Parhaat kissan valjaat (2024)

Chili kissa valjaat päällä

Jokaisen ulkoilevan kissan perheen kotieläintarvikkeet sisältävät valjaat. Kevään ja auringon myötä kissatkin innostuvat ulkoilusta, ja omistajat viihtyvät hitaasti etenevien tutkijoiden kanssa auringonpaisteessa. Jotta ulkoilu olisi mahdollisimman turvallista, nautinnollista ja helppoa kaikille, on syytä hankkia hyvät kissan valjaat.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Basic Blsossom- kissanvaljaat
4/5

Basic Blossom- kissanvaljassetti sisältää valjaat, sekä taluttimen.

Trixie XL Soft- valjaat
4/5

Trixien XL Soft- valjaat sopivat etenkin suuremmille kissoille.

Feel Leather Purr
3/5

Feel Leather Purr- valjaat mahtuvat erinomaisesti hyvinkin erikokoisille kissoille.

Olemme tehneet aiemmin jo muutaman artikkelin koirien valjaista; Julius k9 valjaat sekä rukka valjaat, mutta nyt säiden myötä haluamme muistaa myös kissoja. Hyvät kissan valjaat ovat tukevat, napakat, säädettävät ja helpot pukea. Valjaiden valinnassa tärkeää on istuvuus, puettavuus ja napakkuus, ja valinnanvaraa markkinoilla riittää.

Valjaita on hyvä vertailla, että löytää omalle kissalle parhaat kissan valjaat. Valjaiden tulee olla hyvin istuvat, sillä muutoin vikkelät karvaturrit ovat nopeasti irtautuneet valjaista. Kissan valjaat säätövaralla ovat järkevä päätös etenkin vielä kasvavalle kissalle, mutta säädettävät valjaat ovat muutenkin järkevä ostopäätös, koska kaikki kissat ovat hieman eri kokoisia ja mallisia. Valjaiden lisäksi omistajan päätökseksi jää, ostaako kissalle flexin vai taluttimen, ihan omien tarpeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Normaaliin ulkoiluun flexi on helppo, se antaa kissalle riittävästi liikkumatilaa ja kahva on hyvä omistajan käteen.

Kun olet päättänyt hankkia kissallesi valjaat ja olet miettinyt sopivia vaihtoehtoja, on aika hankkia ne. Parhaimmat kissan valjaat ovat sellaiset, jotka pysyvät napakasti kissan päällä ilman, että kissa pääsee niistä irti. Niiden reunojen ei tulisi olla terävät ja materiaalin olisi suotavaa olla kissaa vasten pehmeät. Kun sopivat kissan valjaat ovat löytyneet, on aika totutella kissa niihin.

Kissan valjaat, joita suosittelemme

Petenkoiratarvike.com:
1/5

Basic Sweet Cat ovat nylonista valmistetut perusvaljaat joka kissalle. Ne ovat säädettävät, jonka ansiosta ne saa säädettyä kissalle napakasti. Selän pikalukkokiinnitys helpottaa käyttöä.

Pehmeä ja miellyttävä nailon -valjas istuu ja tuntuu mukavalta. Sopii erityisesti valjaissa opetteluun, sillä nämä valjaat mukautuvat hyvin eri kokoisille ja mallisille kissoille. Nopeat pikalukot helpottavat ja nopeuttavat pukemista!

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Helppo pukea: step-in-malliset Basic Sporty -kissan valjaat avataan selkäpuolelta kokonaan, jolloin pään yli ei tarvitse pujottaa mitään. Selän velcrotarran avulla valjaat saa säädettyä sopivaksi ja pikalukko varmistaa kiinnityksen. Hengittävä ja joustava verkkokangas pehmeillä reunatereillä istuu kissalle erittäin hyvin. Heijastavat yksityiskohdat lisäävät näkyvyyttä. Mukavat ja helposti puettavat kissan valjaat miellyttävät sekä kissaa että omistajaa!

