Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Varaudu intiaanikesään – osta viilennysmatto lemmikillesi

Varaudu intiaanikesään – osta viilennysmatto lemmikillesi

viilennysmatto lemmikillesi

Kesä tulossa ja suunnitelmissa pitkä automatka? Kotona kuumuus piinaa sinua ja lemmikkiä?

Helpota lemmikkisi oloa varautumalla kesään helposti ostamalla useita tunteja viileänä pysyvä viilennysmatto, joka on joka lemmikkikodin oiva kotieläintarvike. Matot ovat turvallisia, myrkyttömiä ja toimivat täysin ilman sähköä. Mikä sen helpompaa!

Matto on helppo ottaa mukaan myös automatkalle, sillä se ei sotke tai kastele tekstiilejä eikä lemmikkiä. Koiran kuljetus autossa onkin huomattavasti turvallisempaa ja mukavampaa viilennysmaton avulla.

Viilennysmatto BZ Quick Cooler jäätelö

Viilennysmatto BZ Quick Cooler jäätelö pikkukuva

Beeztees Quick Cooler viilennysmatto jäätelökuviolla on avuksi, kun koiran viilennys kesähelteellä on tarpeen.

Keep cool-viilennysmatto

Auta lemmikkiäsi voimaan hyvin kuumallakin ilmalla, vaikka aina ei ole mahdollista päästä pulahtamaan viileään veteen.

Little&Bigger viilennysmatto, lehti

Viilennysmattoa on mahdollista käyttää yhä uudelleen ja uudelleen, myös hyvinkin lyhyen tauon jälkeen.

Miten viilennysmatot toimivat?

Viilennysmatot toimivat täysin ilman kastelua tai sähköä, sillä niiden viilennysteho aktivoituu kosketuksesta. Viilennysmaton sisällä oleva hydrogeeli pysyy jatkuvasti viileämpänä kuin ympäröivä ilma, joten matto on käyttövalmis lähes jatkuvasti.

Koirien viilennysmatto pysyy viileänä useamman tunnin, jonka jälkeen ne aktivoidaan uudelleen olemalla käyttämättä niitä noin tuntiin. Tässä ajassa matto aktivoituu ja viilenee uudelleen mukavan viileäksi sekä täysin käyttövalmiiksi. Mattoa voidaan käyttää samalla tavoin niin kauan, kun sisällä oleva geeli pysyy hyvänä ja pehmeänä. Geelin elinikää voidaan pidentää muun muassa oikealla käytöllä ja säilytyksellä.

Viilennysmattojen huolto

Viilennysmatot ovat suosittuja juuri niiden helppohoitoisuuden ansiosta. Viilennysalusta pinta puhdistetaan kostealla pyyhkeellä tarpeen vaatiessa, mutta pinnan pesemiseen ei tarvitse käyttää pesuaineita tai muita välineitä. Mikäli lemmikki on taipuvainen sotkemaan makuualustaa esimerkiksi karvoin, voi viilennysmaton päälle levittää ohuen kankaan helpottamaan alustan puhtaanapitoa.

Viilennysalustaa ei tule sijoittaa tai säilyttää suorassa auringonpaisteessa, sillä kuumuus aiheuttaa maton sisällä olevan geelin kuivumisen ja rakeutumisen.

Monia koiria uhkaa kesäisin lämpöhalvaus

Kesän kuumuus ja ennätyshelteet voivat pahimmillaan aiheuttaa koiralle lämpöhalvauksen, mikäli sen ruumiinlämpö kohoaa yli 41 asteen. Lämpöhalvaus on aina erittäin vakava tila, ja pahimmillaan se saattaa johtaa lopulta koiran menehtymiseen.

