Munuaisten vajaatoiminta – Arvostelemme parhaat kissanruoat 2024

Munuaisten vajaatoiminta arvostelemme parhaat kissanruoat

Munuaisten vajaatoiminta on valitettavan yleinen ongelma kaikenlaisilla kissoilla. Ongelma on jopa niin yleinen, että se on yksi yleisimmistä kissoilla esiintyvistä terveysongelmista. Jopa yhdellä kolmesta kissasta on vajaatoimintaa munuaisissa.

Tästä ongelmasta tekee myös hankalan se, että omistajan on hankala huomata kissan munuaisten ongelmia, jopa silloin, kun ne ovat kroonisia. Vajaatoiminnalle on useita syitä, mutta kissat juovat luontaisesti vähemmän. Siksi kissojen ruokavalioon ja riittävään nesteiden saamiseen on hyvä kiinnittää huomiota.

Yksi näistä syistä on esimerkiksi munuaiskivet, jotka voivat aiheuttaa pitkäaikaista vajaatoimintaa.Toinen syy on kissojen yleiset munuaisten infektiot, jotka voivat aiheuttaa suuria ongelmia kissan munuaisten toiminnalle ja tämän takia aiheuttaa kroonista vajaatoimintaa.

Pahimmassa tapauksessa vajaatoiminta voi olla jopa jonkinlaisen syövän aiheuttamaa, mutta tämä on harvinaista. Usein ongelma voi johtua esimerkiksi vääränlaisesta ruokavaliosta.

Tämän takia kissalle kannattaa ostaa ruokaa, joka on suunniteltu auttamaan kissaa munuaisten toiminnan kanssa. Markkinoilla on useita erilaisia kissanruokatuotteita, jotka on suunniteltu parantamaan kissojen munuaisten toimintaa erilaisilla tieteellisesti todistetuilla keinoilla.

Tämäntyyppisiä tuotteita löytyy esimerkiksi Purinalta ja Royal Caninilta. Ne voivat korvata perinteisen kissanruoan, mutta samaan aikaan maistuvat vähintäänkin yhtä hyvältä ja samaan aikaan hoitavat kissasi terveysongelmia. Ennen tuotteen käytön aloittamista kannattaa kuitenkin pyytää neuvoja eläinlääkäriltäsi.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Royal Canin Renal Cat Chicken
4/5

Royal Canin Renal Cat Chicken-tuotteet ovat yksi Royal Caninin parhaista tuotteista kissojen munuaisten vajaatoiminnan hoitamiseen.

Kattovit Renal Diet
5/5

Yhtiön Renal-tuotteet ovat täydellisiä esimerkkejä yrityksen panostuksesta laadukkaan ja terveellisen kissanruoan valmistukseen.

Concept for Life Veterinary Diet Renal
4/5

Concept for Life-yhtiön Veterinary Diet Renal-tuotteet ovat täydellinen ruokavaihtoehto kissoille, jotka kärsivät erilaisista ongelmista munuaisten toiminnan kanssa.

Meidän suosituimmat tuotteet

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Royal Canin Renal Cat Chicken-tuotteet ovat yksi Royal Caninin parhaista tuotteista kissojen munuaisten vajaatoiminnan hoitamiseen. Tuotetta myydään sekä märkänä, että kuivana ruokana hyvinkin edulliseen hintaan.

Se sopii munuaisten vajaatoiminnan hoitamisen lisäksi myös esimerkiksi munuaisten kuormituksen vähentämiseen, sekä ruokahalun ylläpitämiseen. Tuotetta on kehuttu hyvinkin herkulliseksi, sillä se sisältää nimensä mukaisesta maukasta kanaa, josta kissa varmasti nauttii.

Zooplus.fi:
4/5

Concept for Life-yhtiön Veterinary Diet Renal-tuotteet ovat täydellinen ruokavaihtoehto kissoille, jotka kärsivät erilaisista ongelmista munuaisten toiminnan kanssa.

Yritys on kehittänyt tieteellisillä menetelmillä maukkaan ja monipuolisen kombinaation, jolla on positiivisia vaikutuksia kissasi terveydelle ja tyytyväisyydelle. Tämä erityisravinto sisältää kaikkea, jota voisit laadukkaalta kissanruokatuotteelta odottaa.

Zooplus.fi:
5/5

Kattovit tunnetaan yhtenä parhaista kissanruoan valmistajista. Yhtiön Renal-tuotteet ovat täydellisiä esimerkkejä yrityksen panostuksesta laadukkaan ja terveellisen kissanruoan valmistukseen.

Tuote on saatavilla sekä kuivana, että märkänä. Useat uskolliset kissanomistajat ovat kehuneet tuotetta kissan pelastajaksi, sillä se sai ruoanhalunsa menettäneen, munuaisongelmista kärsineen kissan syömään uudestaan.

Zooplus.fi:
4/5

Virbac Veterinary HPM Cat Kidney Support K1 on sekä eksperttien, että kissanomistajien kehuma tuote, jolla on täydellinen sopivuus kissoille, joilla on kroonisia tai väliaikaisia ongelmia munuaisten toiminnallisuuden kanssa.

Tämä Virbacin kehittämä kissojen kuivaruoka on kehitetty juuri siten, että se sisältää täydellisen määrän munuaisten toimintaa edistäviä ainesosia. Sitä on myös kehuttu erittäin maukkaaksi, sillä kissat eivät ole löytäneet sen mausta minkäänlaisia puutteita.