Petenkoiratarvike.fi:
5/5

Kissan pelastusliivit Baltic Maja ovat ehdoton varuste kissan kanssa veneillessä. Tämä innovatiivinen tuote ei ainoastaan lisää turvallisuutta vesillä, vaan myös tuo mielenrauhaa lemmikin omistajalle. Kissan pelastusliivit on suunniteltu erityisesti kissan anatomiaa ajatellen, mikä takaa optimaalisen istuvuuden ja mukavuuden.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Feel Active Soft -valjaat ovat erittäin pehmeät ja mukavat pienille koirille ja kissoille. Kevyt verkkokangasmateriaali takaa hyvän istuvuuden ja jakaa paineen tasaisesti, jolloin lemmikkisi ei tunne epämukavuutta kävellessään valjaissa. Soft-valjaat on helppo pukea ja säätää koirasi rinnanympärysmittaan sopivaksi. Heijastavat tereet ja 3M-heijastimet parantavat näkyvyyttä hämärässä liikuttaessa. Valjaat ovat kestäviä ja korkealaatuiset metalliosat ja pikalukko takaavat niiden pitkän käyttöiän. Muista, että Soft-valjaat sopivat vain pienille ja rauhallisille koirille.

Zooplus:
4/5

Trixie XCat XL -kissanvaljaat sopivat täydellisesti suurten kissojen ulkoiluttamiseen. Päällä mukavat ja paljon liikkumavapautta antavat valjaat varmistavat, että kissasi nauttii ulkoilusta. Pehmeästi topatusta ja hengittävästä, kestävästä verkkokankaasta ja nailonista tehdyt valjaat mukautuvat kissasi kehoon ja istuvat hyvin.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Feel Meow Nappa- kissanvaljaat on valmistettu pehmeästä ja kestävästä nappanahasta. Valjaat ovat helposti säädettävissä kissalle juuri oikean kokoisiksi, jolloin ne ovat myös turvalliset ja mukavat käyttää. Valjaiden nopeat pikalukot tekevät kuitenkin valjaiden pukemisesta ja riisumisesta helppoa.

Valjaita voidaan säätää sekä kissan kaulan, että rinnan alueelta. Kaulan alueelta säädettävät valjaat vaikeuttavat kissan karkaamista, mikäli ne säädetään oikeisiin mittoihin. Valjaiden kuuluisikin olla riittävän kireät, mutta ei missään tapauksessa puristavat.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Kissan valjassetti Flamingo musta sisältää taluttimen (10 mm x 110 cm) ja erittäin kevyet ja miellyttävät valjaat, joiden materiaali on hengittävä. Valjaiden koko on säädettävissä. Pesu 30°C.

Koot, ks. kuva:

    • S A: 32-41 cm, B: 28 cm, C: 10 mm

    • M A: 36-48 cm, B: 32 cm C, 10 mm

    • L (isot kissat) A: 43-55 cm, B: 37 cm, C: 15 mm

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Basic Blossom- kissanvaljassetti sisältää valjaat, sekä taluttimen. Kissan valjaat pukeminen on monelle kissanomistajalle usein hieman vaikea tehtävä, mutta nämä innovatiiviset valjaat avataan ja suljetaan kissan selkäpuolelta, jolloin pään yli ei tarvitse pujottaa valjaita lainkaan. Valjaat saadaan säädettyä sopivaksi myös selkäpuolelta, joka helpottaa niiden käyttöä.

Valjaiden turvallisuutta lisäävät heijastavat yksityiskohdat, jotta kissasi näkyy ulkoillessa hyvin myös pimeässä.

Petenkoiratarvike.com:
4/5

Trixien XL Soft- valjaat sopivat etenkin suuremmille kissoille. Valjaat on valmistettu pehmeästä ja hengittävästä mesh- materiaalista, joka tekee valjaista myös ergonomiset sekä mukavat.

Valjaat ovat säädettävissä kahdesta eri kohdasta, joten valjaat soveltuvat hyvin eri kokoisille kissoille.

Valjaissa on lisäkiinnitys sekä hyvin näkyvät heijastimet, jotka lisäävät valjaiden turvallisuutta huomattavasti.

Petenkoiratarvike.com:
3/5

Mustasta nappanahasta valmistetut kissanvaljaat ovat kevyet ja ergonomiset pitää. Ainutlaatuinen valjaiden malli antaa kissalle tilaa liikkua vapaasti, eikä valjaat estä kissan luonnollisia liikeratoja. Pehmeä nappanahka tuntuu miellyttävältä päällä, ja kestää myös erittäin hyvin käyttöä.

