Parhaat kissan valjaat

Päivitetty 2.8.2021

Kissa valjaat päällä

Jokaisen ulkoilevan kissan perheen kotieläintarvikkeet sisältävät valjaat. Kevään ja auringon myötä kissatkin innostuvat ulkoilusta, ja omistajat viihtyvät hitaasti etenevien tutkijoiden kanssa auringonpaisteessa. Jotta ulkoilu olisi mahdollisimman turvallista, nautinnollista ja helppoa kaikille, on syytä hankkia hyvät kissan valjaat.

Olemme tehneet aiemmin jo muutaman artikkelin koirien valjaista; Julius k9 valjaat sekä rukka valjaat, mutta nyt säiden myötä haluamme muistaa myös kissoja. Hyvät kissan valjaat ovat tukevat, napakat, säädettävät ja helpot pukea. Valjaiden valinnassa tärkeää on istuvuus, puettavuus ja napakkuus, ja valinnanvaraa markkinoilla riittää.

Valjaita on hyvä vertailla, että löytää omalle kissalle parhaat kissan valjaat. Valjaiden tulee olla hyvin istuvat, sillä muutoin vikkelät karvaturrit ovat nopeasti irtautuneet valjaista. Kissan valjaat säätövaralla ovat järkevä päätös etenkin vielä kasvavalle kissalle, mutta säädettävät valjaat ovat muutenkin järkevä ostopäätös, koska kaikki kissat ovat hieman eri kokoisia ja mallisia. Valjaiden lisäksi omistajan päätökseksi jää, ostaako kissalle flexin vai taluttimen, ihan omien tarpeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Normaaliin ulkoiluun flexi on helppo, se antaa kissalle riittävästi liikkumatilaa ja kahva on hyvä omistajan käteen.

Kun olet päättänyt hankkia kissallesi valjaat ja olet miettinyt sopivia vaihtoehtoja, on aika hankkia ne. Parhaimmat kissan valjaat ovat sellaiset, jotka pysyvät napakasti kissan päällä ilman, että kissa pääsee niistä irti. Niiden reunojen ei tulisi olla terävät ja materiaalin olisi suotavaa olla kissaa vasten pehmeät. Kun sopivat kissan valjaat ovat löytyneet, on aika totutella kissa niihin.

Kissan valjaat, joita suosittelemme

Kissan valjassetti Flamingo, musta

Kissan valjassetti Flamingo

Tuote

Kauppa

Kissan valjassetti Flamingo, musta

Kissan valjassetti Flamingo musta sisältää taluttimen (10 mm x 110 cm) ja erittäin kevyet ja miellyttävät valjaat, joiden materiaali on hengittävä. Valjaiden koko on säädettävissä. Pesu 30°C.

Kissanvaljas Feel Meow Nappa, musta

Kissanvaljas Feel Meow Nappa Musta

Tuote

Kauppa

Kissanvaljas Feel Meow Nappa, musta​

Pehmeästä nappanahkasta valmistettu tukeva ja kestävä kissanvaljas. Saatavilla eri väreissä ja koossa, sekä säädettävän kaulan- ja vatsanympäryksen ansiosta helppo asettaa juuri omalle kissalle sopivaksi. Nopeat pikalukot helpottavat ja nopeuttavat pukemista! Tämä valjasmalli sopii myös freteille ja kaneille. 

Saatavilla olevat värit: musta, konjakki, turkoosi ja pinkki.

KokoKaulan ympärysVatsan ympärysSelkäosan pituusVatsaosan pituus
S22–39 cm29–39 cm10 cm11,5 cm
M24–32 cm34–44 cm13 cm14,5 cm
L27–37 cm42–52 cm14 cm15,5 cm

Basic Sweet Cat – Kissan Valjaat

Kissan panta Basic Sweet Cat

Tuote

Kauppa

Basic Sweet Cat – Kissan Valjaat​

Basic Sweet Cat ovat nylonista valmistetut perusvaljaat joka kissalle. Ne ovat säädettävät, jonka ansiosta ne saa säädettyä kissalle napakasti. Selän pikalukkokiinnitys helpottaa käyttöä. 

