Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Munuaisten vajaatoiminta – Arvostelemme parhaat kissanruoat 2022

Munuaisten vajaatoiminta – Arvostelemme parhaat kissanruoat 2022

Munuaisten vajaatoiminta arvostelemme parhaat kissanruoat

Munuaisten vajaatoiminta on valitettavan yleinen ongelma kaikenlaisilla kissoilla. Ongelma on jopa niin yleinen, että se on yksi yleisimmistä kissoilla esiintyvistä terveysongelmista. Jopa yhdellä kolmesta kissasta on vajaatoimintaa munuaisissa. 

Tästä ongelmasta tekee myös hankalan se, että omistajan on hankala huomata kissan munuaisten ongelmia, jopa silloin, kun ne ovat kroonisia. Vajaatoiminnalle on useita syitä, mutta kissat juovat luontaisesti vähemmän. Siksi kissojen ruokavalioon ja riittävään nesteiden saamiseen on hyvä kiinnittää huomiota.

Yksi näistä syistä on esimerkiksi munuaiskivet, jotka voivat aiheuttaa pitkäaikaista vajaatoimintaa.Toinen syy on kissojen yleiset munuaisten infektiot, jotka voivat aiheuttaa suuria ongelmia kissan munuaisten toiminnalle ja tämän takia aiheuttaa kroonista vajaatoimintaa. 

Pahimmassa tapauksessa vajaatoiminta voi olla jopa jonkinlaisen syövän aiheuttamaa, mutta tämä on harvinaista. Usein ongelma voi johtua esimerkiksi vääränlaisesta ruokavaliosta. 

Tämän takia kissalle kannattaa ostaa ruokaa, joka on suunniteltu auttamaan kissaa munuaisten toiminnan kanssa. Markkinoilla on useita erilaisia kissanruokatuotteita, jotka on suunniteltu parantamaan kissojen munuaisten toimintaa erilaisilla tieteellisesti todistetuilla keinoilla. 

Tämäntyyppisiä tuotteita löytyy esimerkiksi Purinalta ja Royal Caninilta. Ne voivat korvata perinteisen kissanruoan, mutta samaan aikaan maistuvat vähintäänkin yhtä hyvältä ja samaan aikaan hoitavat kissasi terveysongelmia. Ennen tuotteen käytön aloittamista kannattaa kuitenkin pyytää neuvoja eläinlääkäriltäsi

Meidän suosituimmat tuotteemme
Royal Canin Renal Cat Chicken
Purina VD Cat NF RenalFunction
Concept for Life Veterinary Diet Renal
Kattovit Renal Diet
Virbac Veterinary HPM Cat Kidney Support K1

Meidän suosituimmat tuotteet

Royal Canin Renal Cat Chicken cropped

Royal Canin Renal Cat Chicken-tuotteet ovat yksi Royal Caninin parhaista tuotteista kissojen munuaisten vajaatoiminnan hoitamiseen. Tuotetta myydään sekä märkänä, että kuivana ruokana hyvinkin edulliseen hintaan. 

Se sopii munuaisten vajaatoiminnan hoitamisen lisäksi myös esimerkiksi munuaisten kuormituksen vähentämiseen, sekä ruokahalun ylläpitämiseen. Tuotetta on kehuttu hyvinkin herkulliseksi, sillä se sisältää nimensä mukaisesta maukasta kanaa, josta kissa varmasti nauttii. 

Royal Canin on myös kehittänyt tuotteen siten, että sen fosforipitoisuus on mahdollisimman alhainen. Tämä johtuu siitä, että ruoan suurempi fosforipitoisuus on huonoksi kissojen munuaisten toiminnalle. Ruoan positiivisia vaikutuksia munuaisille antavat myös esimerkiksi sen EPA- ja DHA-rasvahapot, sekä kehuttu antioksidanttiyhdiste. 

Tuote koostuu enimmäkseen liha- ja eläinperäisistä tuotteista (4% kanaa), viljoistaöljyistä ja rasvoistakivennäisaineistakasviperäisistä tuotteista, sekä sokereista. Tuote sopii kissoille, jotka ovat yli 1-vuotiaita. 

Ennen käytön aloittamista kannattaa vierailla eläinlääkärillä, jotta saat ammattilaisen mielipiteen tuotteen käytön aloittamisen tarpeesta, sekä muista yksityiskohdista.