Feel Leather Purr- valjaissa on säädettävä rinnanympärys, jonka ansiosta valjaat mahtuvat erinomaisesti hyvinkin erikokoisille kissoille. Valjaat on myös erittäin helppo pukea, sillä kiinnitettäviä ja säädettäviä solkia on vain yksi.

Valjaat tulee valita kissaa varten

Hyvin istuvat ja turvalliset valjaat tekevät ulkoilusta kissalle mukavaa ajanvietettä. Aivan kuten kissanhiekka ja eläinlääkäri, kuuluvat valjaat useimpien kissojen perusvarustukseen. Valjaita on saatavilla lukuisia eri mallisia, ja omalle kissalle sopivat valjaat löytyvät usein parhaiten kokeilemalla. Valjaita on mahdollista kokeilla täysin ilmaiseksi useimmissa eläinkaupoissa, jossa osaava henkilökunta auttaa mielellään myös valitsemaan juuri sinun kissallesi parhaat ulkoiluvaljaat.

Kissan valjaiden tulisi olla mukavat, mutta ennen kaikkea turvalliset ja karkailuvarmat. Mikäli ostat kissalle ensimmäisiä valjaita, kannattaa valita aluksi mahdollisimman karkailuvarmat ja tukevat valjaat. Kun kissa on tottunut valjaisiin ja niiden kanssa liikkumiseen, voi valjaiden valinnassa siirtyä halutessaan esimerkiksi kissan luontaista liikuntatapaa tukeviin ja hieman rennompiin valjaisiin.

Valjaiden materiaali vaihtelee aina pehmeistä materiaaleista luonnonmateriaaleihin, kuten nahkaan. Valjaiden materiaali vaikuttaa esimerkiksi valjaiden kestävyyteen, pehmeyteen, kunnossapitoon sekä hintaan.

Valjaisiin totuttaminen

Valjaisiin tottumaton kissa voi aluksi arastella valjaita. Kissan valjaat on paras totuttaa sille pikkuhiljaa. Paras aika totutella on silloin, kun kissa on vielä pentu.

Aloita totuttaminen sillä, että tuot kissan valjaat sisälle, kissan näkyville. Esimerkiksi lattialle asettaminen on hyvä keino saada kissa tutkimaan uutta esinettä. Älä pue valjaita aivan vielä. Anna kissan rauhassa tutkia valjaita. Jos haluat, voit suihkuttaa niihin feromoniliuosta, joka saa kissan kiinnostumaan niistä entistä enemmän.

Voit kokeilla valjaiden pukemista kissalle, kun se on rento. Monet tekevät tämän aina ennen kissan ruoka-aikaa. Näin kissa oppii, että valjaat pukemalla tapahtuu aina jotain kivaa. Lisäksi ruokailu antaa kissalle jotain muuta ajateltavaa valjaiden sijaan. Muista pitää harjoittelukerrat lyhyinä, jotta kissa ei ahdistu liikaa mahdollisesti epämieluisasta kokemuksesta.

Hyvä tapa totuttaa valjaat kissalle on pukea ne sille sisällä, ilman talutushihnaa. Kissa voi syödä valjaat päällä tai voit leikittää sitä. Kissa tottuu pikkuhiljaa valjaisiin ja voit lopulta ottaa hihnan käyttöön.

Mikäli kissa alkaa kovin riehumaan valjaiden kanssa, ei kannata riisua valjaita ennen kuin kissa on rauhoittunut. Pidä jokainen harjoituskerta hyvin lyhyenä ja pidennä aikaa pikkuhiljaa.

Miten kissan valjaat puetaan?

Kissat ovat hyvin ketteriä ja nopeita eläimiä ja kissa, jolle valjaat eivät ole tuttuja, voi aluksi pyrkiä karkuun valjaita puettaessa. Tässä vaiheessa on hyvä pitää mielessä muutama vinkki pukemiseen liittyen. Näin onnistut pukemaan valjaat itsepäisellekin yksilölle.

Moni kokee valjaiden pukemisen helpompana niin, että löysäävät kaulahihnan aluksi liian löysälle. Hihna kiristetään vasta pukemisen jälkeen. Vinkin ansiosta valjaat sujahtavat päälle helpommin eikä valjaiden pukeminen tunnu kissasta niin inhottavalta.

