Miksi valita viljaton kissanruoka?

Kissa syö ruokaa

Applaws Cat Adult Chicken & Duck

4/5

Applaws Cat Adult chicken & Duck on viljaton kissanruoka, joka sisältää 80 % kanaa ja ankkaa. 

Petenkoiraravike logo
osta nyt: 14,90 - 19,90 €
Zooplus cropped
osta nyt: 14,79 - 77,99 €

Nutrima Cat Health Urinary

5/5

Viljaton täysravinto. Kaikki Nutrima-kuivaruoat kissoille sisältävät ProDen Plaque Off ®:ia tukemaan hampaiden hyvinvointia.

Petenkoiraravike logo
osta nyt: 7,19 - 74,90 €

Golden Eagle Holistic Sensitive Cat 2 kg

5/5

Holistinen ja viljaton kissanruoka on erityisesti suunniteltu herkkävatsaisille ja allergiaoireisille kissoille.

Petenkoiraravike logo
Osta nyt: 17,95 € ▼​

Kissat ovat luonnostaan petoeläimiä ja niiden luonnollinen ruokavalio koostuu lihasta ja eläinperäisestä proteiinista. Viljaton kissanruoka on siis paras vaihtoehto kaikille kissoille. Miksi jotkut kissanruuat sitten sisältävät viljaa? Tähän on monia syitä, mutta päällimmäisenä näistä on usein hinta. Kissanomistaja ei tule välttämättä aina ajatelleeksi, että kasvisten tai viljojen lisääminen ruokaan olisi haitallista, päinvastoin: ajatus kuulostaa terveelliseltä. Kissan ollessa kyseessä asia on kuitenkin päinvastoin.

Kissanomistajan kannattaa tutkia ostamansa kissanruuan sisältämät ainesosat ja varmistaa, että ruuassa on lihaa mahdollisimman paljon. Halvimpien kissanruokien lihapitoisuus saattaa jäädä jopa vain viiteen prosenttiin, jolloin kissa ei saa ruuasta kaikkea tarvitsemaansa. Ruokien sisältämät ainesosat on kerrottu pakkauksen etiketissä ja ainesosaluettelo on kirjoitettu ainesosan määrien mukaan laskevasti – jos siis liha on mainittu ensimmäisenä, tiedät, että lihaa on eniten. Viljaton kissanruoka on hellä kissan suolistolle ja auttaa kissaa voimaan paremmin.

viljaton kissanruoka Zooplus
Katso Zooplus:n viljattomat tuotteet kissoille

Kissa ei pysty hyödyntämään viljaa

Kissa ei tarvitse viljaa tai kasviksia. Itseasiassa se ei pysty hyödyntämään niitä lainkaan. Niitä kuitenkin lisätään kissanruokiin muunmuassa sen vuoksi, että ne ovat lihaa halvempia vaihtoehtoja. Sataprosenttinen liharuoka olisi merkittävästi kalliimpaa. Viljaton kissanruoka on kuitenkin aina parempi vaihtoehto kuin marketin halvin ja ravintoköyhin tuote.

Toinen syy kasvisten ja viljan käyttöön on sidosaineena käyttö. Kissan kuivaruoka pysyy paremmin kasassa, kun siihen lisätään sidosaineita. Tämä kuulostaa järkevältä, mutta itseasiassa käytännöstä on vain hallaa kissoille. Kissa nimittäin tarvitsee ruuastaan vain eläinperäisiä ainesosia eikä se pysty hyödyntämään kasvisperäisiä aineksia.

Jos mietitään kissan kaikkein optimaalisinta ja tehokkainta ateriaa, olisi se jonkinlainen jyrsijä tai lintu. Näitä kissa myös saalistaa luonnostaan. Totta, että hiiren tai linnun vatsan kautta saattaisi kulkeutua hieman viljaakin kissan vatsaan, mutta tätä enempää kissa ei kuitenkaan viljaa tarvitse. 

Haluatko tietää Lemmikintarvike.fi:n ajankohtaisista uutisista ja tuotetarjouksista heti ensimmäisten joukossa? Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Vilja voi aiheuttaa pahoja oireita

Moni kissa on allerginen viljalle. Mikäli kissa on allerginen, voi vilja aiheuttaa monenlaisia oireita. Iho-oireet ovat yksi yleisimmistä viljan aiheuttamista ongelmista. Muita oireita voivat olla esimerkiksi ärtynyt suoli ja löysä uloste. Viljaton kissanruoka auttaa yleensä pääsemään eroon tällaisista allergiaoireista ja oireista eroon pääseminen onkin merkki siitä, että ruokavalio oli väärä.

Osassa valmisruokia vain vähän viljaa

Kaupan halvimmissa kissanruuissa lihan osuus jää usein alle viiteen tai alle kymmeneen prosenttiin. Tällöin kissa tarvitsee eläinperäistä proteiinia runsaasti muualta, esimerkiksi hiirien muodossa. Maalla tämä onnistuukin, mutta taajama-alueella tilanne voi olla täysin eri. Jos valmisruuassa ei ole juurikaan lihaa, se ei ole paras mahdollinen valinta kissalle.

Jos katsotaan kauppojen valikoimia, on olemassa valmisruokia, joiden lihapitoisuus yltää tarpeeksi korkeisiin lukemiin. Otetaan esimerkkinä Devoted-merkkinen kissanruoka, jossa lihaa on jopa 90 prosenttia. Devoted on viljaton kissanruoka. Tässä ruuassa on otettu huomioon kissan luonnolliset tarpeet, jotta kissa hyötyisi ruuasta mahdollisimman paljon. Ruuassa erityisen hyvää on myös se, että se on hypoallerginen. Ruuasta löytyy kuitenkin kasvisperäisiä ainesosia, kuten bataattia ja hernekuitua.

Valkoinen kissa syö ruokaa

Toinen täysin viljaton kissanruoka on Crave. Ruuassa ei käytetä lainkaan viljoja ja eläinperäisiä ainesosia on aina vähintään 60 prosenttia. Crave-kissanruuat ovat kissan luonnollisen ruokavalion inspiroimia ja ruoka on saatavilla useimmista elintarvikekaupoista.

Kun valitset kissallesi viljattoman ruokavalion, kissan terveys kiittää. Eläimelle sopiva ruokavalio pitää huolen, että turkki kiiltää eikä suolistovaivoja tule. Näin taataan lemmikille pitkä, terve ja onnellinen elämä. Kun valintasi on viljaton kissanruoka, tiedät, että teet kaikkesi taataksesi lemmikillesi parhaimman mahdollisimman elämän.

Kirjoittaja:

Miina
Miina
Lemmikintarvike.fi sivustolla olemme koonneet tärkeitä kotieläintarvikkeita laidasta laitaan. Listaamme ja arvostelemme suosituimmat, luotettavimmat ja hinta-laatusuhteilta parhaat tuotteet helpottamaan sinun ja lemmikkisi arkea.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Vieritä ylös