 • Viisi ensimmäistä ainesosaa: Liha- ja eläinperäiset tuotteet (4% kanaa), viljat, öljyt, rasvat, sekä kivennäisaineet
 • Tuotetyyppi: Kissan ruokatuote munuaisten toiminnan parantamiseen (sekä kuiva, että märkä)
 • Elämänvaihe: Yli 1-vuotiaille kissoille
 • Paras käyttötarkoitus: Munuaisten ongelmista kärsivien kissojen munuaisten toiminnan parantaminen ruokavalion avulla.

Tuote

Kauppa


Royal Canin Renal Cat Chicken wet

Royal Canin Veterinary Diet Feline Renal


Purina VD Cat NF RenalFunction

Purina VD Cat NF RenalFunction-tuotteet ovat Purinan versio markkinoiden johtavista kissojen munuaisten toimintaa parantavista tuotteista. Tätäkin tuotetta myydään sekä kuivana, että märkänä versiona. 

Se sisältää useita ainesosia, sekä muita ominaisuuksia, jotka parantavat tehokkaasti ja vaivattomasti kaikenlaisten kissojen munuaisten toimintaa ja samalla myös parantavat sen elämän laatua, sekä tyytyväisyyttä. 

VD Cat NF RenalFunction sopii munuaisten toimintaan liittyvistä ongelmista kärsivien kissojen lisäksi myös esimerkiksi kissoille, jotka kärsivät hepaattisesta enkefalopatiasta

Tuote on myös siitä laadukas, että se sisältää vain alhaisen määrän fosforia. Tämä ruokatuote sisältää myös terveellisiä omega-3-rasvahappoja, sekä laadukkaita proteiineja ja vitamiineja

Tuotteen pääainesosat ovat esimerkiksi maissiriisisoijajauhovehnäjauhovehnägluteenieläinrasva, sekä kuivattu siipikarjaproteiini. Useat kissojen omistajat ovat myös kehuneet ruokaa hyvinkin maukkaaksi, jopa nirsojen kissojen kohdalla.

 • Viisi ensimmäistä ainesosaa: Maissi, riisi, soijajauho, vehnäjauho, vehnägluteeni
 • Tuotetyyppi: Kissan ruokatuote munuaisten toiminnan parantamiseen (sekä kuiva, että märkä)
 • Elämänvaihe: Aikuinen
 • Paras käyttötarkoitus: Munuaisten toiminnallisista ongelmista kärsivien kissojen munuaisten toiminnan parantaminen

Tuote

Kauppa


Purina VD Cat NF RenalFunction

Purina VD Cat NF RenalFunction


Concept for Life Veterinary Diet Renal

Concept for Life-yhtiön Veterinary Diet Renal-tuotteet ovat täydellinen ruokavaihtoehto kissoille, jotka kärsivät erilaisista ongelmista munuaisten toiminnan kanssa. 

Yritys on kehittänyt tieteellisillä menetelmillä maukkaan ja monipuolisen kombinaation, jolla on positiivisia vaikutuksia kissasi terveydelle ja tyytyväisyydelle. Tämä erityisravinto sisältää kaikkea, jota voisit laadukkaalta kissanruokatuotteelta odottaa. 

Se sisältää vain vähäisen määrän fosforia, jotta kissan munuaiset voivat käsitellä ravinnon mahdollisimman tehokkaasti. Se sisältää myös kalsiumiaD-vitamiinia, sekä puriinia, jotka ylläpitävät kissasi yleistä terveyttä. 

Muita pääainesosia ovat myös esimerkiksi riisimaissisiipikarjanrasvanautaproteiini (kuivattu)vehnäsiipikarjaproteiini (paljon kanaa, kuivatu ja uutettu), maissigluteeni, sekä maukas kuivattu juurikasleike (sokeri poistettu). 

Omistajan kannattaa kuitenkin huomioida, että tämä ruoka ei sovi kissanpennuille tai imettäville emoille. Tästä huolimatta, se on erittäin laadukas vaihtoehto kaikenlaisten kissojen tarpeille.