Lämpöhalvauksen oireita ovat koiralla muun muassa levottomuus, nopea läähätys, horjahtelu sekä esimerkiksi myös oksentelu, ripulointi ja kirkkaanpunaiset limakalvot. Mikäli lämpöhalvausta ei huomata ajoissa, koira vaipuu nopeasti tajuttomuuteen, shokkiin ja lopulta menehtyy. Lämpöhalvausta on aina syytä epäillä, mikäli koira on oleskellut pitkään lämpimässä paikassa ilman viilennysmahdollisuutta. Myös koirarotu on otettava huomioon, kun mietitään lämpöhalvauksen mahdollisuutta, sillä jotkin koirarodut ovat herkempiä saamaan lämpöhalvauksen.

Eläimen viilennysmatto onkin loistava tapa tehdä lemmikin kesästä miellyttävämpi kokemus, mutta myös ehkäistä ja vähentää lämpöhalvauksen riskiä.

Koiran ulkoilutus kesähelteillä

Kesällä monen koiranomistajan yksi suurimmista huolenaiheista on koiran ulkoilutus huippuhelteillä.

Koira on luonnostaan aktiivinen eläin, joka kaipaa pitkiä kävelylenkkejä ja uusia tuoksuja; valitettavasti kesäisin tämä saattaa kuitenkin olla mahdotonta ainakin päivän kuumimpina hetkinä.

Koiraa voidaan kesäisin ulkoiluttaa mukavasti esimerkiksi aamulla ja illalla, jolloin ilma ja aurinko eivät ole kuumimmillaan. Mikäli mahdollista, koira kannattaa myös kastella etenkin mahan ja rinnan alueelta viileällä vedellä ennen lenkkiä; tämä viilentää koiraa mukavasti myös lenkin aikana. Koiran valjaat voidaan myös kastella, mikäli koko koiran kasteleminen ei ole mahdollista.

Suosittelemme näitä viilennysmattoja

Viilennysmatto BZ Quick Cooler jäätelö

Viilennysmatto BZ Quick Cooler jäätelö
 • Viilennysalusta koiralle auttaa sitä nauttimaan lämpimistä päivistä ehkäisten tukalaa oloa ja pahimmillaan lämpöhalvausta
 • Nopea ja turvallinen käyttää: viilennys aktivoituu kosketuksesta
 • Matkalle, autoon, kotiin – viilennysalusta koskee kätevästi mukana, minne koirasi kanssa kuljetkin
 • Loistava apu kesän koiranäyttelyissä: geelitäytteinen viilentävä patja koiralle ei kastele koiran turkkia
 • Aina käyttövalmiin viilennysalustan käyttöön et tarvitse pakastinta, kylmää vettä tai sähköä

Beeztees Quick Cooler viilennysmatto jäätelökuviolla on avuksi, kun koiran viilennys kesähelteellä on tarpeen.

Viilennysalusta koiralle on nopea ottaa käyttöön niin matkalla kuin kotonakin, sitä ei tarvitse viilentää pakastimessa eikä kylmällä vedellä.

Koiran viilennysalustan viilentävä vaikutus aktivoituu kosketuksella ja toimii ilman jäähdyttämistä, sähköä ja vettä. Jäähdyttävä vaikutus kestää useita tunteja, jonka jälkeen matto on valmis käytettäväksi uudelleen lyhyen tauon jälkeen. Koirien viilennysalustan kanssa voi käyttää myös viilennysloimea- tai huivia ja häkkituuletinta.

Keep cool-viilennysmatto

Keep Cool viilennysmatto
 • Kokoontaitettava 
 • Väri: Sininen, kissa/koiraprinteillä
 • Pieni maton kokonaismitat: P 50 x L 40 x K 0,5 cm, ihanteellinen pienille koirille ja kissoille
 • Suuri maton kokonaismitat: P 90 x L 50 x K 0,5 cm, ihanteellinen keskikokoisille koirille
 • Materiaali: Polyesterikuitu
 • Likaa ja vettä hylkivä
 • Nopeasti käyttövalmis

Auta lemmikkiäsi voimaan hyvin kuumallakin ilmalla, vaikka aina ei ole mahdollista päästä pulahtamaan viileään veteen.

