Paras viljaton kissanruoka 2024

Paras viljaton kissanruoka

Kissat ovat luonnostaan petoeläimiä ja niiden luonnollinen ruokavalio koostuu lihasta ja eläinperäisestä proteiinista. Viljaton kissanruoka on siis paras vaihtoehto kaikille kissoille. Miksi jotkut kissanruuat sitten sisältävät viljaa? Tähän on monia syitä, mutta päällimmäisenä näistä on usein hinta.

Kissanomistaja ei tule välttämättä aina ajatelleeksi, että kasvisten tai viljojen lisääminen ruokaan olisi haitallista, päinvastoin: ajatus kuulostaa terveelliseltä. Kissan ollessa kyseessä asia on kuitenkin päinvastoin.

Kissanomistajan kannattaa tutkia ostamansa kissanruuan sisältämät ainesosat ja varmistaa, että ruuassa on lihaa mahdollisimman paljon. Halvimpien kissanruokien lihapitoisuus saattaa jäädä jopa vain viiteen prosenttiin, jolloin kissa ei saa ruuasta kaikkea tarvitsemaansa.

Ruokien sisältämät ainesosat on kerrottu pakkauksen etiketissä ja ainesosaluettelo on kirjoitettu ainesosan määrien mukaan laskevasti – jos siis liha on mainittu ensimmäisenä, tiedät, että lihaa on eniten. Viljaton kissanruoka on hellä kissan suolistolle ja auttaa kissaa voimaan paremmin.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Golden Eagle Holistic Sensitive Cat
5/5

Holistinen ja viljaton kissanruoka on erityisesti suunniteltu herkkävatsaisille ja allergiaoireisille kissoille.

Applaws Cat Adult Chicken & Duck
4/5

Applaws Cat Adult chicken & Duck on viljaton kissanruoka, joka sisältää 80 % kanaa ja ankkaa.

Applaws Cat Kalalajitelma
4/5

Applawsin herkullinen kalalajitelma erilaisia kaloja aikuiselle kissalle. Valmistettu luonnollisista raaka-aineista ja sisältää paljon Omega-3-rasvahappoja.

Suosittelemme näitä viljattomia kissanruokia

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Applaws Cat Adult Chicken & Duck on huippulaatuinen, viljaton kissanruoka, joka on suunniteltu erityisesti aikuisille kissoille. Sen ainutlaatuinen koostumus, jossa on 80 % kanaa ja ankkaa, tarjoaa täysravinnon ja herkullisen makuelämyksen kissallesi. Tämä proteiinipitoinen, herkkien kissojen tarpeisiin sopiva ruoka sisältää laadukasta lihaa ilman eläinperäisiä sivutuotteita ja 20 % kasviksia.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Applaws Cat kalalajitelma 12 x 70 g on herkullinen kokoelma Applaws-märkäruokia aikuisille kissoille. Nämä laadukkaat märkäruoat on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, eivätkä sisällä lisättyjä maku- tai väriaineita. Applaws-kalatuotteiden valmistuksessa käytetty kala on pyydystetty ekologisesti kestävillä menetelmillä, mikä tekee ruoasta eettisen valinnan. Lisäksi kala sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä kissan hyvinvoinnille.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Nutrima Cat Health Urinary on laadukas, funktionaalinen ja holistinen kuivaruoka aikuisille kissoille, joka on suunniteltu tukemaan virtsateiden terveyttä. Tämä viljaton täysravinto sisältää ProDen Plaque Off® -ainetta hampaiden hyvinvoinnin tueksi. Taimen ja ankka ovat korkealaatuisia eläinproteiinin lähteitä, ja ne tarjoavat runsaasti välttämättömiä omega-rasvahappoja, jotka edistävät turkin kiiltoa, kauneutta ja nivelterveyttä. Karpalo ja tyrnimarja tukevat virtsateiden hyvinvointia, ja methioniini sekä ammoniumkloridi voivat auttaa happamoittamaan virtsaa ja tukemaan optimaalista pH:ta virtsateissä.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Carnilove Cat Adult Duck & Pheasant on viljaton täysravinto kissoille, joka sisältää 75 % ankkaa ja fasaania. Tämä lajityypilliseen ruokavalioon perustuva kissanruoka on täysin vapaa viljasta, perunasta ja bataatista. Carnilove-täysravinto tarjoaa laadukkaita ja ravintorikkaita raaka-aineita, joiden avulla kissa saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, vitamiinit, mineraalit ja antioksidantit luuston, lihasten ja vastustuskyvyn ylläpitämiseen koko elämänsä ajan.

