Siirry suoraan sisältöön

Koiran talvitakki – suojaa koirasi kylmältä ja pimeältä

Koiran talvitakki

Pohjoisen haastavat olosuhteet, vesisade, lumipyry, jääsade tai vaikka pakkanen, vaikuttavat myös lemmikkien vointiin ja haluun ulkoilla. Joillakin koiraroduilla on tarpeen käyttää takkia heti kylmempien ilmojen tultua. Talvisäiden lähestyessä onkin hyvä suunnata ajatukset hyvän ja toimivan koiran talvitakin hankintaan niin arkeen kuin harrastuksiin. Listasimme koiran talvitakki suosikkeja ja uutuuksia.

Hurtta Extreme Warmer

Hurtta Extreme Warmer

Tämä tuote on Hurtta-malliston lämpimin koiran lämpötakki.

Rukka Stormy

Takin malli jättää hyvin tilaa etujalkojen liikkeille pitäen samalla lihakset lämpimänä pitkälläkin ulkoiluilla.

Heijastava parkatakki Feel Active

Feel Active heijastava koiran parkatakki top picks

Koko pinnan heijastavuus näkyy joka suuntaan ja todella erottuu ympäristöstä!

Parhaat koiran takit 2023

Tehokkaasti lämmittävä Hurtta Extreme Warmer pitää koirasi lämpimänä niin harrastuksissa kuin arjessa. Tämä tuote on Hurtta-malliston lämpimin koiran lämpötakki. Takki on valmistettu miellyttävästä, joustavasta ja pehmeästä materiaalista, jotka mahdollistavat sen, että tämä koiran talvitakki on helppo pukea sekä koiran on helppo liikkua se päällä. Takin pituus ja rintamus on säädettävissä, sekä siinä on integroitu valjasosa. Saatavilla ainakin väreissä karhunvatukka, puolukka sekä eco-tuotteena.

Kylmää vihaavan koiran valinta on Rukka Stormy – koiran talvitakki, jota saa kahdessa kauniissa värissä; punaisena ja keltaisena. Lämmin fleece vuori pitää koiran lämpimänä ja pidempi heöma varmistaa, että koirasi suuret lihasryhmät ovat takin alla. Takissa etujaloille jää hyvin tilaa liikkua, ja sillä tämä koiran talvitakki soveltuu niin arkeen kuin harrastuksiin.

Näy koirasi kanssa hämärtyvissä illoissa ja hanki heijastava Feel Active koiran parkatakki. Takki on näyttävä ja näkyvä, sekä suojaa koirasi sateelta, tuulelta sekä kylmältä. Matala helmalinja suojaa isot lihasryhmät ja etuosan muotoilu mahdollistaa koirasi vapaan liikkuvuuden. Takin niskassa oleva tuplavetoketju mahdollistaa erilaisten valjaiden tai remmin käytön.

Suomessa suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltu ToppaPomppa talvitakki koiralle, on oiva valinta, kun etsit lämmintä, toimivaa ja ekologista vaihtoehtoa pohjoisen olosuhteisiin. Koiran takin pintakerros on valmistettu vedenpitävästä kankaasta ja vuori 100% kierrätetystä polyesteristä. Värejä saatavilla Grafiitti, Curry, Petrol ja Cosmos, joista kolmen viimeisen värimallin vedenpitävä pintakerros on valmistettu 100% kierrätetyistä PET-pulloista.

Usein kysytyt kysymykset:

Koirille, joilla ei ole lämmittävää pohjavillaa, tulisi pukea takki jo ilmojen viiletessä, viimeistään muutamassa pakkasasteessa. Myös lyhytturkkiset koirarodut on hyvä suojata vaatteilla ilmojen viiletessä. Pohjoisen olosuhteissa kovilla pakkasilla, tai kostealla säällä, on hyvä miettiä takin käyttöä myös muillakin roduilla. Seuraa koirasi eleitä ja liikkeitä tunnistaaksesi, että sillä on kylmä.

Oikein valittu ja laadukas talvitakki suojaa koiran suuria lihasryhmiä, sekä suojaa tuulelta, kylmältä ja kosteudelta. Etenkin selkä, reidet ja rintakehä on hyvä suojata.

Koiraa olisi hyvä totuttaa pukemiseen jo pentuaikana. Takin pukemisen yhteydessä on hyvä käyttää palkitsemista, jotta koira tottuu käsittelyyn ja takin pitämiseen.

Seuraa koiran eleitä ja liikkeitä kylmällä säällä, ja vie se lämpimään, jos sinulle herää epäilys, että koira kärsii kylmyydestä. Koira saattaa nostella jalkojaan, köyristellä selkäänsä, ravistella päätään ja täristää lihaksiaan. Hyvä laadukas talvitakki ja jalkineet auttavat koiraa kestämään kylmää säätä.

Takki ei ole koiralle ulkonäön vuoksi tärkeä vaan sen on tarkoitus suojata koiraa tuulelta ja sateelta, joskus vaativissakin olosuhteissa. Oikea materiaali on pehmeä, pestävä ja hengittävä. Huomioi, että koiran takki istuu hyvin ja on varmasti oikean kokoinen ja suojaa kattavasti isoja lihaksia, sekä vatsaa että selkää. Myös heijastavat pinnat ja helppokäyttöisyys on hyvä huomioida ostopäätöstä tehdessä.

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter

Tutustu myös näihin

Koiran rokotusohjelma

Koiran rokotusohjelma

Kaikki koirat tulisi rokottaa terveyden ylläpitämiseksi, ja leviävien tautien ehkäisemiseksi.

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi

Liittymisetu -10%