

Viilennysalusta aktivoituu kosketuksella, ja toimiikin siis täysin ilman jäädyttämistä, sähköä tai vettä. Viilennysmatot sisältävät myrkytöntä jäähdytysgeeliä, jonka viilentävän vaikutuksen aktivoi itse kissa tai koira makaamalla maton päällä. Viilentävän vaikutuksen viilennysmatto säilyttää muutaman tunnin ajan, jonka jälkeen maton tulee olla käyttämättä noin tunti ennen seuraavaa viilennyskertaa.

Koska koirilla ei ole lainkaan hikirauhasia, ne eivät voi viilentää itseään hikoilemalla. Kun koiralle tulee kuuma, se viilentää itseään läähättämällä.

Koiran kuumuutta auttamaan on onneksi keksitty lukuisia ratkaisuja, joista yksi on viilentävä patja koiralle.

Koiraa voi auttaa viilentymään kesähelteillä esimerkiksi tarjoamalla jatkuvasti kylmää raikasta vettä, kastelemalla koira vedellä etenkin mahasta ja rinnuksista, viilennysmaton avulla sekä tarjoamalla koiralle viileän ja varjoisan paikan levätä.

Viilennysmattoa voidaan käyttää lähes missä tahansa, sillä se ei vaadi lainkaan esimerkiksi sähköä tai kastelua. Viilennysmattoa voidaankin siis pitää mukana vaikkapa autossa, sillä se ei kastele tai pilaa muita materiaaleja lainkaan.

Viilennysmattoja on saatavilla lukuisia eri kokoisia, joten saatavilla on suurempia viilennysmattoja esimerkiksi kotiin, ja hieman pienempiä viilennysmattoja vaikkapa matkan ajaksi autoon.

Viilennysmattojen elinikä ja teho pysyvät loistavana, kunhan niitä säilytetään oikein. Viilennysmattoja tulee säilyttää etenkin auringolta ja suoralta lämmöltä suojassa, jottei sisällä oleva geeli pääse kuivumaan.

Koirien viilennysmatto, sekä kissan viilennysmatto ajavat usein täysin saman asian. Usein eroina näissä saattaa olla kuitenkin mattojen koko, sillä viilennysmatto koiralle on usein mittasuhteiltaan suurempi kuin viilennysmatto kissalle.

Jaa tämä artikkeli

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!