Pehmeä ja miellyttävä nailon -valjas istuu ja tuntuu mukavalta. Sopii erityisesti valjaissa opetteluun, sillä nämä valjaat mukautuvat hyvin eri kokoisille ja mallisille kissoille. Nopeat pikalukot helpottavat ja nopeuttavat pukemista! 

Saatavilla kolmessa koossa: S, M ja L. Nämä valjaat sopivat peruskäyttöön.

Saatavilla seuraavissa väreissä: harmaa, vaaleanpunainen, vihreä, keltainen ja puna-valkoinen.

KokoVatsan osan pituusSelkäosan pituusVatsan ympärys​Kissan painosuositusValjaiden nauha
S11 cm9 cm20-33 cmAlle 3 kg1,1 cm
M14 cm12 cm25-44 cm3-6 kg1,1 cm
L17 cm15 cm20-33 cmYli 6 kg1,1 cm

Trixie XCat XL -tekstivaljaat ja hihna

Trixie XCat XL -tekstivaljaat ja hihna

Tuote

Kauppa

Trixie XCat XL -tekstivaljaat ja hihna​

Pehmeät valjaat XL-koossa, tarranauha- ja klipsikiinnitys, portaaton säätö, heijastava, “Lady”- ja “Gentleman”-tekstinauhat, kaulanympärys 25-32 cm, vatsanympärys 36-54 cm, mukana talutushihna 120 cm.

Trixie XCat XL -kissanvaljaat sopivat täydellisesti suurten kissojen ulkoiluttamiseen. Päällä mukavat ja paljon liikkumavapautta antavat valjaat varmistavat, että kissasi nauttii ulkoilusta. Pehmeästi topatusta ja hengittävästä, kestävästä verkkokankaasta ja nailonista tehdyt valjaat mukautuvat kissasi kehoon ja istuvat hyvin.

Kätevän tarranauhakiinnityksen ansiosta valjaat saa nopeasti kissan ympärille. Lisäksi rinnassa on portaattomasti säädettävä klipsikiinnitys. Tämä lisähihna pitää valjaat liukumatta paikallaan. Pehmeä kuitu ei häiritse kissaa, joten se tottuu valjaisiin nopeasti.

Valjaisiin Totuttaminen

Valjaisiin tottumaton kissa voi aluksi arastella valjaita. Kissan valjaat on paras totuttaa sille pikkuhiljaa. Paras aika totutella on silloin, kun kissa on vielä pentu.

Aloita totuttaminen sillä, että tuot kissan valjaat sisälle, kissan näkyville. Esimerkiksi lattialle asettaminen on hyvä keino saada kissa tutkimaan uutta esinettä. Älä pue valjaita aivan vielä. Anna kissan rauhassa tutkia valjaita. Jos haluat, voit suihkuttaa niihin feromoniliuosta, joka saa kissan kiinnostumaan niistä entistä enemmän.

Voit kokeilla valjaiden pukemista kissalle, kun se on rento. Monet tekevät tämän aina ennen kissan ruoka-aikaa. Näin kissa oppii, että valjaat pukemalla tapahtuu aina jotain kivaa. Lisäksi ruokailu antaa kissalle jotain muuta ajateltavaa valjaiden sijaan. Muista pitää harjoittelukerrat lyhyinä, jotta kissa ei ahdistu liikaa mahdollisesti epämieluisasta kokemuksesta.

Hyvä tapa totuttaa valjaat kissalle on pukea ne sille sisällä, ilman talutushihnaa. Kissa voi syödä valjaat päällä tai voit leikittää sitä. Kissa tottuu pikkuhiljaa valjaisiin ja voit lopulta ottaa hihnan käyttöön.

Mikäli kissa alkaa kovin riehumaan valjaiden kanssa, ei kannata riisua valjaita ennen kuin kissa on rauhoittunut. Pidä jokainen harjoituskerta hyvin lyhyenä ja pidennä aikaa pikkuhiljaa.

Miten Kissan Valjaat Puetaan?

