Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Pedigree Dentastix koiran hampaiden hyvinvointiin

Pedigree Dentastix koiran hampaiden hyvinvointiin

Pedigree Dentastix koiran hampaiden hyvinvointiin

Koirien hampaiden hoito on ensiarvoisen tärkeää, ne ovat koiralla muutakin kuin syömistä varten ja hampaiden hyvinvointi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti koirasi hyvinvointiin. Miksi hampaiden hoito ei voisi olla mukavaa? Se on Pedigree Dentastixin avulla! Päivittäin syötynä nämä herkulliset purutangot edistävät koirien hampaiden terveyttä ja vähentävät tutkitusti hammaskiven muodostumista.

Ihmisen paras ystävä tarvitsee yhtä säännöllistä hampaiden hoitoa, kuin me ihmisetkin. Koirien hampaiden hoito on erityisen tärkeää, sillä se vaikuttaa koiran kokonaisvaltaiseen terveyteen. Säännöllisellä kotihoidolla voidaan ehkäistä esimerkiksi ientulehdusta ja parodontiittia, jotka tunnetaankin usein myös ien-, sekä hampaan kiinnityskudosten tulehduksena.

Hampaiden hoito tulisikin aloittaa jo hyvissä ajoin hampaiden ollessa vielä hyvässä kunnossa. Helpointa ja mukavinta hoitoa koiran hampaille on tarjota terveellisen ruokavalion ohella Pedigree Dentastix, joka auttaa huolehtimaan karvakaverisi hampaiden kunnosta. 

Miksi pedigree dentastix?

Pedigree Dentastix vähentää päivittäisellä käytöllä hammaskiven muodostumista jopa 80 %. Dentastixin ainutlaatuinen X- muoto auttaa puhdistamaan koiran suun kauttaaltaan, jopa pienimmistä ja hankalimmistakin paikoista.

Hampaiden hoitoon tarkoitetut Dentastixit ovat koiralle maukkaan maun lisäksi myös erityisen vatsaystävällisiä, ja soveltuvatkin siten lähes jokaiselle koirakaverille.

Pedigree dentastix daily, vaiko dentastix fresh?

Pedigree Dentastix Daily – tuotteet ovat suunniteltu yhteistyössä eläinlääkärien kanssa, joten täten ne soveltuvatkin päivittäiseen käyttöön. Päivittäisellä käytöllä Pedigree Dentastix Daily auttaa poistamaan palkkia ja ehkäisemään haitallista hammaskiveä. 

Last updated: 2023-02-05 17:18:17

Uudet Pedigree Dentastix Fresh – tuoteperheen tuotteet sisältävät lisänä vihreää teetä sekä eukalyptusöljyä, joiden on todettu vaikuttavan positiivisesti esimerkiksi koiran hengitykseen. 

Last updated: 2023-02-05 17:18:18

Jokaiselle sopiva koko

Jotta jokaisella koiralla on mahdollisuus helppoon päivittäiseen hammashoitoon, on Pedigree Dentastixeja saatavilla monessa eri koossa. 

Pedigree Dentastix Small soveltuu etenkin pienille koirille, kuten jackrusseleille ja muille noin 5–10 kg painaville koirille. Tuotetta ei kuitenkaan tule käyttää alle 4kk:n ikäisille koirille.

Pedigree Dentastix Medium toimii täydellisenä purutankona noin 10–25 kg painaville koirille. Ei kuitenkaan alle 4kk:n ikäisille koirille. 

Pedigree Dentastix Large sopii puolestaan kaikille yli 25 kg koirille tarjotessa sopivan päivittäisen puruvastuksen myös suurimmillekkin koirille. Tuote ei sovellu alle 25 kg painaville koirille, tai alle 4kk:n ikäisille pennuille. 

Dentastix sisältö:

 • viljaa
 • kasviperäisiä tuotteita
 • lihaa ja eläinperäisiä tuotteita
 • kivennäisiä (josta 2,4 % trinatrium polysulfaattia)
 • kasvivalkuaistiivisteitä
 • rasvoja ja öljyjä

Dentastix- tuoteperheen tuotteet ovat varsin vähärasvaisia, eivätkä sisällä lisättyä sokeria tai väriaineita. Tuotteet soveltuvat myös herkille koirille niiden vatsaystävällisyyden ja helpon sulavuuden vuoksi. 

 • Ainutlaatuinen X-muoto
 • Vähentää hammaskiveä tutkitusti jopa 80%
 • Helposti sulava, maukas ja vatsaystävällinen koostumus
 • Saatavilla eri koossa, jokaiselle koiralle sopiva koko
 • Saatavilla eri kokoisissa pakkauksissa
 • Yksi päivässä riittää
 • Vähärasvainen
 • Ei sisällä väriaineita

Jopa 8:lla kymmenestä yli 3-vuotiaasta koirasta on iensairauksia

Iensairaudet ovat plakin ja hammaskiven aiheuttamia, koiralle usein varsin kivuliaita sairauksia, joita pystytään kuitenkin ehkäisemään riittävällä hampaiden hoidolla.

Koirien hammaskivi muodostuu hampaiden pinnalle kovettuneesta palkista. Kovettunut plakki taas puolestaan muodostaa hammaskiveä, mikäli sitä ei mekaanisesti eläinlääkärillä poisteta.

Paras tapa hammaskiven ehkäisyyn on päivittäinen hampaiden hoito, sekä ajoittaiset suun tarkistukset eläinlääkärillä.

Plakki aiheuttaa usein karvakavereille myös ientulehtusta, joka voi pahimmillaan kehittyä hampaiden kiinnityskudoksen tulehdukseksi. Kyseinen tulehdus saattaa levitä suusta eteenpäin muualle kehoon, vaikuttaen näin koiran koko yleiskuntoon. Pahimmillaan sairaus saattaa myös aiheuttaa koiran hampaiden lopullisen putoamisen.

Noin viidellä prosentilla koirista esiintyy ihmisillekin tuttua kariesta. Karies aiheuttaa koiran hampaiden reikiintymistä, sekä hammasmätää. Pahimmillaan karieksesta voi seurata hampaan poisto, sekä erittäin kivulias juurihoito.

Koira pureskelee palloa

Päivittäinen hoito kannattaa

Vaikka koirien suun ja hampaiden sairaudet kuulostavatkin hurjilta, on hyvällä päivittäisellä hammashoitola mahdollista ehkäistä ja estää kyseisten sairauksien eteneminen. 

Tehokkain tapa ehkäistä plakkia ja koiran hammaskiveä on hampaiden harjaus. Harjauksen ohella voidaan käyttää myös lukuisia muita valmisteita, kuten Pedigreen Dentastix- puruluita

 • Ainutlaatuinen muoto auttaa puhdistamaan hampaat kauttaaltaan
 • Auttaa vähentämään hammaskiven muodostumista jopa 80 %
 • Sopii myös vatsaltaan herkille koirille
 • Ei lisättyä sokeria tai väriaineita
 • Saatavilla eri kokoja
 • Auttaa ylläpitämään koiran suun yleistä terveyttä

Jaa tämä artikkeli

Facebook
Twitter

Tutustu myös näihin

Koiran rokotusohjelma

Koiran rokotusohjelma

Kaikki koirat tulisi rokottaa terveyden ylläpitämiseksi, ja leviävien tautien ehkäisemiseksi.

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi

Liittymisetu -10%