Carnilove Cat Adult Duck & Pheasant auttaa erityisesti karvapallo-ongelmien kanssa ja tarjoaa monipuolisen ravintokoostumuksen terveen elämän tueksi. Hairball Control -yhdistelmä sisältää liukenevaa ja liukenematonta kuitua, joka edistää kissan ruoansulatusta ja helpottaa karvapallojen kulkua ruoansulatuskanavan läpi. Ankka ja fasaani ovat laadukkaita proteiinilähteitä, jotka tarjoavat tärkeitä aminohappoja kissan lihaksistolle. Monityydyttymättömät rasvahapot auttavat hallitsemaan kolesterolitasoa, ja niasiini, B3-vitamiinin lähde, tukee kissan aineenvaihduntaa.

Petenkoiratarvike.com:
5/5

Golden Eagle Holistic Sensitive Cat on luonnollisista ja korkealaatuisista raaka-aineista valmistettu viljaton täysravinto kissalle. Tämä tasapainoinen ja tarkoin suunniteltu holistinen kissanruoka on erityisesti kehitetty herkkävatsaisille ja allergiaoireisille kissoille. Ruoka sisältää luonnollisia ja korkealaatuisia raaka-aineita sekä prebiootteja ja probiootteja, jotka edistävät kissan suoliston terveyttä.

Kissa ei pysty hyödyntämään viljaa

Kissa ei tarvitse viljaa tai kasviksia. Itseasiassa se ei pysty hyödyntämään niitä lainkaan. Niitä kuitenkin lisätään kissanruokiin muunmuassa sen vuoksi, että ne ovat lihaa halvempia vaihtoehtoja. 

Sataprosenttinen liharuoka olisi merkittävästi kalliimpaa. Viljaton kissanruoka on kuitenkin aina parempi vaihtoehto kuin marketin halvin ja ravintoköyhin tuote.

Toinen syy kasvisten ja viljan käyttöön on sidosaineena käyttö. Kissan kuivaruoka pysyy paremmin kasassa, kun siihen lisätään sidosaineita. Tämä kuulostaa järkevältä, mutta itseasiassa käytännöstä on vain hallaa kissoille. 

Kissa nimittäin tarvitsee ruuastaan vain eläinperäisiä ainesosia eikä se pysty hyödyntämään kasvisperäisiä aineksia.

Jos mietitään kissan kaikkein optimaalisinta ja tehokkainta ateriaa, olisi se jonkinlainen jyrsijä tai lintu. Näitä kissa myös saalistaa luonnostaan. Totta, että hiiren tai linnun vatsan kautta saattaisi kulkeutua hieman viljaakin kissan vatsaan, mutta tätä enempää kissa ei kuitenkaan viljaa tarvitse. 

Vilja voi aiheuttaa pahoja oireita

Moni kissa on allerginen viljalle. Mikäli kissa on allerginen, voi vilja aiheuttaa monenlaisia oireita. Iho-oireet ovat yksi yleisimmistä viljan aiheuttamista ongelmista. Muita oireita voivat olla esimerkiksi ärtynyt suoli ja löysä uloste. 

Viljaton kissanruoka auttaa yleensä pääsemään eroon tällaisista allergiaoireista ja oireista eroon pääseminen onkin merkki siitä, että ruokavalio oli väärä.

Osassa valmisruokia vain vähän viljaa

Kaupan halvimmissa kissanruuissa lihan osuus jää usein alle viiteen tai alle kymmeneen prosenttiin. Tällöin kissa tarvitsee eläinperäistä proteiinia runsaasti muualta, esimerkiksi hiirien muodossa. 

Maalla tämä onnistuukin, mutta taajama-alueella tilanne voi olla täysin eri. Jos valmisruuassa ei ole juurikaan lihaa, se ei ole paras mahdollinen valinta kissalle.

Jos katsotaan kauppojen valikoimia, on olemassa valmisruokia, joiden lihapitoisuus yltää tarpeeksi korkeisiin lukemiin. Otetaan esimerkkinä Devoted-merkkinen kissanruoka, jossa lihaa on jopa 90 prosenttia. 