Kissat ovat hyvin ketteriä ja nopeita eläimiä ja kissa, jolle valjaat eivät ole tuttuja, voi aluksi pyrkiä karkuun valjaita puettaessa. Tässä vaiheessa on hyvä pitää mielessä muutama vinkki pukemiseen liittyen. Näin onnistut pukemaan valjaat itsepäisellekin yksilölle.

Moni kokee valjaiden pukemisen helpompana niin, että löysäävät kaulahihnan aluksi liian löysälle. Hihna kiristetään vasta pukemisen jälkeen. Vinkin ansiosta valjaat sujahtavat päälle helpommin eikä valjaiden pukeminen tunnu kissasta niin inhottavalta.

Se, miten kissan valjaat puetaan omalle kissallesi, riippuu pitkälti kissasi mieltymyksistä. Jotkut kissat antavat pukea valjaat hyvinkin helposti, kun toiset välttelevät niitä parhaansa mukaan. Kissasi saattaa jopa saada niinkutsutun valjashalvauksen, eli mennä lattialle paikoilleen makaamaan – ilman aiettakaan lähteä liikkeelle.

Kissa Ei Liiku Valjaiden Kanssa

Kissa, joka vasta totuttelee valjaisiin, saattaa jämähtää paikalleen eikä suostu liikkumaan valjaiden kanssa edes ulkona. Tämä on yleistä eikä siitä kannata stressata. Kissa saattaa aluksi vastustella valjaiden käyttöä ja ulkoilua. Voit kokeilla lyhyitä ulkoiluja aina uudelleen, kunnes kissa huomaa, ettei ulkona ole mitään pelättävää. Herkut ovat aina hyvä keino kissan rentouttamiseksi. 

Toinen vinkki ulkoiluun liittyen on sijoittaa ulkoiluhetket hämärään ajankohtaan. Sään kannattaa olla ulkoiluhetkellä hyvä, jotta kissa yhdistää valjaiden kanssa ulkoilun aina mieluisiin asioihin. Rajua säätä pelästynyt kissa voi olla vaikeampi saada ulos seuraavalla kerralla. 

Mikäli kissasi pelästyy ulkona kovin ja alkaa rimpuilemaan, on parempi kantaa se sisälle. Rimpuilevaa, teräväkyntistä kissaa ei kuitenkaan ole turvallista kantaa, vaan siksi ensimmäisillä ulkoilukerroilla kannattaa olla mukana kantokoppa. Näin kissan saa kannettua turvallisesti sisälle.

Hyviä Kissojen Valjasmerkkejä

Kissat ja niiden mieltymykset ovat täysin kissakohtaisia. Tästä syystä emme voi suositella yhtä ainutta valjasmerkkiä, joka olisi paras kaikille kissoille. Kissan valjaat tulisi valita oman kissan mieltymysten mukaan. Jotkut lemmikkitarvikeliikkeet antavat kokeilla valjaita ennen ostoa. Tästä kannattaa kysyä myyjältä. Parhaimmat kissan valjaat löytyvät kokeilemalla.

Vänttisen nahkaiset kissan valjaat on varustettu heijastimella. Sen ansiosta kissa näkyy härmärässäkin ja ulkoilu on turvallisempaa. Valjaat voidaan säätää kissalle sopivaksi, joka on yksi tärkeistä kriteereistä valittaessa turvallisia valjaita.

Kissojen valjaita myydään erilaisia, joten niitä voi rauhassa kokeilla oman kissan kanssa. Muistathan, että vaikka kissa vastustelisi valjaita heti alusta lähtien, ei tämä välttämättä tarkoita, että valitsemasi kissan valjaat olisivat huonot. Anna kissallesi aikaa totutella uuteen asiaan – tämä vaatii vain kärsivällisyyttä.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tutustu myös näihin

Liity uutislehtemme tilaajaksi, ja varmista saavasi parhaiden lemmikintarvikkeiden tuotevinkit ja arvostelut suoraan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa!

↓ Tilaa parhaat vinkit ja tuotearvostelut meiltä sähköpostiisi