 • Viisi ensimmäistä ainesosaa: Riisi, maissi, siipikarjanrasva, nautaproteiini (kuivattu), vehnä
 • Tuotetyyppi: Kissan ruokatuote munuaisten toiminnan parantamiseen (sekä kuiva, että märkä)
 • Elämänvaihe: Aikuinen
 • Paras käyttötarkoitus: Kissan munuaisten toiminnallisten ongelmien ratkaiseminen ruokavalion avulla

Tuote

Kauppa

Concept for Life Veterinary Diet Renal


Kattovit Renal Diet

Kattovit tunnetaan yhtenä parhaista kissanruoan valmistajista. Yhtiön Renal-tuotteet ovat täydellisiä esimerkkejä yrityksen panostuksesta laadukkaan ja terveellisen kissanruoan valmistukseen. 
Tuote on saatavilla sekä kuivana, että märkänä. Useat uskolliset kissanomistajat ovat kehuneet tuotetta kissan pelastajaksi, sillä se sai ruoanhalunsa menettäneen, munuaisongelmista kärsineen kissan syömään uudestaan. 

Renal-tuotteet koostuvat laadukkaista ja maukkaista ainesosista, jotka pitävät kissan terveyden yllä ja tekevät syömisestä mukavaa. Tuotteeseen on myös lisätty esimerkiksi hyödyllisiä vitamiinejakaliumsitraattia, sekä tauriinia ja sen fosforin määrää on vähennetty. 

Muita pääainesosia ovat esimerkiksi liha ja lihan sivutuotteet, kananmuna ja munatuotteetviljatkasviperäiset sivutuotteetöljyt ja rasvathiivat, sekä maukas kala

Tuote parantaa kissojen munuaisten toimintaa esimerkiksi siten, että se estää oksalaattikristallien syntymisen. Oksalaattikristallit ovat suuria ongelman aiheuttajia kissan elimistössä ja Renal-tuotteet ovat täydellinen vaihtoehto niiden syntymisen välttämiselle.

 • Viisi ensimmäistä ainesosaa: Liha, lihan sivutuotteet, kananmuna, munatuotteet, viljat
 • Tuotetyyppi: Kissan ruokatuote munuaisten toiminnan parantamiseen (sekä kuiva, että märkä)
 • Elämänvaihe: Aikuinen
 • Paras käyttötarkoitus: Kissan munuaisten toiminnan parantaminen ja munuaisongelmien hoitaminen

Tuote

Kauppa

Kattovit Renal Diet


Virbac Veterinary HPM Cat Kidney Support K1

Virbac Veterinary HPM Cat Kidney Support K1 on sekä eksperttien, että kissanomistajien kehuma tuote, jolla on täydellinen sopivuus kissoille, joilla on kroonisia tai väliaikaisia ongelmia munuaisten toiminnallisuuden kanssa. 

Tämä Virbacin kehittämä kissojen kuivaruoka on kehitetty juuri siten, että se sisältää täydellisen määrän munuaisten toimintaa edistäviä ainesosia. Sitä on myös kehuttu erittäin maukkaaksi, sillä kissat eivät ole löytäneet sen mausta minkäänlaisia puutteita. 

Suurimpia ainesosia tässä kissanruokavalmisteessa ovat esimerkiksi dehydratoitu sika- ja siipikarjaproteiiniriisieläinrasvatherneperunatärkkelysperunaproteiinimineraalisuolat, sekä laadukas hydrolysoitu sika- ja siipikarjaproteiini

Tuote sisältää myös alhaisen fosforipitoisuuden ja kitosaania. Se sisältää myös erilaisia terveyttä edistäviä omega-3-rasvahappojavitamiinien lisäksi. 

Tuote sopii kaiken tämän lisäksi myös kissoille, jotka eivät pysty käsittelemään ruokaa järin tehokkaasti. Tämä johtuu siitä, että tuote sisältää ruoansulatusta edistäviä maitohappobakteereja, sekä probiootteja. Tuote on siis kaikin puolin järkevä valinta.

 • Viisi ensimmäistä ainesosaa: Dehydratoitu sika- ja siipikarjaproteiini, riisi, eläinrasvat, herne, sekä perunatärkkelys
 • Tuotetyyppi: Kissan ruokatuote munuaisten toiminnan parantamiseen (kuiva)
 • Elämänvaihe: Aikuinen
 • Paras käyttötarkoitus: Kissan munuaisten toiminnan tehostaminen ruokavalion avulla

Tuote

Kauppa

Virbac Veterinary HPM Cat Kidney Support K1​


Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter

Tutustu myös näihin

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi

Liittymisetu -10%