Devoted on viljaton kissanruoka. Tässä ruuassa on otettu huomioon kissan luonnolliset tarpeet, jotta kissa hyötyisi ruuasta mahdollisimman paljon. Ruuassa erityisen hyvää on myös se, että se on hypoallerginen. Ruuasta löytyy kuitenkin kasvisperäisiä ainesosia, kuten bataattia ja hernekuitua.

Toinen täysin viljaton kissanruoka on Crave. Ruuassa ei käytetä lainkaan viljoja ja eläinperäisiä ainesosia on aina vähintään 60 prosenttia. Crave-kissanruuat ovat kissan luonnollisen ruokavalion inspiroimia ja ruoka on saatavilla useimmista elintarvikekaupoista.

Kun valitset kissallesi viljattoman ruokavalion, kissan terveys kiittää. Eläimelle sopiva ruokavalio pitää huolen, että turkki kiiltää eikä suolistovaivoja tule. Näin taataan lemmikille pitkä, terve ja onnellinen elämä. Kun valintasi on viljaton kissanruoka, tiedät, että teet kaikkesi taataksesi lemmikillesi parhaimman mahdollisimman elämän.

Usein kysytyt kysymykset:

Kissa voi syödä viljaa, ja monet kissanruoat sisältävätkin viljaa, kuten vehnää, maissia, kauraa, ohraa ja riisiä. Suurimmalle osalle kissoista viljapohjainen ruoka ei aiheuta ongelmia, sillä vilja-allergiat ovat kissoilla harvinaisia. Kuitenkin, joillekin kissoille viljaton ruoka voi olla parempi vaihtoehto, erityisesti jos ne kärsivät allergioista, yliherkkyyksistä tai ruoansulatusongelmista.

Vaikka kissat ovat luonnostaan lihansyöjiä, ja niiden ruokavalion tulisi olla pääosin proteiinipitoista, vilja voi tarjota joillekin kissoille hyödyllisiä kuituja ja muita ravintoaineita. Jos kuitenkin epäilet, että kissallasi on vilja-allergia tai yliherkkyys, kannattaa keskustella eläinlääkärin kanssa ja harkita viljatonta ruokavaliota kissallesi.

Viljaton kissanruoka voi olla hyvä vaihtoehto joillekin kissoille, mutta ei välttämättä kaikille. On totta, että kissat ovat luonnostaan petoeläimiä, ja niiden luonnollinen ruokavalio koostuu pääasiassa lihasta ja eläinperäisestä proteiinista. Tästä syystä kissanruokien tulisi sisältää runsaasti proteiinia, jotta ne vastaisivat kissan lajityypillisiä tarpeita.

Viljaton kissanruoka voi olla erityisen hyvä vaihtoehto kissoille, jotka kärsivät vilja-allergioista, yliherkkyyksistä tai ruoansulatusongelmista. Viljaton ruoka voi auttaa vähentämään allergiaoireita ja parantaa kissan yleistä hyvinvointia. Joillekin kissoille viljaton ruoka voi myös auttaa painonhallinnassa, sillä se on usein vähähiilihydraattista.

Kuitenkin, monet kissat voivat syödä viljaa sisältäviä ruokia ilman ongelmia. Tärkeintä on valita korkealaatuinen, tasapainoinen ja ravitseva kissanruoka, joka sisältää riittävästi proteiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita. Jos epäilet, että kissallasi on vilja-allergia tai viljojen aiheuttamia ongelmia, keskustele eläinlääkärin kanssa sopivasta ruokavaliosta kissallesi.

Kyllä, mainitsemasi Sheba-kissanruoka vaikuttaa olevan viljaton. Kuvauksen mukaan se on valmistettu korkealaatuisista ja luonnollisista ainesosista ilman lisättyjä väri- tai säilöntäaineita. Viljattomuus tekee tästä Sheba-kissanruoasta sopivan vaihtoehdon kissoille, jotka saattavat olla herkkiä viljalle tai kärsivät vilja-allergioista. Lisäksi 85 g kierrätettävässä rasiassa tarjottava kissanruoka on kätevä ja ympäristöystävällinen valinta.

Kyllä, mainitsemasi PrimaCat Classic -kissan märkäruoka on viljaton. Kuvauksen mukaan se ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria, ja on siten kehitetty vastaamaan kissan luontaisia ravinnontarpeita. PrimaCat-tuotteilla voit tarjota kissallesi maistuvaa ja laadukasta ruokaa, joka noudattaa sen lajityypillistä ruokavaliota.

Jaa tämä artikkeli

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!