Heti valmis Keep Cool -viilennysmatto pitää kissasi tai koirasi olon miellyttävän viileänä kuumalla säällä. Maton myrkytön geelitäyte aktivoituu, kun lemmikkisi on sen päällä ja näin koirasi tai kissasi on helppo säädellä omaa ruumiinlämpötilaa. Keep Cool -viilennysmatto on likaa ja vettä hylkivä, ja se on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä.

Little&Bigger viilennysmatto, lehti

Little&Bigger viilennysmatto, lehti
 • Viilentävä vaikutus kestää tunteja
 • Nopea ja turvallinen käyttää
 • Sopii otettavaksi mukaan myös esimerkiksi matkalle tai autoon
 • Aina käyttövalmis – ei jäädyttämistä tai vettä!
 • Saatavilla kolmessa eri koossa: 40 x 50 cm, 50 x 65 cm sekä 60 x 90 cm
 • Trendikäs peikonlehtikuosi

Little&Bigger viilennysmatto auttaa koiran viilentämistä kesähelteillä. Sen viilennysmekanismi aktivoituu kosketuksesta, eikä sitä käyttääkseen tarvitakaan esimerkiksi sähköä, jäädyttämistä tai kylmää vettä.

Viilennysmattoa on mahdollista käyttää yhä uudelleen ja uudelleen, myös hyvinkin lyhyen tauon jälkeen. Little&Bigger viilennysmatto viilenee nopeasti uudelleen.

Trixie viilennysmatto

Trixie viilennysmatto
 • Viilentää lemmikkiä kuumina kesäpäivinä
 • Vähentää lämpöhalvauksen riskiä
 • Aina käyttövalmis
 • Kulkee kätevästi mukana niin matkalla, näyttelyissä kuin myös kotona
 • Saatavilla koossa 50 x 40 cm sekä 65 x 50 cm

Trixien viilennysmatto helpottaa lemmikin oloa kuumina kesäpäivinä, sen viilentävän vaikutuksen aktivoituessa kosketuksesta ilman sähköä tai viilennysmaton jäädyttämistä.

Trixie viilennysmatto on helppo ja vaivaton ottaa käyttöön koska tahansa, missä tahansa! Sitä voidaan pitää kotona, tai ottaa mukaan vaikkapa automatkalle. Koska viilennysmatto ei tarvitse viilentääkseen vettä tai jäädyttämistä, se ei kastele muita tekstiilejä tai koiraa esimerkiksi autossa.

M-Pets Frozen viilennysmatto

M-Pets Frozen viilennysmatto
 • Auttaa pitämään lemmikin viileänä lämpiminä päivinä
 • Vähentää lämpöhalvauksen riskiä
 • Helppo käyttää
 • Voidaan käyttää yhä uudelleen ja uudelleen
 • Ei vaadi toimiakseen sähköä, vettä tai jääkaappia

M-Pets Frozen -viilennysmatto helpottaa lemmikin tukalaa oloa lämpiminä kesäpäivinä, vähentäen samalla myös lämpöhalvauksen riskiä. Viilennysalusta aktivoituu kosketuksesta, ja sen ihoa viilentävä vaikutus kestää pitkään. Kun viilentävä vaikutus loppuu, on viilennysmatto taas hetken kuluttua valmis käyttöön pienen tauon jälkeen.

M-Pets Frozen -viilennysmatto on helppo sijoittaa kotiin, ja se kulkee kätevästi mukana myös esimerkiksi matkalla, näyttelyissä tai lemmikin häkissä.

Usein kysytyt kysymykset:

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter

Tutustu myös näihin

Koiran rokotusohjelma

Koiran rokotusohjelma

Kaikki koirat tulisi rokottaa terveyden ylläpitämiseksi, ja leviävien tautien ehkäisemiseksi.

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi

Liittymisetu -10%