Mitä oireita munuaisten vajaatoiminta?

Akuutin munuaisten vajaatoiminnan oireet:

Kroonisen munuaisten vajaatoiminnan oireet:

Munuaisvajaatoiminnan hoito vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä akuutti vai krooninen tila. Akuutissa tilanteessa nopea hoito on tärkeää, ja se sisältää nesteytystä, mahdollisten myrkkyjen poistamista elimistöstä ja myrkyn vasta-aineiden antamista, mikäli sellaisia on olemassa. Kroonisen munuaisten vajaatoiminnan hoidossa pyritään nesteytyksen lisäksi korjaamaan elektrolyytti- ja happoemästasapaino sekä selvittämään ja hoitamaan aiheuttava tekijä. Lisäksi kotona voidaan muun muassa tarjota kissalle raikasta vettä, muuttaa ruokavaliota ja antaa tarvittaessa eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä.

Usein kysytyt kysymykset:

Jaa tämä artikkeli

Kyllä, kissa voi kuolla munuaisten vajaatoimintaan. Akuutti munuaisten vajaatoiminta voi johtua useista syistä, kuten myrkytyksestä, infektiosta tai verenkiertohäiriöstä. Kuten mainitsit, noin 50 % akuuttiin munuaisten vajaatoimintaan sairastuneista koirista ja kissoista kuolee hoidosta huolimatta. Selvinneistä noin puolelle kehittyy krooninen munuaisten vajaatoiminta.

Krooninen munuaisten vajaatoiminta on yleinen sairaus erityisesti vanhemmilla kissoilla. Se johtuu munuaisten toiminnan asteittaisesta heikkenemisestä ja voi johtaa lopulta eläimen kuolemaan. Hoito voi kuitenkin pidentää kissan elämää ja parantaa sen elämänlaatua. Jos epäilet, että kissallasi on munuaisongelmia, ota yhteys eläinlääkäriin mahdollisimman pian saadaksesi oikean diagnoosin ja hoidon.

Kissan munuaisten vajaatoiminta voi johtua monista eri syistä, ja se jaetaan yleensä kahteen tyyppiin: akuuttiin ja krooniseen munuaisten vajaatoimintaan. Kuten mainitsit, akuutti munuaisten vajaatoiminta voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

 1. Vähentynyt munuaisperfuusio: Verenvirtauksen väheneminen munuaisissa voi johtua monista tekijöistä, kuten runsaasta verenvuodosta, sydänviasta tai nestehukasta.
 2. Akuutti munuaisvaurio: Myrkytys (esim. antifriisi tai lääkkeet), infektiot, munuaiskivet tai tulehdukset voivat aiheuttaa äkillistä munuaisvauriota.
 3. Tukokset: Munuaistiehyiden tai virtsateiden tukokset, kuten munuaiskivet, voivat estää virtsan normaalin virtauksen ja aiheuttaa munuaisvaurion.
 4. Virtsateiden repeämä: Vammoista johtuvat virtsateiden repeämät voivat aiheuttaa akuutin munuaisvaurion.

Krooninen munuaisten vajaatoiminta johtuu yleensä munuaisten toiminnan asteittaisesta heikkenemisestä ja voi liittyä useisiin eri syihin, kuten:

 1. Ikääntyminen: Vanhemmilla kissoilla on luonnollisesti suurempi riski krooniseen munuaisten vajaatoimintaan, sillä munuaisten toiminta heikkenee iän myötä.
 2. Perinnölliset tekijät: Jotkut kissarodut ovat alttiimpia munuaisongelmille geneettisten tekijöiden vuoksi.
 3. Munuaissairaudet: Infektiot, tulehdukset, kystat tai kasvaimet voivat aiheuttaa kroonista munuaisten vajaatoimintaa.
 4. Ympäristötekijät: Erilaiset ympäristötekijät, kuten ravitsemus tai kemikaalit, voivat vaikuttaa munuaisten terveyteen.

Jos epäilet kissallasi munuaisten vajaatoimintaa, on tärkeää viedä se eläinlääkäriin mahdollisimman pian asianmukaisen diagnoosin ja hoidon saamiseksi.

Kissan munuaisarvoja voi nostaa useat eri syyt, jotka vaikuttavat munuaiskudoksen toimintaan. Tässä esimerkkejä syistä, jotka voivat nostaa kissan munuaisarvoja:

 1. Munuaistulehdukset tai virtsatulehdukset
 2. Virtsatukokset
 3. Myrkytykset, kuten lääkkeet, kemikaalit (esimerkiksi etyleeniglykoli), tai myrkylliset kasvit (kuten liljat)
 4. Kasvainsairaudet
 5. Virussairaudet, kuten FIV (kissan immuunikatovirus) tai FIP (kissan tarttuva vatsakalvon tulehdus)
 6. Verenkiertohäiriöt, kuten sydämen vajaatoiminta tai verenvuoto

Nämä tilanteet voivat aiheuttaa vahinkoa munuaisille tai häiritä niiden toimintaa, mikä voi johtaa munuaisarvojen nousuun. On tärkeää huomata, että nämä ovat vain esimerkkejä, ja muitakin syitä voi olla olemassa. Jos epäilet, että kissallasi on munuaisongelmia, ota yhteyttä eläinlääkäriin, joka voi tutkia tilanteen ja määrittää asianmukaisen hoidon.

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!