Se, miten kissan valjaat puetaan omalle kissallesi, riippuu pitkälti kissasi mieltymyksistä. Jotkut kissat antavat pukea valjaat hyvinkin helposti, kun toiset välttelevät niitä parhaansa mukaan. Kissasi saattaa jopa saada niinkutsutun valjashalvauksen, eli mennä lattialle paikoilleen makaamaan – ilman aiettakaan lähteä liikkeelle.

Kissa ei liiku valjaiden kanssa

Kissa, joka vasta totuttelee valjaisiin, saattaa jämähtää paikalleen eikä suostu liikkumaan valjaiden kanssa edes ulkona. Tämä on yleistä eikä siitä kannata stressata. Kissa saattaa aluksi vastustella valjaiden käyttöä ja ulkoilua. Voit kokeilla lyhyitä ulkoiluja aina uudelleen, kunnes kissa huomaa, ettei ulkona ole mitään pelättävää. Herkut ovat aina hyvä keino kissan rentouttamiseksi.

Toinen vinkki ulkoiluun liittyen on sijoittaa ulkoiluhetket hämärään ajankohtaan. Sään kannattaa olla ulkoiluhetkellä hyvä, jotta kissa yhdistää valjaiden kanssa ulkoilun aina mieluisiin asioihin. Rajua säätä pelästynyt kissa voi olla vaikeampi saada ulos seuraavalla kerralla.

Mikäli kissasi pelästyy ulkona kovin ja alkaa rimpuilemaan, on parempi kantaa se sisälle. Rimpuilevaa, teräväkyntistä kissaa ei kuitenkaan ole turvallista kantaa, vaan siksi ensimmäisillä ulkoilukerroilla kannattaa olla mukana kantokoppa. Näin kissan saa kannettua turvallisesti sisälle.

Hyviä kissojen valjasmerkkejä

Kissat ja niiden mieltymykset ovat täysin kissakohtaisia. Tästä syystä emme voi suositella yhtä ainutta valjasmerkkiä, joka olisi paras kaikille kissoille. Kissan valjaat tulisi valita oman kissan mieltymysten mukaan. Jotkut lemmikkitarvikeliikkeet antavat kokeilla valjaita ennen ostoa. Tästä kannattaa kysyä myyjältä. Parhaimmat kissan valjaat löytyvät kokeilemalla.

Vänttisen nahkaiset kissan valjaat on varustettu heijastimella. Sen ansiosta kissa näkyy härmärässäkin ja ulkoilu on turvallisempaa. Valjaat voidaan säätää kissalle sopivaksi, joka on yksi tärkeistä kriteereistä valittaessa turvallisia valjaita.

Kissojen valjaita myydään erilaisia, joten niitä voi rauhassa kokeilla oman kissan kanssa. Muistathan, että vaikka kissa vastustelisi valjaita heti alusta lähtien, ei tämä välttämättä tarkoita, että valitsemasi kissan valjaat olisivat huonot. Anna kissallesi aikaa totutella uuteen asiaan – tämä vaatii vain kärsivällisyyttä.

Usein kysytyt kysymykset:

Kissalle parhaat valjaat ovat mukavat, käytännölliset sekä etenkin turvalliset. Jokainen kissa on yksilö, joten jokaiselle kissalle tulee etsiä valjaat sopimaan juuri kissan omia tarpeita.

Mikäli kissasi on esimerkiksi erityisen arka tai pelokas, kannattaa valjaissa priorisoida turvallisuutta ja pakovarmuutta.

Kaikilla materiaaleilla on sekä hyvät, että huonot puolensa. Luonnollinen nahka on esimerkiksi erittäin pehmeää ja kestävää, mutta vaatii hieman enemmän huoltoa kuin esimerkiksi kankaasta ja keinokuiduista valmistetut valjaat.

Kissalle pääset kokeilemaan eri valjasmalleja ja -merkkejä asiantuntevissa eläintarvikeliikkeissä.

Valjaat eivät valitettavasti estä kissan karkaamista täysin, mutta tietyistä valjasmalleista karkaaminen on kissalle hieman epätodennäköisempää sekä vaikeampaa.

Jaa tämä artikkeli

Lemmikintarvike.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme.

↓ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia.

Tutustu myös näihin

Kantistarjoukset - Petenkoiratarvike.com

Täältä löydät kaikki voimassa olevat kantistarjoukset. Liity kanta-asiakkaaksi tai kirjaudu sisään ja pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvat kantistarjoukset!